ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Τι ερευνούσε το Ρεις που δεν το ερευνούσε επειδή "είχε θόρυβο" ;;

                    (Εδώ είναι, μην το ψάχνετε και καίμε άδικα πετρέλαια)

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Τι ερευνούσε το Ρεις που δεν το ερευνούσε επειδή "είχε θόρυβο";;

Δεν χρειαζόταν τόσος κόπος για να ξαναανακαλύψει τα υποθαλάσσια όρη Αναξίμανδρος, νότια του Καστελόριζου και από τι είναι φτιαγμένα. Θα μπορούσαν να αγοράσουν τις σχετικές δορυφορικές φωτογραφίες από την. ΝΑΣΑ, από τους δορυφόρους που χρησιμοποίησε για τον εντοπισμό τεραστιων ποσοτήτων παγωμενου μεθανίου και κάτω από τους πάγους της Αρκτικής ή στην Σιβηρία, αυτούς που πέρσι πήραν φωτιά και έκαψαν το 1/3 της.
 
Ακόμα πιο εύκολα, θα μπορούσαν να αγοράσουν τα αποτελέσματα αντίστοιχων ερευνών του ΙΓΜΕ στην ίδια περιοχή (Μεσόγειος Όρη Αναξίμανδρος, Ελληνική Γεώσφαιρα, Περιοδική έκδοση ΙΓΜΕ, Απρίλιος 2008, ISSN: 1791-2210, Τόμος 2, Τεύχος 3) απ όπου και η σχετική φώτο εξόρυξης. Γνωστά πράγματα, ανακαλυφθεντα εδώ και 15 χρόνια, χωρίς να θέσουν τότε ζήτημα ιδιοκτησίας της περιοχής...
Τι είναι αυτό το παγωμένο πράμα;;
 
Μεθάνιο, δηλαδή το γνωστό μας φυσικό αέριο, εγκλωβισμένου μέσα σε πάγο νερού εδώ και 500εκ χρόνια (τότε είχε ξεπαγώσει απότομα λόγω υπερθέρμανσης του πλανήτη γεμίζοντας την ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα το Μεγάλο Θανατικό. Το 95% των έμβιων στην Γη πέθαναν ακαριαία από δηλητηρίαση).
Ένα κυβικό μέτρο από αυτόν τον πάγο όταν λιώσει δίνει 60 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου!
 
Στα όρη Αναξίμανδρος βρίσκεται μια από τις μεγαλύτερες γνωστές συγκεντρώσεις παγωμένου αερίου παγκοσμίως. Ποσότητα περίπου 100 φορές περισσότερη αυτής των γνωστών κοιτασμάτων φυσικού αερίου της Αιγύπτου, του Ισραήλ και της Κύπρου μαζί! Φυσικό αέριο σε σχετικά μικρό βάθος που μπορεί να καλύψει όλες τις ενεργειακές ανάγκες της Ευρώπης για καμιά εκατοστή χρόνια. Τζάμπα πράμα δηλαδή. 
 
Πως συλλέγεται;;
 
Τρεις διαφορετικές διαδικασίες που εξετάζονται ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ για την ανάκτηση του μεθανίου:
 
• Με ζεστό νερό που αντλείται μέσα στο κοίτασμα ένυδρου μεθανίου μέσω ενός πηγαδιού
Ακριβή μέθοδος σε ενέργεια, την ξεχνάμε. 
 
•Με Αποσυμπίεση:. Γίνονται γεωτρήσεις στα κοιτάσματα από πάνω απελευθερώνοντας την πίεση, όπως το τρύπημα του σωλήνα σε ένα λάστιχο ποδηλάτου. Με την πτώση της πίεσης οι υδρίτες διασπούνται αργά και το μεθάνιο απελευθερώνεται. Τεχνική που την έχουν αναπτύξει οι Κινέζοι πολύ, και τους την αντιγράφουν τώρα οι Γιαπωνέζοι για να λύσουν το οξύ ενεργειακό τους πρόβλημα μετά το ατύχημα στην Φουκουσιμα από τους λίγους υδριτες στην θάλασσα τους. 
 
• Με ενέσεις με διοξείδιο του άνθρακα: Το μεθάνιο απελευθερώνεται από υδρίτες όταν εμποτισθουν με ένα άλλο αέριο. Το διοξείδιο του άνθρακα εκτοπίζει εύκολα το μεθάνιο και παίρνει την θέση του στον πάγο. Ο υδρίτης του διοξείδιο του άνθρακα είναι σημαντικά πιο σταθερός από τον υδρίτη μεθανίου. Η μέθοδος, λύνει δυο προβλήματα: Δεσμεύει διοξείδιο του άνθρακα που είναι το αέριο θερμοκηπίου που ευθύνεται για την κλιματική αλλαγή και δίνει καύσιμο μεθανιο/φυσικό αέριο χωρίς εξόρυξη. Μειώνοντας αυτό που είναι σε κατάσταση που μπορεί να ξαναδημιουργησει το επόμενο Μεγάλο Θανατικό!
 
Η τεχνολογίες που απαιτούνται γι αυτήν την μέθοδο θέλουν όμως γύρω στα 10 χρόνια να ωριμάσουν. Εκτός αν πέσει περισσότερο χρήμα στο R&D... 
 
Άρα ο "καλός μας γείτονας" δεν ψάχνει για να λύσει τώρα κανένα ενεργειακό η οικονομικό του πρόβλημα. Γκριζάρει την περιοχή για να την παζαρέψει διεκδικώντας παράλληλα 18 νησιά και όλη την Κύπρο θέλοντας να καταργήσει την Συνθήκη της Λωζανης του 1923.
 
Και αφού τα είπα όλα αυτά και ξαλάφρωσα, θα ήθελα να θέσω το ερώτημα:
 
Ποιος νοσηρός εγκέφαλος μπορεί να σκεφτεί να μπει σε μια τέτοια εφ όλης της ύλης διαπραγμάτευση διακινδυνευοντας τα Δωδεκάνησα και την υπόλοιπη Κύπρο με αυτούς που διατηρούν ακόμα στρατό Κατοχής πάνω της;; Με τελικό αναμενόμενο αποτέλεσμα και το χάρισμα ενεργειακών αποθεμάτων στον τσαμπουκά της γειτονιάς;; Η μήπως στην πρόθυμη κα Μερκελ, που προσπαθεί να τους βάλει στο χέρι, και μέσα από μνημόνια, από το 2015;;
 
Καμία συνεκμετάλλευση αυτού του πλούτου δεν μπορεί να γίνει όσο η Τουρκία θέλει να τον παζαρευει με κυριαρχικά μας δικαιώματα και οι νεοφιλελε να τα υποθηκευσουν για τα παλιά και νέα χρέη που δημιούργησαν, που είναι όσο το 1/60 της αξίας αυτών των πάγων!
 
Ουφ, τα είπα όπως σας είχα πει ΕΔΩ ότι θα γίνει ξεχωριστεί ανάρτηση.

Υ.Γ Έτσι γίνεται και κατανοητή η σπουδή να κλείσει το ΙΓΜΕ σαν μια από τις πρώτες υποχρεώσεις του 1ου Μνημονίου.
 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύρη, η Κρήνη του Απόλλωνος, η Απολλωνία η πρώτη φύσσα του Ωγυγίου Κύκλου και η διασύνδεσή της με το Σφήκειον Πεδίον της Κρήτης Ανατολικώς της Γαύδου ή Ωγυγίας...

Έγινε κάποτε αιτία να έλθει το τέλος του ανθρώπινου πολιτισμού...

Ναι τότε...

...όταν ο Οιδιπόδαος "σκότωσε" την Σφίγγα ή το Σφήκειον τέρας...

...όταν όλοι εμάχοντο για τα "μήλα" του Οιδιπόδαου...

Ανώνυμος είπε...


Κάποτε έδωσαν το δαχτυλίδι στην Μερκελ για να υποδουλώσει την Ευρώπη.
Ως συγγενής εξ αίματος με τον Ερντογαν,καβάλησε το καλάμι όπως και αυτός.
Αφού είναι στεγνή από ενεργειακούς πόρους ως χώρα,δεν τα έσπασε ποτέ με τον Πούτιν παρ όλο που έβαζε ρήτρες ως ευρωπαϊκή ένωση εναντίον του,γιατί πολύ απλά η βάνα θα έκλεινε.
Αποφάσισε,όπως και παλαιότερα η χώρα της,να βάλει χέρι στα ξένα αποθέματα,και σε βάρος των εντολοδόχων της, πάντα είπαμε μια υπεροψία την έχουν.
Η Ελλάδα αλλά και η Τουρκία είναι καταχρεωμένες στην Γερμανική οικονομία,αν δεν πληρώσουν θα γίνει δικό της εσωτερικό πρόβλημα άρα πρεπει να βρεθεί λύση.

Ο Ερντογαν το ξέρει αυτό,εκβιάζει συνεχώς,παίρνει ότι θέλει,εμείς σε αντίθεση μπήκαμε στα μνημόνια αντί να τινάξουμε την μπάνκα στον αέρα ναι ναι την γνωστή.

Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα με τον ορυκτό μας πλούτο,ούτε ως προς στην λήψη αποφάσεων με ποιους θα πάμε για παράδειγμα,αλλά ούτε και στην διαχείριση των απολαβών από αυτούς.

Βάζει τον ξάδερφο της από τα ανατολικά να τα διεκδικεί στην ουσία πάλι για λογαριασμό της,καλοί οι δεσμοί αίματος,αλλά τα χρέη πρέπει να πληρωθούν και από εκεί.

Σου κάνω πλάτες για ότι παραβίαση κάνεις, και αποφάσεις θα βγάλει υπέρ η ΕΕ, αρκεί να ξοφλήσεις τα χρέη,να αναλάβουν οι Γερμανικές εταιρίες τα σχετικά με την διεκπεραίωση και εννοείται να έχω τον πρώτο λόγο στα συνολικά αποθέματα.

Έτσι αυτή,η ιστορία,συνεπής όπως πάντα κάνει κύκλους και επαναλαμβάνεται,
το ραντεβού κλεισμένο στην Μεσόγειο,στη χώρα των Σφακίων που ήταν Σφηκεία.

Ελπίζω να μην έχουμε τα ίδια τραγικά αποτελέσματα που αναφέρει ο συνσχολιαστής με τότε.
Να σπάσει ο κύκλος της κακής επανάληψης.

Την καλησπέρα μου σε όλους.







kakos04 είπε...

Καλησπέρα σε όλους , σύμφωνα με όσα έχουν ειπωθεί εδώ κατά καιρούς για τις πυραμίδες και το πεδίο στην Γαύδο , έρχονται και οι Άγγλοι για ασκήσεις (έρευνες και πλιάτσικο) πέριξ της Γαύδου όπως λέει εδώ
https://www.militaire.gr/vretaniko-dichty-prostasias-sti-gaydo-me-aroma-elgin/
πάλι για τα "μήλα" του Οιδιπόδαου όπως λέει ο 24 Αυγούστου 2021 - 10:55 π.μ.
Ας μας πει όποιος ξέρει τι ψάχνουν και αν μπορούν τεχνολογικά να κατέβουν στον βυθό εκεί .

Ανώνυμος είπε...

Πριν κατέβουμε στον βυθό της Γαύδου, που είναι γεμάτος Σφηκεία, νομίζω ότι καλά θα ήταν να κάναμε μία κατάδυση στην γλώσσα μας, σε αυτόν τον μέγιστο θησαυρό της ανθρωπότητος, αρχίζοντας από την Κύρη, και το ρήμα Κυρέω που σημαίνει συντυγχάνω, δηλαδή προσδιορίζω το σημείο συνάντησης δύο τινών. Δεν είναι τυχαία η ονομασία της Απολλωνίας και η σχέση της με την Κύρη και την Κυρήνη και την Κυρηναία χώρα. Τι συνέτυχε εκεί;

Επίσης να συνδυάσουμε την Κυδωνία (Κρήτη) και το ρήμα Κυδωνιάω, που σημαίνει εμφανίζω οίδημα, με τον συνώνυμο Οιδιπόδαο, του Ησιόδου και να εντοπίσουμε ποία είναι τα κυδωνιώντα αίτια που χάρισαν το όνομα στο νησί;

Τέλος, να συνδυάσουμε την Γαύδο ή Ωγυγία με την ευρύτερη Ωγυγία και την περίεργη επίσκεψη του άρχοντος της Κορκύρας, ή Κέρκυρας Οδυσσέως στην Γαύδο μετά τον νασμό.