ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Έχουμε μια πολιτική παθογένεια στην Ελλάδα, στην οποία αρέσει να βάζει την Ελλάδα σε περιπέτειες.!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Άλλος ένας , εκτός από τον κύριο Μάζη, τον κύριο Γρίβα ..και εμάς εδώ που λέει τα αυτονόητα. Αυτή η επιλογή είναι η χειρότερη όλων και πάμε με φόρα για ένα τεράστιο εξοπλιστικό σκάνδαλο. Δεν χρειαζόμαστε τις παλιολαμαρίνες που θέλουν να μας φορτώσουν οι Αμερικάνοι και μάλιστα πανάκριβα...επειδή κάποιοι "πλασιέ" όπως πάντα θέλουν να βγάλουν τις τεράστιες μίζες τους. Ο συγκεκριμένος στο βίντεο, τα έλεγε και όταν ήταν εν ενεργεία. Για αυτό τα βρόντηξε και έφυγε.

 Έχουμε μια πολιτική παθογένεια εντός Ελλάδος, στην οποία αρέσει να βάζει την Ελλάδα σε περιπέτειες. Και δυστυχώς αυτό το πράγμα επαναλαμβάνεται συνέχεια με αυξανόμενη ένταση τα τελευταία τριάντα χρόνια . Και καταλήγουμε σε ένα συμπέρασμα αν κανείς διαβάσει την Βίβλο Προμηθειών του Ελληνικού Στρατού, θα δει μια κοινή συνιστώσα τόσο στην δεκαετία του 80, όσο και στην δεκαετία του 90 του 2000 , και το ίδιο πράγμα επαναλαμβάνεται ακόμα και την δεκαετία του 2010 , που η Ελλάδα έχει βάλει ένα άτυπο αυτοεμπάργκο στους εξοπλισμούς . Η παθογένεια αυτή έχει να κάνει με τον τρόπο με τον οποίο επιβάλλονται , οι αγορές η μη αγορές στον Ε.Σ. 

Υπάρχουνε κάποια γραφεία τα οποία αποφασίζουν ποια είναι τα καλύτερα οπλικά συστήματα για τον Ε.Σ.  Και ο Ε.Σ δέχεται αυτά τα αιτήματα , και ανεξάρτητα από αυτά που λένε οι πολύ καλοί αξιωματικοί μας ...υπάρχει πάντα στο τέλος μια κατάληξη στο να αγοράζει η Ελλάδα πράγματα τα  οποία ΔΕΝ χρειάζεται.!! Η να αγοράζουμε πράγματα τα οποία σαν πλατφόρμες είναι υπέροχες, αλλά δεν έχουν και τα κατάλληλα όπλα/πολεμοφόδια για να λειτουργήσουν. Τι να το κάνεις παράδειγμα ένα αεροπλάνο να πετάει δίχως τους κατάλληλους πυραύλους.;; Η υποβρύχια δίχως τορπίλες;;; ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ. 

Και αυτό συμβαίνει συνέχεια, δεν είναι πρώτη φορά. Αν κανείς καθίσει και ψάξει στην Βίβλο Προμηθειών του Ε.Σ θα δει ότι ελάχιστες φορές η Ελλάδα αγόρασε μια πλατφόρμα ΜΑΖΙ με τον εξοπλισμό και πήγε και το πήρε. Άρα δεν μιλάμε για κάτι που συμβαίνει τυχαία.!!! Μιλάμε για ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΑ. Αυτό τελικά ποιόν βολεύει;;; Εμένα, εσάς, τον κόσμο εκεί έξω , τον Έλληνα αξιωματικό , τον Έλληνα φαντάρο, τον Έλληνα πολίτη ;;; Όχι βέβαια ..βολεύει αυτούς οι οποίοι προωθούν συγκεκριμένα τέτοια οπλικά συστήματα. Όλο αυτό όμως βολεύει και έναν μόνιμο παρονομαστή η μάλλον ένα μόνιμο κοινό πολλαπλάσιο το οποίο έχει μέσα του δύο λέξεις ...ΜΗ ΠΟΛΕΜΟΣ. Και αυτό είναι η πιο βολική θέση, τους απαλλάσσει από ευθύνες , τους βοηθάει να καθίσουν στην καρέκλα του διαλόγου για συμβιβασμό, και δεν εκθέτουν εαυτόν. ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΟΣΟ ΟΣΟ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. Δεν ήτανε ποτέ η εθνική άμυνα προτεραιότητα τους.

Για τις λάθος εξοπλιστικές επιλογές πάντως υπάρχουν πάντοτε ευθύνες σε πολλαπλά επίπεδα.
Όταν η πολιτική ηγεσία παρακάμπτει την ηγεσία των ΕΕΔ και προβαίνει σε αποφάσεις για την αγορά εξοπλιστικών που δεν συνάδουν με τις ανάγκες της χώρας αλλά εξυπηρετούν αλλότριους σκοπούς τότε θα πρέπει να παρεμβαίνει ο Γεν Εισαγγελέας. Το περίεργο είναι ότι ενώ μέχρι τώρα δεν έχουμε αγοράσει ούτε βίδα....τα τελευταία 10 χρόνια έχουμε δαπανήσει 40 δις για εξοπλιστικές δαπάνες.!!!! Που πήγαν αυτά τα λεφτά;;; Και για να εξηγήσω να πω...ότι δίνουμε κάθε χρόνο 2% από το ΑΕΠ της χώρας για αμυντικές και εξοπλιστικές δαπάνες. Κάθε χρόνο, τα τελευταία δέκα χρόνια, με όλη αυτήν την οικονομική δυσκολία, 4 δις πάνε για αμυντικές δαπάνες.!! Αλλά μας λένε ότι δεν δίνουμε τίποτα για τον Στρατό. Σύμφωνα με μελέτες τα τελευταία 10 χρόνια οι δαπάνες της χώρας πλησιάζουν τα 40 δις ευρώ.!!!! Δεν έχει σημασία που εμείς δεν πήραμε ούτε βίδα για ανταλλακτικό, τα 40 δις...είναι 40 δις.

Που πήγαν αυτά τα 40 δις;;; Το 2018 σύμφωνα με μελέτες το τρίτο και τέταρτο κράτος στην Ε.Ε που έδωσαν τα περισσότερα χρήματα για την άμυνα τους, ως ποσοστό επί του ΑΕΠ τους ...ήταν η Ελλάδα και η Κύπρος. Δηλαδή ο ελληνισμός ανάμεσα στα 27 κράτη της Ε.Ε πληρώνει τα μεγαλύτερα ποσοστά επί τους ΑΕΠ τους (2% η Ελλάδα) ξεπερνώντας όλα τα υπόλοιπα κράτη της Ε.Ε . Και ενώ για το 2018 οι δαπάνες της Ε.Ε για την άμυνα ανήλθαν σε 162 δις ευρώ (και τα 27 κράτη) ...έρχεται η πτωχευμένη και μνημονιακή Ελλάδα να φιγουράρει στην τρίτη θέση με 2% του ΑΕΠ της ως ποσοστό για την άμυνα.!!!! Και ερωτώ λοιπόν εγώ ...αυτά τα 40 δις της πτωχευμένης και μνημονιακής Ελλάδας που βγήκαν από το υστέρημα και το αίμα των Ελλήνων την τελευταία δεκαετία..ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ;;;

2 σχόλια:

ΑΡΡ. είπε...


Λ.
Έχουμε μια πολιτική παθογένεια εντός Ελλάδος, στην οποία αρέσει να βάζει την Ελλάδα σε περιπέτειες. Και δυστυχώς αυτό το πράγμα επαναλαμβάνεται συνέχεια με αυξανόμενη ένταση τα τελευταία τριάντα χρόνια .

--------------------------------------------------------------------------

Γιατί ανεμνήσθην του παλαιού λαϊκού αοιδού άδοντος το
¨Τί το θες το κουταλάκι
(την, κατ' ευφημισμόν, ¨πολιτική παθογένεια¨)
να μου δώσης το φαρμάκι...
(προτεκτοράτο, ενοκρατία, υποτέλεια, δημοκρατική μπανανία, σύνδρομο Στοκχόλμης και Φινλανδίας...)

¨Πολιτική παθογένεια¨ το λέμε τρομάρα μας, τώρα,
(ώσπερ γκέι και όχι πούστης).

Ω μοι, απειλητήρες,
Αχαιϊδες ουκέτ' Αχαιοί!
(Ωιμέ, όλο απειλές,
Αχαιοκόριτσα και όχι Αχαιοί πια.)

θα έλεγε κι ο εθνικός πάππος ημών Όμηρος.

Και ο επακτός πολιτικός ημών δρακουλοπάτωρ θα σσυνελήρωνε:
¨Και γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε;¨


ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΑΡΡ : Γιατί ανεμνήσθην του παλαιού λαϊκού αοιδού άδοντος το
¨Τί το θες το κουταλάκι
(την, κατ' ευφημισμόν, ¨πολιτική παθογένεια¨)
να μου δώσης το φαρμάκι...

Αγαπητέ φίλε ...είπα να το πω μαλακά...τρυφερά....να μην τους τρομάξω.!! χα χα Το ξέρουμε ότι πρόκειται για αλλοδαπή και μη ελληνική μολυσματική και πυώδη γάγγραινα.