ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

ΠΕΡΙ PANDORA'S ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΠΕΡΙ PANDORA'S ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ

Σύμφωνα με τον Γκάμπριελ Τσούκμαν, επίκουρο καθηγητή Οικονομικών στο πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ, το 10% του παγκοσμίως παραγόμενου πλούτου βρίσκεται σήμερα «κρυμμένο» σε φορολογικούς παραδείσους τύπου Panama ή Pandora Papers.
 
Το ακριβές ποσό παραμένει άγνωστο. Έρευνα του ΟΟΣΑ το 2020 κάνει λόγο για τουλάχιστον 11,3 τρισεκατομμύρια δολάρια, το 1/7 του παγκόσμιου ΑΕΠ!
 
Συνήθως η κοινή γνώμη συνδέει τους φορολογικούς παραδείσους με εξωτικούς προορισμούς στην Καραϊβική, αλλά τα Pandora Papers αποδεικνύουν ότι το ίδιο σύστημα λειτουργεί με επιτυχία και αλλού, για παράδειγμα στη Σιγκαπούρη, στην Ολλανδία, στην Ιρλανδία, στο Χονγκ Κονγκ, ακόμη και σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ, όπως το Delaware. Ανάμεσα σε όσους αποκαλύπτονται έτσι, και ηχηρά ονόματα πολιτικών μετά των συζυγατων τους, που δεν κατανοούν πόσο ευάλωτοι γίνονται στην εποχή του ίντερνετ και των wiki που δεν ελέγχουν.
 
Το όλον κόλπο, που πλέον είναι ντεμοντέ μετά την υιοθέτηση από τους G7 της πρότασης Berny Sanders/Joe Biden για παγκόσμιο φόρο 15% και στις offshores (εξαιρούνται οι 5 Big των big data του internet), χρησιμοποιείται κατά κόρον και για τις τεχνικές price transfer των πολυεθνικών τυπου ΙΚΕΑ. Αυτές που μέσω Ολλανδίας πχ (τζιρος 4τρισ€ ανά χρόνο) μεταφέρουν σε υπεράκτιες κλεμμένους φόρους από την περιφέρεια της ΕΕ.
 
Οικοθεν νοείται ότι το κόλπο λειτουργεί μόνο με την εμπλοκή ευαγών ιδρυμάτων τύπου Τράπεζες, όπου τελικά παρκάρουν επωνύμως ανώνυμα τα κλεμμένα τους μέσω των οffshores.
Από αυτά, ανακατεμένα μαζί και με το τοξικό γκρι χρήμα που παράγουν τα ίδια ευαγή ιδρύματα, και το χρήμα των funds που εξαγοράζει τον ΔΕΔΔΗΕ, ξερωγω...
 
Κατόπιν τούτων, και εν αναμονή της δημοσιοποίησης και των ελληνικού ενδιαφέροντος εμπλεκομένων στις νέες λίστες των ληστών, πάνδημο θα ακούγεται το νέο σύνθημα κατά των απανταχού ηλίθιων, που όλα αυτά δεν τα κατανοούν, και που ως γνωστόν είναι πιο άπειροι και από το σύμπαν:
 
Μητσοτάκη γαυγιέσαι!
 
Αλμπερτ Γαυγινστάιν

Υ.Γ Οικοθεν νοείται οτι το κόλπο λειτουργεί μόνο με την εμπλοκή ευαγών ιδρυμάτων τύπου Τράπεζες, όπου τελικά παρκάρουν ανώνυμα τα κλεμμένα τους μέσω των οffshores.

Από αυτά, ανακατεμένα μαζί και με το τοξικό γκρι χρήμα που παράγουν τα ίδια ευαγή ιδρύματα, και το χρήμα των funds που εξαγοράζει τον ΔΕΔΔΗΕ, ξερωγω...
 
Διαβάστε και αυτό ΕΔΩ,

Δεν υπάρχουν σχόλια: