ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021

Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ .

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ
Στιγμιότυπα από ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα (version 3.1, reloaded) :
 
+Βάζεις θεούς και δαίμονες, μαζί με χορηγούς, να πάρει αυτοδυναμία ο Κουλης. Προηγήθηκε η τροχειοδεικτική βολή του ΣΗΜΙΤΗ- ΕΛΙΑΝΕΠ με γραμμή "συνεκμετάλλευση" με την Τουρκία. Xώνεις και τίποτα Βαλντεν φουνταριστούς στην αξιωματική να κάνουν αισθητικό-control, μην γίνει και καμιά στραβή από εκεί και ξυπνήσουν, θεός φυλάξει. 
 
✔️+Αν και γνωστό, αφήνεις αμέσως μετά χωρίς ουσιαστική αντίδραση να υπογραφεί το Τουρκολυβικό σύμφωνο που καπαρώνει την ΑΟΖ νότια και ανατολικά της Κρήτης στην Τουρκία.
 
✔️+Αποδέχεσαι πέρσι αδιαμαρτύρητα την εκπροσώπηση σου από την Μερκελ στην Διεθνή Σύνοδο για το Λιβυκό (Τουρκία, Κατάρ κλπ παρόντες). Η θεία ξέρει! 
 
✔️+Υπογράφεις μετά άρον άρον μια συμφωνία με την Ιταλία για να περιορίσεις την ισχύ του Τουρκολυβικού σύμφωνου, εισάγοντας την μερική επήρεια νησιών στην διαμόρφωση και της ΑΟΖ. 
 
✔️+Υπογράφεις συμφωνία με την Αίγυπτο για μισή χωροθέτηση της μεταξύ μας ΑΟΖ, με μερική επήρεια σε αυτή της Κρήτης, νησιών των Δωδεκανήσων και μηδενική για το Καστελόριζο. Πάλι για το Τουρκολιβυκο σύμφωνο η φούρια. Δωράκι στην Αίγυπτο το 17,5% έξτρα ενός κοιτάσματος. Ηρόδοτος λέει, τρέχα γύρευε ποιος είναι αυτός ο ανιστόρητος. Αξία του δώρου στους Αιγυπτίους αδελφούς: 96δισ ευρώ, με αξία φυσικού αερίου το 50% της τρέχουσας. Η εκκένωση ως δόγμα αρχίζει και εμπεδώνεται απ' όλους τριγύρω.
 
✔️+Αφήνεις μετά το Oruc Reis να γκριζάρει όλη την περιοχή που άφησε ακάλυπτη η συμφωνία με την Αίγυπτο. Ο Ερντογαν, επί την ευκαιρία, βάζει όλα τα θέματα που θέλει (Συνθήκη Λωζανης, αποστρατικοποίηση νησιών, ΑΟΖ Αιγαίου) στο τραπέζι. Καμία αντίδραση, μόνο δηλώσεις ότι η Ελληνική κυβέρνηση δεν επιθυμεί κυρώσεις της Τουρκίας από την ΕΕ. Αργότερα, να δαγκώνουν, λέει.
 
✔️+Ολοκληρώνεται η συναλλαγή ΗΠΑ-Ρωσιας για τον Nordstream2 έναντι της απελευθέρωσης των εμποδίων του Πουτιν (μέσω Μερκελ και Ερντογαν) για τον εφοδιασμό της ΕΕ με το αέριο του αγωγού ΗΑΕ-Ισραηλ μέσω του EastMed. Αυτός παραμένει ακόμα επί χάρτου και θα συνεχίσει να καρκινοβατεί, εφ όσον εμπλακεί σε αυτόν πάλι η Τουρκία μέσω Λιβύη ή Χαμας για να τον εκτρέψει μέσω Κατεχομένων της Κύπρου προς την Τουρκία.
 
✔️+Δήλωση του Δενδια στην Σ. Αραβία, στην γραμμή Σημιτη. Απεμπόληση των δικαιωμάτων εξόρυξης ελληνικού φυσικού αερίου και Νότια της Κρήτης Αυτή η εκκένωση κοστίζει 30δισ κάθε χρόνο από το 25 και 7,5δισ δημόσια έσοδα ετησίως.
 
✔️+Αγορές εξοπλισμών ύψους 10δισ, που θα είναι διαθέσιμοι after dinner
 
✔️+Συμφωνία για όλα αυτά στις μυστικές διαπραγματεύσεις στο Βερολίνο τον Αύγουστο του 20, τέτοιες μέρες, κάνοντας διακοσμητικές τις οποίες "διερευνητικές". Στόχος η συνεκμετάλλευση επί του σχεδίου Σημίτη-Μερκελ και με ανοιχτά όλα τα θέματα που έχει θέσει η Τουρκία και με όλα τα προηγούμενα ως δεδομένα.
 
⛔ - Σαν αποτέλεσμα των πιο πάνω : διπλωματική ήττα στις 25/3 στην σύνοδο κορυφής της ΕΕ με τις κυρώσεις κατά τις Τουρκίας, αυτές που θα δάγκωναν, στις καλένδες.
 
⛔ - Ταξιδι στην Λιβύη του Πουθου μπας και ακυρωθεί τώρα το Τουρκολυβικό Σύμφωνο. Η μόνη καλή κουβέντα που εισέπραξε ήταν ένα Σαλαμ Αλεκουμ. Και ένα "βρες τα με την Μερκελ και τον Ντραγκι". Αλεκουμ Σαλαμ απάντησε..
 
⛔- Διαμαρτυρία του Δενδια επειδή μας άφησαν πάλι έξω από την Διάσκεψη για την Λιβύη, όπου πάλι δεν μας κάλεσαν τα τσιράκια της Μερκελ. 
 
��Κάπου ακούστηκε παλι ένα μπαφ! από κάτι σαμπάνιες εφοπλιστικές εδώ πιο κάτω. Όλα πήγαν μέχρι τώρα πρίμα, όπως είχαν συμφωνήσει τον Ιούλιο του 20 σε εκείνο το prive party στα Νότια. Και εκείνος ο αγωγός, που θα κόβει δουλειές, ακόμα σε περιπέτειες. Οι εδώ υποτακτικοί έκαναν την δουλειά τους άψογα, άσε τώρα τον Δενδια να διαμαρτύρεται μπας και πείσει τα Αμερικανάκια ότι είναι ο άνθρωπος τους στην μετά Κούλη εποχή στην ΝΔ. Παράγγειλε τώρα άλλα 10 καράβια να κουβαλάνε LNG στην διψασμένη ΕΕ.
 
Τώρα σειρά έχει το σχέδιο Πισαριδη να υποθηκεύουμε όσα μας μείνουν. Για να αγοράσουμε "πράσινη ανάπτυξη".
Η Κύπρος συνεχίζει να κείται μακράν. Ας πάει το παλιάμπελο, θα τα βρούμε με τον Ερντογαν στην επόμενη πενταμερή επί της ατζέντας που έβαλε, χωρίς ελληνικές αντιρρήσεις, ο Ερντογαν στην προηγούμενη. Άκυρο ότι είχαμε πετύχει μέχρι τότε, καλά πήγε και αυτό, η Κύπρος συνεχίζει να κείται μακράν. 
 
Ένα "Τι λες τώρα καημένε Καραμήτρο" ακούστηκε κάπου από το βάθος του White House σε άψογα αγγλικά, με προφορά του Delaware.
Και άρχισαν αμέσως τα "συγγνώμη, γράψε λάθος, δεν ήταν τελικά προδοτική η των Πρεσπων...". Μπας και το σώσουν. Μέχρι να φτάσει στην Ελλάδα αυτό με τον Καραμήτρο είχε εξελληνιστεί σε ένα πάνδημο σύνθημα προτροπής στον Μητσοτακη...
 
Κανένα έγκλημα, όσο καλά σχεδιασμένο και να είναι, δεν είναι τέλειο. Όπως και καμιά επικοινωνιακή τακτική δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαϊκό κύμα χλευασμού. Για κάθε πολιτική εκκένωσης, από την Εύβοια μέχρι την ΑΟΖ εκεί πιο κάτω, για να εξυπηρετηθούν και δια αυτής 5-6 διαπλεκόμενα ημέτεροι.

1 σχόλιο:

Μμ. είπε...



ΗΜΕΡΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΖΟΦΟΥ

Όσους ψήφους φέρνω
τόσο μέγ' αξίωμα κι αξία παίρνω
Ζήτω άρα η ψηφοθηρία,
η και τέλεια αξιοκρατία
(λέγεται άλλως και δημοκρατία!)


Κι ενώ δεν ξέρω που παν τα τέσσερα
ξέρω το εκεί που παν κι οι άλλοι
(κι εσύ κοπαδολαέ, όπου σε βγάλοι!)
είηναι καλά αι κοπαδοψήφοι πάλι
που στο κλεφτοκόμμα έφερα.