ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Χαρακίρι εδώ τα ζαβά;;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Χαρακίρι εδώ τα ζαβά;;

Μεταφράζω από τους Financial Times για όσους δεν γνωρίζουν Ιαπωνικά:
 
"Ο νέος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας δεσμεύτηκε ότι θα απομακρύνει τη χώρα από τον νεοφιλελευθερισμό καθώς εξέφρασε την αποτυχία του δικού του κόμματος να επιτύχει ευρεία ανάπτυξη στο πλαίσιο του προγράμματος Abenomics που καθόρισε την οικονομία για σχεδόν μια δεκαετία. Στην πρώτη του συνέντευξη σε διεθνή ΜΜΕ από τότε που ανέλαβε την ηγεσία της Ιαπωνίας αυτόν τον μήνα, ο Fumio Kishida είπε στους Financial Times ότι ενώ η κανονιστική μεταρρύθμιση παραμένει απαραίτητη, θα την προσεγγίσει με εστίαση στη μείωση του χάσματος μεταξύ πλουσίων και φτωχών.
 
«Η Abenomics απέδωσε σαφώς αποτελέσματα όσον αφορά το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν, τα εταιρικά κέρδη και την απασχόληση. Αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στο σημείο να δημιουργήσει έναν «ενάρετο κύκλο» », είπε ο Kishida, στην πιο ξεκάθαρη επίθεσή του σε ένα πρόγραμμα που αγκάλιασαν οι δύο προκάτοχοί του που ώθησαν το χρηματιστήριο του Τόκιο μέσω διπλασιασμού της αξίας του.
 
«Θέλω να επιτύχω έναν ενάρετο οικονομικό κύκλο αυξάνοντας τα εισοδήματα όχι μόνο ενός συγκεκριμένου τμήματος, αλλά ενός ευρύτερου φάσματος ανθρώπων που θα ενεργοποιήσουν την κατανάλωση. Πιστεύω ότι αυτό είναι το κλειδί για το πώς η νέα μορφή καπιταλισμού θα είναι διαφορετική από το παρελθόν », πρόσθεσε.
 
Στην Ιαπωνία, ο «νεοφιλελευθερισμός» αναφέρεται συχνότερα στις μεταρρυθμίσεις της δεκαετίας του 1990 και του 2000, συμπεριλαμβανομένης της απορρύθμισης, της ιδιωτικοποίησης και της μεταρρύθμισης της αγοράς εργασίας, και όχι της αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής και περικοπών στις δημόσιες δαπάνες.
 
Σημιτισταν και Μητσοτακης-σαν ακούει ή κάνουν τον Κινέζο;;
 
 
Ρεζίλι διεθνώς η χώρα μας και ρωτάς;; Κάτι τελευταία ντιλάκια κάνουν...  Όταν έχεις σπουδάσει και κυβερνάς ως τουρίστας, που να ξέρεις τι σημαίνει "σαν";;
 

 

4 σχόλια:

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Για όσους κατανοούν τι σημαίνει "ενάρετος κύκλος", είναι προφανές ότι οι Γιαπωνέζοι έριξαν υδρογονοβόμβα!!!

kakos04 είπε...

Χαχα , μωρέ αυτοί καλά τα λένε , για πες το όμως σε ένα απόφοιτο οικονομικής σχολής στην Ελλάδα (ή στην Ευρώπη), που έχει ευαγγέλιο τον καζινο-καπιταλισμό και ας χάνει η τσέπη του και άμα καταλάβει κερνάω . Έχω φίλο που έχει τελειώσει οικονομικά και δεν μπορεί να καταλάβει την χειραγώγηση της αγοράς με διάφορους τρόπους (για καρτέλ - τράστ κτλ + απολυτότητα θεωριών ). Και σπούδασε υποτίθεται . Σε αντίθεση με τα abenomics εμείς ξοδεύουμε κρατική δαπάνη μόνο σε μίζες για άχρηστα και ελαττωματικά έργα . Ούτε αυξήσαμε την παροχή ρευστού στην αγορά , ούτε κάναμε την οικονομία πιο ανταγωνιστική , μόνο εχθρική προς τον εργαζόμενο να νιώθει μαλάκας και να διογκώνονται τα καρτέλ.
Μεταφέρω από αλλού
Ο στόχος πρέπει να είναι η μεταστροφή του φαύλου κύκλου σε ενάρετο κύκλο, δηλαδή σε χρηστή διαδικασία που να καταλήγει σε θετικό αποτέλεσμα. Ο ενάρετος κύκλος χρησιμοποιείται ως όρος, για να δείξει ότι ένα μέτρο που εφαρμόζεται επιφέρει αποτέλεσμα και δεν είναι αναγκαίο να επιστρέψουμε πίσω για να επανεξετάσουμε τις ενέργειές μας.
Κυρίως όμως, αυτό που πρέπει να έχουμε κατά νου, είναι ότι η επενδυτική δραστηριότητα προετοιμάζει τον ενάρετο κύκλο.
Όχι η αύξηση του ΦΠΑ και των λοιπών έμμεσων φόρων.
Η υπερφορολόγηση συντηρεί τον φαύλο κύκλο...

Στην τελευταία πρόταση να προσθέσω ότι αυτό είναι πλέον ο στόχος τους. Ούτε η Αμερική πλέον έχει ελεύθερη αγορά , οι μεγάλες δουλειές πάνε σε συγκεκριμένους .
Μόνο αν τα καταφέρουν τα κοινσεπ που λες θα έχουμε μέλλον οι τοπικές παραγωγικές και επενδυτικές δυνάμεις (οι σωστοί επιχειρηματίες) .
Να είσαι καλά για την ενημέρωση .

Ανώνυμος είπε...

Κάν'το όπως ο Τζίφρας, με την "τίμια ανάπτυξη"

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Έχω φίλο που έχει τελειώσει οικονομικά και δεν μπορεί να καταλάβει την χειραγώγηση της αγοράς με διάφορους τρόπους (για καρτέλ - τράστ κτλ + απολυτότητα θεωριών ). "

Έχω την εντύπωση Νικόλα ότι θέλει εντατικά φροντιστήρια παρέα με ενάρετους τύπους πίνοντας τσίπουρο μετά καλού μεζέ.! χα χα χα