ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021

H ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΕΣΙ, Η PSG ΚΑΙ ΈΝΑ ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΉΡΙΑ ΣΤΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΌ ΠΕΡΙΞ ΤΟΥ ΣΤΟΎΡΝΑΡΙΣΤΑΝ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

H ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΕΣΙ, Η PSG ΚΑΙ ΈΝΑ ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΉΡΙΑ ΣΤΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΌ ΠΕΡΙΞ ΤΟΥ ΣΤΟΎΡΝΑΡΙΣΤΑΝ

H ποδοσφαιρική ομάδα Paris Saint Germain, ιδρύθηκε το 71 από τρεις φραγκάτους επιχειρηματίες του Παρισιού, που ακολούθησαν κατά γράμμα τα ειοθοτα του κυρίαρχου τότε μοντέλου του football. Κλέψε για να φάς και ξέπλυνε μαύρα (και μέσω των μεταγραφών) για να ζήσεις.
 
Ως αποτέλεσμα, η PSG κινδύνευσε δυο τρεις φορές με χρεοκοπία (εκεί, στην καθυστερημένη Εσπερία, δεν έχουν ακόμα ανακαλύψει την πατέντα της αλλαγής ονομασίας για ένα νεο ΑΦΜ, άνευ χρεών...). Μέχρι που την έσωσε το κρατικό κανάλι Canal+, που εξαγόρασε το 2005 τις μετοχές της πλειοψηφίας έναντι τηλεοπτικών δικαιωμάτων μετάδοσης των αγώνων.
 
Το πράγμα τσούλησε έτσι μέχρι το 2011, οπότε και εμφανίστηκε ως ινβέστορας το γνωστό fund του Σεΐχη του Κατάρ. Το ξέρετε, το ίδιο που έχει αγοράσει τα Harrods του Τσιτσιπά, την Volkswagen, το μεγαλύτερό μέρος της Deauchebank, ,την μισή Τουρκία του Ερντογαν, τον Αστέρα Βουλιαγμένης, την Benetton, τον χρυσό του Ριχάρδου μέσω Τουρκίας, σχεδόν όλες τις φίρμες επώνυμης μόδας για φραγκατους κλπ.
 
Δεν δίστασε να επενδύσει και περίπου 450εκ ευρώ τα προηγούμενα δύο χρόνια για την αγορά δικαιωμάτων χρήσης και άλλων δύο διάσημων ποδοσφαιριστών για το ρόστερ της PSG, που τα ονόματα τους μου διαφεύγουν αυτή την στιγμή (δες ΕΔΩ και ΕΔΩ  την τεκμηρίωση των πιο πάνω, αν ενδιαφέρεσαι γι αυτά, που δεν είναι το θέμα όμως αυτής της ανάρτησης).
 
Για την περίπτωση όμως της απόκτησης του πλέον διάσημου ποδοσφαιριστή στον πλανήτη σήμερα, παρά το ότι δεν χρειάζονταν να πληρωθούν δικαιώματα στην προηγούμενη ομάδα του, την Μπαρτσελόνα που τον είχε σημαία, προτιμήθηκε μια τελείως διαφορετική μέθοδος χρηματοδότησης της "επένδυσης". Οι αμοιβές του ποδοσφαιριστή, γύρω στα 70εκ ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια (1 εκ ευρώ ΚΑΘΑΡΑ κάθε εβδομάδα, λέει) συγκεντρώθηκαν από την διοίκηση της PSG ήδη, πουλώντας στους φιλάθλους της ένα "κρυπτονομισμα" που έχει εκδώσει η ομάδα από το 2020.
 
Και το ερώτημα είναι "γιατί τέτοιες τσιγκουνιές για τον Μέσι", δεν συμφωνείς;;
Κατ' αρχάς, από αυτό το σημείο της ιστορίας και μετά, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ομιλούν όσοι ακόμα κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους λέγοντας "μα αυτά τα του διαόλου τα πράγματα δεν τα επιτρέπει η ΕΕ...".
 
Γκολακι πρώτο, και μέτρα τώρα και τα άλλα:
Ο κάτοχος κάθε τέτοιου ψηφιακού "μπαμπαλακίου" (aka PSGcoin) θα έχει το δικαίωμα να τό ανταλλάσσει στην τρέχουσα αξία του με οποιοδήποτε άλλο επιθυμεί. Και με ευρώ, φυσικά, όταν τα χρειαστεί. Μόνο που τότε θα κληθεί να πληρώσει φόρο υπεραξίας, αφού το εν λόγω μπαμπαλάκιον θεωρείται εντός της ΕΕ ως άϋλο ψηφιακό πάγιο.
 
Εναλλακτικά, ο φίλαθλος όμως που συμμετείχε σε αυτό το σύγχρονο crowdfunding για να δεί τον Μέσι να σηκώνει κούπες για την ομάδα του, θα μπορεί να το ανταλλάσσει με εισιτήρια (διαρκείας κλπ), φανέλες κλπ από την μπουτίκ της ομάδας σε ειδικές τιμές. Ή έναντι εκπτώσεων σε μαγαζιά και επιχειρήσεις που κάνουν σχετικές συμβάσεις με την PSG. Που με την σειρά τους το χρησιμοποιούν κατά το δοκούν τους, δημιουργώντας έτσι μια εναλλακτική οικονομία, παράλληλα της επίσημης ευρωέρπουσας. Ξέρετε, αυτή που δεν έβγαλε μια, αφού ο Καταριανος δεν πήγε να πάρει ο χριστιανός ένα τραπεζικό δανειάκι, ασφαλισμένο με το ασφάλιστρο των ποδιών του Μέσι. Και Ντίλι ντιλι Ντίλι μετά, να φτάσει στο καντήλι. Τα "μπαμπαλάκια" ξαναγυρνούν μετά από τις περιπέτειες τους σε μια αγορά, που συνεχώς μεγαλώνει, και στην PSG. Που θα πληρώνει και με αυτά τους παίκτες της, να έχουν οι άνθρωποι να αγοράζουν σαμπάνιες και τα λοιπά τους χρειαζούμενα από αυτή την αγορά. (Κανείς δεν διανοείται τώρα να κάνει πλυντήριο μαύρων, κατά τα ποδοσφαιρικά ειωθότα. Όλες οι συναλλαγές και οι συναλλασσόμενοι είναι διαφανείς λόγω των τεχνολογιών blockchain των "μπαμπαλακιων". Ουπς...).
 
Δεύτερο γκολάκι, και μάλιστα από την σέντρα.
 
Το τρίτο γκολάκι το ψήνει ο Σεϊχ του Καταρ για να επεκτείνει τις μπίζνες του αναλόγως στας Ευρωπας μετά και το Μουντιαλ του 22, που θα φιλοξενήσει. Ήδη τα σουβενιρ κλπ για το event διατίθενται έναντι ψηφιακών NFTs. Τρεχα πιασ' τον τώρα να του βάλεις πέναλτι μέσω τραπεζικών αποκλεισμών, όπως το 14. Αλλά αυτό είναι βαρύ γεωπολιτικό ζήτημα, οπότε θα επανέλθω, τώρα μιλάμε για "μπάλα". ΟΚ;;
Το τέταρτο όμως γκολ αφορά τους καθυστερημένους του πολιτικού μας συστήματος.
 
Καλούνται να απαντήσουν πλέον στο λογικό ερώτημα γιατί δεν μπορούν να κάνουν κάτι ανάλογο για να χρηματοδοτήσουν και με αυτόν τον τρόπο, με ψηφιακό crowdfunding των φίλων και μελών τους, τα κόμματα τους, τα ΜΜΕ-όργανα και τις λοιπές υποστηρικτικές επιχειρήσεις του κλάδου. Οεο;;
Μα θα μου πεις τότε "και πως θες μετά βρε αδερφέ να καταβάλλονται οι μίζες εξυπηρετώντας "δάνεια" κομμάτων και πολιτικών, προς τέρψιν του Τραπεζικού συστήματος που τους κρατάει έτσι από ...το πόδι? Κλέφτες θες να γίνουν μετά όλοι αυτοί οι άνθρωποι;;"


Το ειδησεογραφικό σκέλος, χωρίς σχόλια (ο μπουνταλας ο ιδιοκτήτης του πήγε να αγοράσει με κρυπτονομισμα ομάδα του ΝΒΑ μπας και σώσει ένα τάνκερ από τα Αμερικανά που τον έκαναν τσακωτό για λαθρεμπόριο ιρανικού πετρελαίου. Που πας έτσι καημένε Καραμητρο, φαίνεσαι...)

Ήδη, εντός δύο ημερών, η PSG προεισέπραξε 100 φορές (!) όσα θα δώσει στον Μέσι τα επόμενα δύο χρόνια. Έξοδα κλπ τραπεζικά μέχρι τώρα: Μηδέν.

 

2 σχόλια:

Μμ. είπε...



Χα, χα! Ωραίος, Λ.
Είναι αυτό που θα έλεγε κι ο αείμνηστος Αλέφαντος. ¨Μάθε κρυπτο-μπαλίτσα!¨
Ε, ρε ποιος θα το πίστευε ότι, προϊόντος του 21ου αι., ο Αλλάχ θα έπαιρνε το οικονομικό μάτς βάζοντας κρυπτο-γκολ από τα αποδυτήρια!

ΑΡΡ. είπε...



ΠΡΟ ΠΑΝΤΟΣ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΟΣ, Ο ΚΑΤΩΘΙ ΑΝΑΓΙΓΝΏΣΚΕΙ Ζ. Ε.


Ο ιδιοκτήτης της ΒΙΑΝΕΞ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, απάντησε σε ερωτήσεις φίλων του στο Instagram και έδωσε ορισμένες άκρως ενδιαφέρουσες απαντήσεις.

Σε ερώτηση που δέχθηκε για το εάν θα έβαζε υποψηφιότητα για πρωθυπουργός ο Δ.Γιαννακόπουλος απάντησε: «Εάν δεν είχα παιδιά θα το είχα κάνει ήδη».

Ενώ σε άλλη ερώτηση ανέλυσε το τι θα έκανε εάν ήταν αυτός πρωθυπουργός. Όπως είπε ο πρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ οι πρώτες του κινήσεις θα ήταν μια Ελλάδα «εκτός ευρώ» και «εκτός ΕΕ», να χρειάζεται «βίζα για να μπεις στη χώρα», «παραγωγική ανασυγκρότηση» και «Αρχαία ελληνικά στα σχολεία»!

Σε ερώτηση «γιατί οι κυβερνώντες θέλουν να διαλύσουν την οικογένεια και τα ελληνικά πιστεύω» ο Δ.Γιαννακόπουλος απάντησε: «Δεν είναι θέλω των κυβερνώντων πάει πολύ πιο βαθειά. Διότι μόνο η Ελλάδα και ο Ελληνισμός τους φοβίζει».
..................................

Λες;;;;;;;;;;;;
Και εις ανώτερα τότε!