ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

Φρεγάτες: Οι ναύαρχοι έκαναν το καθήκον τους – Η ώρα της κυβέρνησης

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Ε βέβαια οι ναυρχούκοι Γιαλαβουρδέζοι πέταξαν το μπαλάκι στον Κούλη. Όπως ο Πόντιος Πιλάτος ένιψαν τα χέρια τους και αφήνουν το ζαβό να αποφασίσει για το μέλλον του ΠΝ.!!!Συγνώμη κυρία Ηλιάδη αλλά έχω συγκλονιστεί με το μεθ' ορμής ακαθέκτου των ναυάρχων όπως όταν ακούω ότι η μία αδελφή τα έχει με τον άντρα της άλλης και της βάνει λόγια για να τους χωρίσει.

 Φρεγάτες: Οι ναύαρχοι έκαναν το καθήκον τους – Η ώρα της κυβέρνησης να αποφασίσει με πολιτικά κριτήρια – Η ευθύνη που τη βαραίνει είναι βουνό

Στο armyvoice.gr έχουμε αναφερθεί συχνά στην προσπάθεια απόκτησης τεσσάρων φρεγατών για το πολεμικό ναυτικό και μάλιστα με τρόπο που μας δικαίωσε…

Τονίσαμε, καλόπιστα ελπίζουμε, την ιδιαιτερότητά της και την υπεροχή της σε σχέση με αυτή που ακολουθήθηκε πχ με τα 18 (ελαφρώς) μεταχειρισμένα γαλλικά αεροσκάφη , τα οποία κόστισαν τα μισά χρήματα (μέχρι στιγμής) από τις φρεγάτες.

Την 1η Φεβρουαρίου διαπιστώναμε ότι οι MMSC “δεν προσθέτουν νέες δυνατότητες από αυτές μιας εκσυγχρονισμένης ΜΕΚΟ”, “oι FDI/Bell@ra αποτελούν μια εξαιρετικά σύγχρονη λύση με ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΑ όμως προβλήματα..”, για τις ΣΙΓΜΑ 11515 “πολύ προσεγμένη πρόταση, αν ήταν αμερικανική ή γαλλική μάλλον θα είχαμε ήδη υπογράψει!”, για τις ισπανικές F 110 “παρότι κατηγοριοποιούνται ως γενικών καθηκόντων, είναι μικρά ΑΒ και έχουν τα πάντα!”, για την αγγλική πρόταση “Σίγουρα αποτελεί δυνατή υποψηφιότητα…” κοκ.

Δεν υποστηρίξαμε καμία πρόταση και φυσικά δεν πήραμε σχετική διαφήμιση, όπως πήραν άλλες ιστοσελίδες και ΜΜΕ.

 Είχαμε όμως αναπτύξει κριτική σε όλα όσα διοχετεύονταν από καιρό,

Παράλληλα δώσαμε τη δυνατότητα στον καθένα από τους αναγνώστες μας να κάνει μια σχολαστική αξιολόγηση ώστε να λάμψει η αλήθεια.

Επίσης, επισημάναμε ότι οι Ναύαρχοί μας είναι ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ σε όλες τις θέσεις . Τους βάλανε να τα δουν και να τα …ξαναδούν και αυτοί ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ τους! Φυσικό είναι αυτό αφού τα παιδιά τους, τα ελληνόπουλα θα είναι μέσα στα μελλοντικά μας πλοία! Έτσι τα νιώθουν και έτσι είναι: ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ!

Μένει στην ελληνική πολιτεία συνολικά να αξιοποιήσει τώρα τις εισηγήσεις για να δημιουργήσει μελλοντική αποτροπή αλλά και νίκη αν χρειαστεί…

Σήμερα η εισήγηση του πολεμικού ναυτικού επί του προγράμματος νέας φρεγάτας θα παρουσιαστεί στον Πρωθυπουργό της χώρας αλλά αυτό δεν σημαίνει την ανάδειξη του νικητή.

Η τελική απόφαση θα ληφθεί από την κυβέρνηση γιατί φυσικά πρόκειται για πολιτική απόφαση που, φυσικά για να είναι πλήρης, πρέπει να συνυπολογίσει πολιτικά και οικονομικά κριτήρια.

Όμως επειδή πρόκειται ΚΥΡΙΑΡΧΑ για πρόσκτηση φρεγατών και όχι πχ για διάσωση ναυπηγείων οποιαδήποτε απόκλιση θα πρέπει να ζυγιστεί πολύ καλά διότι η απειλή είναι υπαρκτή!

Ποιος δεν θέλει ζωντανά ναυπηγεία; Σίγουρα όχι το πολεμικό μας ναυτικό. Όμως άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Άλλωστε κανένα ναυπηγείο στην Ελλάδα δεν σώθηκε μόνο με προγράμματα του ναυτικού, ενώ ο Τούρκος στο τέλος της δεκαετίας θα αντιπαρατάσσει γύρω στις 30 φρεγάτες και κορβέτες μερικές με 16 ATMACA η καθεμιά, 6 υποβρύχια 214, το TCG ANADOLU. Τότε, όμως θα είναι αργά….ΠΟΛΥ αργά!

Η ευθύνη λοιπόν βαραίνει τώρα σαν βουνό…

ΠΗΓΗ

2 σχόλια:

kakos04 είπε...

Κάντε copy paste και αυτό το άρθρο στους διαφημιστές της σαβούρας, όλα τα πληρωμένα site.
"The Navy knows it should decommission these combat ships. Will Congress let it?" https://www.nbcnews.com/think/amp/ncna1269548.
Μπας και σώσουμε το μέλλον.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλό μεσημέρι φίλε Νικόλα..μόλις ανέβηκε το άρθρο, θένκς φίλε.