ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 15 Αυγούστου 2021

Φαινόμενο Κοριολις- Coriolis Effect.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Φαινόμενο Κοριολις- Coriolis Effect.

Ας αναφερθούμε στο "φαινόμενο Κοριολις" (Coriolis Effect) που κάθε (wannabe) Ελεύθερος Σκοπευτής που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να ξέρει.... Πάντα η εξήγηση του βορεια-νοτια είναι απλή. Οι περισσότεροι αποφεύγουν να εξηγήσουν το ανατολικά/δυτικά. Ή το εξηγούν λάθος.

Η εικόνα είναι από τον σύνδεσμο εδώ e-education.psu.edu/bipmt/node/789 Και εξηγεί απλά και κατανοητά (στα αγγλικά...) γιατί η απόκλιση λόγω Coriolis παραμένει σταθερή ανεξαρτήτως κατεύθυνσης βολής. Επηρεάζει μόνο η απόσταση/χρόνος και το γεωγραφικό πλάτος.
 
Και για να προλάβω τους πυροβολητές (ΠΒ), αναφέρομαι σε αποστάσεις βολής όπλων Ελεύθερου Σκοπευτή (κατηγορίας Extreme Long Range), ας πούμε κάτω των 4,000μ Διότι όσο οι αποστάσεις ανεβαίνουν ξεκινούμε να βλέπουμε μικροδιαφορές ανάλογα με την κατεύθυνση βολής.
 
Αλλά, ας είμαστε ειλικρινείς. Το Coriolis καμία σημασία δεν έχει στις βολές Ε/Σ στην πραγματικότητα. Η αποκλίσεις είναι τόσο μικρές, και εμφανίζονται σε τόσο μεγάλες αποστάσεις που οι λοιποί παράγοντες, με κύριο τον θεό άνεμο, τις εξαφανίζουν μέσα στον "θόρυβο" τους.
 
Και οπτικά στο βίντεο κάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: