ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

ΤΑ "ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ" ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΤΑ "ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ" ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (Η τι ακριβώς "χαρίζει" στον κ. Κοτς, στο βαθύ κράτος της Τουρκίας δηλαδή).

Συνοπτικά, η νέα διόδευση του αγωγού φυσικού αερίου EastMed (με την κόκκινη διακεκομμένη γραμμή στον χάρτη) , που πρέπει να γίνει αν θέλει η ΕΕ να απεξαρτηθεί κάποτε από τους γεωπολιτικούς εκβιασμούς περί τα ενεργειακά:
 
- Αφήνει την Κύπρο έρμαιο των ορέξεων της Άγκυρας.
 
- Αναγνωρίζει το "γκριζαρισμα" που έκανε η Τουρκία το καλοκαίρι του 20 με το Oruck Reis (με πορτοκάλι στον χάρτη) "για να παρακαμθούν οι αντιδράσεις της Τουρκίας γι αυτόν τον αγωγό".
 
- Για τους ίδιους νομικούς λόγους, επιτρέπει τώρα στην Τουρκία για αντίστοιχο γκριζάρισμα εντός του Αιγαίου. Συνολική έκταση: 1,4φορες η χερσαία έκταση της Ελλάδας.
 
- Χαρίζει στο βαθύ κράτος της Τουρκίας, τον κ. Κοτς της Turkish Petrolium, τα κοιτάσματα παγωμένου μεθανίου που υπάρχουν στον πυθμένα αυτής της περιοχής. Η αξία τους περίπου 100φορες όλων των κοιτασμάτων φυσικού αερίου όλης της Ανατολικής Μεσογείου (τεχνολογίες συλλογής τους έχει σήμερα μόνο η Κίνα).
 
- Αφήνει για πολλά χρόνια την Κρήτη, την Πελοπόννησο και την Δυτική Ελλάδα χωρίς δίκτυο κορμού αερίων (τώρα φυσικό αέριο, αύριο και υδρογόνο) με προφανείς καταστροφικές συνέπειες για την τοπική ανάπτυξη.
 
- Μας καθιστά απόλυτα εξαρτώμενους ενεργειακά από την Αίγυπτο. Θα εισάγουμε, λέει, ηλεκτρισμό από εκεί, από το αέριο στο ίδιο κοίτασμα που δεν εκμεταλλευόμαστε (περίπου 30δισ€ τον χρόνο απώλειες στο ΑΕΠ).
 
Αυτά και μόνο αυτά είναι ικανά για ένα "ξεκουμπιστείτε τώρα".
 
Αυτά,ΕΔΩ  και ΕΔΩ χάρισμα λέει...
 
 
Ο υπολογισμός όσων θα λείψουν από τις συντάξεις, το ΕΣΥ την παιδεία κλπ ΕΔΩ.  

7 σχόλια:

ΑΡΡ. είπε...



ΞΕΝΟΝ ΣΧΟΛΙΟΝ (Ι)

Παρελθόν μέχρι το τέλος του χρόνου θα είναι ο σχεδιασμός κατασκευής του αγωγού EastMed, που πρόκειται να μεταφέρει φυσικό αέριο στην Ευρώπη από Ισραήλ, μέσω Κύπρου και Ελλάδας, παρακάμπτοντας την Τουρκία, εκτιμά ο Τσαρλς Έλληνας, πρώην επικεφαλής του ενεργειακού προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ειδικός σε θέματα υδρογοναθράκων.

……………………………………………………..

Στροφή στα ηλεκτρικά καλώδια
Την ίδια ώρα, ο κ. Έλληνας προτρέπει ότι η κατάργηση του EastMed θα πρέπει να συνδυαστεί με την πόντιση ηλεκτρικών καλωδίων για να μπορέσουν οι χώρες της Ανατολικής Μεσογείου να αυξήσουν τις ανανεώσιμες πήγες τους αλλά και να σταθεροποιηθεί η ενέργεια στις χώρες αυτές. Στην ίδια γραμμή κινείται και το κείμενο του non paper του Στέιτ Ντιπάρτμεντ όπου γίνεται ξεκάθαρη αναφορά στη στήριξη της Ουάσιγκτον τόσο προς την ηλεκτρική διασύνδεση Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας μέσω του καλωδίου Euro-Asia Interconnector όσο και προς την ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας μέσω του καλωδίου Euro-Africa Interconnector.
Σημειώνεται ότι το Ισραήλ ανακοίνωσε φέτος ότι θα σταματήσει να κάνει έρευνες για φυσικό αέριο και θα επικεντρωθεί στη μεγαλύτερη χρήση των ΑΠΕ. Το ίδιο κάνει και η Ελλάδα, θέτοντας ως στόχο την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ κατά 61% μέχρι το 2030. «Είναι πολύ δύσκολος στόχος αλλά παρόλα αυτά είναι μια αναγνώριση του γεγονότος ότι πάμε για ΑΠΕ».





ΑΡΡ. είπε...


ΞΕΝΟΝ ΣΧΟΛΙΟΝ (2)

Το τέλος του EastMed δεν θα οδηγήσει σε μείωση της έντασης από την Τουρκία
Ο κ. Έλληνας εκτιμά ότι ίσως και η πόντιση καλωδίων σε περιοχές που η Τουρκία θεωρεί ότι ανήκουν στη δική της θαλάσσια δικαιοδοσία δημιουργήσουν εκ νέου θέμα με την γειτονική χώρα με την αιτιολογία πως η ίδια αποτελεί παράκτιο κράτος. «Σε κάθε περίπτωση, όμως, η θέση της Τουρκίας πάνω στα θαλάσσια ζητήματα δεν στέκεται. Αργά ή γρήγορα θα λυθεί αυτό το θέμα. Και το γεγονός ότι έρχεται τώρα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και λέει ξεκάθαρα ότι υποστηρίζει τα καλώδια ενδυναμώνει αυτήν την θέση των καλωδίων». Προσθέτει, μάλιστα ότι σε ένα βαθμό και η Άγκυρα μπορεί να επωφεληθεί από τα καλώδια. Η Τουρκία είναι συνδεδεμένη ήδη με καλώδια και γίνεται εμπόριο ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Έτσι τα ηλεκτρικά καλώδια θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια συνέχεια σε κάτι που ήδη υπάρχει. Αντίθετα, εκτιμά, ότι ο τερματισμός του σχεδιασμού κατασκευής του αγωγού EastMed δεν θα συνοδευθεί και από βελτίωση των σχέσεων της Τουρκίας με την Ελλάδα όσο η γειτονική χώρα θα έχει την ίδια θέση σε σχέση με την Ανατολική Μεσόγειο, την Λευκωσία και την Αθήνα. «Οι συνεχείς ανακοινώσεις και επιθέσεις στην Ελλάδα θα συνεχιστούν από την Άγκυρα. Δεν θα σταματήσουν».

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ φίλε ΑΡΡ είναι γνωστό ότι οι θέσεις «Πράσινη Ανάπτυξη μόνο με ΑΠΕ» και το “εξορύξεις stop”, εκτός από αντιεπιστημονικές είναι και εθνικά επικίνδυνες αφού εντείνουν την περιθωριοποίηση μας στο διεθνές γίγνεσθαι και μας στερούν και πόρους που μας είναι άκρως απαραίτητοι για την χρηματοδότηση της παραγωγικής μας ανασυγκρότησης.

Είναι ΕΘΝΙΚΑ εγκληματικό όλο αυτό που γίνεται.

ΑΡΡ. είπε...



Γι αυτό το έβαλα, φίλτατε. Είναι ΕΛΙΑΜΕΠική σανοτροφή από το ¨Έθνος.¨

Η ουσία είναι ότι το θέμα αυτό δεν σταματά εδώ. Προφανώς ακολουθεί και ανακήρυξι τουρκικής ΑΟΖ στην Μεσόγειο δι' ευνοήτους λόγους. Εδώ οι ημέτεροι
δημοκρατικοί ανερμάτιστοι-μπούφοι παρέδωσαν την χώρα στους Μουρικάνους χωρίς καμιά ουσιαστική δέσμευσι, εγγύησι και εθνική θωράκισι όπως και στην Γερμανία. Όλοι τους εθνοκτόνοι, αναρχοαριστεροί, κληρονομικώς κατοχικοί δοσίλογοι της τσέπης και όπου φυσάει ο άνεμος του λαδώματος.

Ο πολεμικός ημών θεός ΑΡΗΣ να βάλλοι το ολύμπιο χέρι του να φανή κάποιος νέος Σαλιάρης και Κατσιμήτρος. Αλλιώς... Το Αιγαίον θα γίνει ο νέος εθνικός μας τάφος ή ο οριστικός τουρκικός. Μέση λύσις δεν υπάρχει.

Ανώνυμος είπε...

1/2
Να μην λέμε μόνο τα άσχημα,μας έχει ο Μενέντεζ να μας προστατεύει, τώρα που μας οχύρωσε ο Πά'ι'ατ,με τον Μπα'ι'ντενόπουλο γενικό αγά,την Νούλαν και τον Μπρά'ι'ζα και τον άλλο τον παλιόφιλο τον Νικολάκη τον Μπέρνς

https://www.ethnos.gr/World/article/202652/oihpaegkrinoynthnpolhshf16sthntoyrkia
Ελπίζω με το παραπάνω σύνδεσμο,να έγινε κατανοητό ότι το σχόλιο είναι πικρόχολο.............

Και κάποια συμπεράσματα:
1.Η αν Μεσόγειος θα χωριστεί λοιπόν σύμφωνα με τον χάρτη Μπιντέ όταν ήταν αντιπρόεδρος, τον έβγαλεπριν 10 μήνες ηΚύρα Αδάμ,και ξαναφάνηκε πριν 1-2 μήνες σ'ένα νον πέηπερ.

2.Η Τουρκία πάει να γίνει αυτό που σας έστειλα προ 10ημέρου, για έναν εβραίο ορθόδοξο ('οπως και ο νύν πρωθυπουργός στο Ισραήλ) Εβραίο ραββίνο στις ΗΠΑ,ο οποίος πιέζει να τα βρούν οι 2 χώρες αλλά και ενός λόμπι που θέλει τον αγωγό Ισραήλ - Τσε'ι'χάν, είτε μέσω Κύπρου,αν έχουν και νομική κάλυψη από μια συμφωνία με τον Ανανασιάδη, είτε από τη θάλασσα,αν συμφωνήσουν Συρία - Λίβανος
Το Ισραήλ έχει ήδη αγωγούς με την Αίγυπτο, η οποία πάει να γίνει η 2η στρατιωτική δύναμη σ'όλη τη Μεσόγειο. Και όπου, οι αδελγοί Μουσουλμάνοι, έχουν άμεση σχέση με τον Εντρογάν, αλλά και μεγάλο λα'ι'κό έρισμα στην Αίγυπτο.Δεν ξέρωβέβαια, αν μπορούν να χωρέσουν όλον τον όγκο του ΦΑ που θα βγεί από την Α.Μεσόγειο, και θα έρθει -ίσως-και από την Αραβική Χερσ/σο.

Δεν ξέρω ποιοί παράγρονες θα ήθελαν την Τουρκία τόσο δυνατή, και αν πιστεύουν ΗΠΑ - Ισραήλ ότι θα τους κουμαντάρουν (τους λέω παράφρονες όχι γιατί πιστεύω ότι δεν θα τα καταφέρουν,αλλά γιατί θα το κάνουν πιό δύσκολο).

Αυτό που με τρομάζει είναι η ιδέα, ότι απόεκεί που πηγαίναμε για μια νέα μικρασιατική εκστρατεία, με αφοπλισμένα τα νησιά και τον Εβρο,και την Κύπρο να είναι στην ίδια κατάσταση,αντί να χάσουμε το μισό Αιγαίο και την Κύπρο, να βρεθούμε ανάμεσα σε 2 οπλικές και σε όγκο υποερδυνάμεις Τουρκία και Αίγυπτο, με το 1/2 με 1/3 των κατοίκων της χώρας, να είναι ομόδοξοι τους
Τα ίδια και στην Κύπρο.Εβγαλαν πρόεδρο έναν τύπο που χρηματοδοτήθηκε για την στάση του στο Σχέδιο Ανάν,και εχουν μια οργάνωση την "Ως Δαμέ" που πάει και κόβει συρματοπλέγματα να περνάνε οι "πρόσφυγες"
Και θα βρεθεί στην θέση να είναι μεν πλειοψηφία οι Ελληνες,αλλά 1η μειονότητα θα είναι οι έποικοι,2η οι παράνομοι μετανάστες,και 3η η τουρκοκυπριακή κοινότητα

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Να μην λέμε μόνο τα άσχημα,μας έχει ο Μενέντεζ να μας προστατεύει,"

Τώρα μάλιστα...ψωνίσαμε από σβέρκο με τον Μενέντεζ. Στο μυαλό του Μενέντεζ και του κάθε Μενέντεζ είμαστε ο ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ώστε να παρέχουμε υπηρεσίες υποστήριξης στην αντιπαράθεση τους με Κίνα, Ιράν, Ρωσία η όποιον άλλο....και ΟΧΙ για να πολεμήσουμε με συμμάχους όπως οι Τούρκοι. Για αυτούς οι Τούρκοι είναι ΣΥΜΜΑΧΟΙ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Δεν ξέρω ποιοί παράγρονες θα ήθελαν την Τουρκία τόσο δυνατή, και αν πιστεύουν ΗΠΑ - Ισραήλ ότι θα τους κουμαντάρουν (τους λέω παράφρονες όχι γιατί πιστεύω ότι δεν θα τα καταφέρουν,αλλά γιατί θα το κάνουν πιό δύσκολο)."

Διαβάστε αν έχετε την καλοσύνη τι γράφαμε εδώ :

http://zeys-elaynon.blogspot.com/2020/08/isis.html