ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 29 Αυγούστου 2021

Πάνω από 100 θέσεις κενές στη Σχολή Ευελπίδων με το νέο σύστημα…

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Ο Ερντογάν διέλυσε τον στρατό του αφήνοντας τον χωρίς αξιωματικούς μετά το "κίνημα" του 16. Εδώ το ίδιο το πετυχαίνει η Κεραμυδαρέως με την Βάση Εισαγωγής, στερώντας πχ 103 νέους αξιωματικούς, μόνο από τον Στρατό Ξηράς. Το λες και πρόοδο;; Μάλλον θα έχουν κατά νου να αναθέσουν και τον Στρατό σε ιδιώτες εργολάβους και εδώ. Κερδάνε.

 Κι όμως πρόκειται για αληθινή είδηση η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής δεν “χτύπησε” μόνο τα Πανεπιστήμια αλλά και την Σχολή Ευελπίδων.

Στην κατηγορία ΓΕΛ προβλέπονταν 258 θέσεις και εισήχθησαν 155, δηλαδή έμειναν 103 κενές θέσεις.

Η βάση εισαγωγής διαμορφώθηκε στα 14.022 μόρια ενώ ο πρώτος επιτυχών εισήχθη με 18.762 μόρια.

Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής για την Σχολή Ευελπίδων ήταν 14,38, η υψηλότερη όλων των Στρατιωτικών Σχολών.

Φέτος η Κυβέρνηση αύξησε των αριθμό εισακτέων στις Στρατιωτικές Σχολές κατά 516 θέσεις.

Θα καλυφθούν οι θέσεις από επιλαχόντες;

Ερώτημα τίθεται εάν θα καλυφθούν οι κενές θέσεις από επιλαχόντες καθώς η σχετική νομοθεσία δεν έχει σχετική πρόβλεψη περί κενών θέσεων. Η νομοθεσία αναφέρεται για κάλυψη κενών θέσεων που προκύπτουν λόγω µη προσέλευσης των εισακτέων που περιλαμβάνονται στον κυρωμένο πίνακα ή λόγω παραίτησης ή απομάκρυνσης ή αποχώρησής τους από τις ίδιες σχολές για οποιονδήποτε λόγο

Ειδικότερα η νομοθεσία προβλέπει τα εξής:

Αν εντός διμήνου από την αρχική, ανά κατηγορία εισακτέων, ημερομηνία κατάταξης στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ) και στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), υπάρχουν κενές θέσεις λόγω µη προσέλευσης των εισακτέων που περιλαμβάνονται στον κυρωμένο πίνακα ή λόγω παραίτησης ή απομάκρυνσης ή αποχώρησής τους από τις ίδιες σχολές για οποιονδήποτε λόγο, εισάγονται σε αυτές για την πλήρωση των κενών θέσεων ισάριθμοι, ανά κατηγορία, υποψήφιοι κατά φθίνουσα βαθμολογική σειρά, βάσει των αποτελεσμάτων που κυρώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ).»

Εφόσον οι εισαγόμενοι µε την ως άνω διαδικασία δεν προσέλθουν για κατάταξη ή απομακρυνθούν ή αποχωρήσουν για οποιονδήποτε λόγο από τις παραπάνω σχολές, εισάγονται προς πλήρωση των κενών θέσεων που προκύπτουν νέοι επιλαχόντες µε την ίδια διαδικασία, µέχρι την οριστική πλήρωση των θέσεων που προκηρύχθηκαν, εντός ενός μήνα από την ημερομηνία απομάκρυνσης ή αποχώρησης του εισαγοµένου, τη θέση του οποίου καλείται να καλύψει, σε κάθε περίπτωση εντός του ίδιου έτους της αρχικής κατάταξης.

Εφόσον εξακολουθούν να υπάρχουν κενές θέσεις ειδικών κατηγοριών, των οποίων η πλήρωση δεν είναι δυνατή για οποιονδήποτε λόγο, σύμφωνα µε την παραπάνω διαδικασία , αυτές συμπληρώνονται από υποψηφίους της γενικής σειράς µε την ίδια διαδικασία και εντός της ίδιας χρονικής προθεσμίας.

Πηγή: esos.gr

1 σχόλιο:

kakos04 είπε...

Δυστυχώς το ίδιο εγχειρίδιο έχει η κεραμίδα . Διαλύεις ότι υπάρχει για να φαίνονται μετά τα κουτσά ευκαιρία. Ο στρατός χωρίς προσωπικό εκπαιδευμένο και χωρίς όπλα, τα έγραφες πχ έχουμε 25 ελικόπτερα και πετάνε τα 5. Και έχει ξεκινήσει η κάθοδος των μυρίων από ζόμπι και οι ζωντανοί κοιμούνται. Οι σχολές του στρατού έπρεπε να έχουν περισσότερα άτομα,στον πόλεμο αν χρειάζεσαι 5000 υπαξιωματικους πρέπει να έχεις 15000 , σε μια βδομάδα πολέμου πόσοι θα είναι ζωντανοί και πόσοι από τους εναπομείναντες ικανοί (και πόσοι σε περίπτωση επιστράτευσης για τους εφέδρους) . Πάντως εντύπωση μου έκανε που δεν θα έχει η αρχιτεκτονική Ξάνθης εισακτέους και δεν έβγαλαν μια ανακοίνωση για τα μάτια του κόσμου.