ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΑΣΙΑ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΑΣΙΑ.

Τον Τζόνσον αρχίζει και τον λούζει κρύος ιδρώτας μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν αφήνοντας την εξουσία στους Ταλιμπάν. Τους άφησαν φεύγοντας οι Αμερικάνοι και τα όπλα τους. Μα γιατί; Γιατί οι Βρετανοί προβλέπουν κακά μαντάτα. Τουρκία Ταλιμπάν και Πακιστάν συνεννοούνται μια χαρά και το Κασμίρ είναι δίπλα.
 
Ο Τζόνσον βλέπει και ανησυχεί Το ίδιο θα ανησυχεί και σε λίγο η βρετανόφιλη Ινδία. Μια Ινδία που δεν πείστηκε από τις ΗΠΑ να εγκαταλείψει την αγορά των S-400 ...Για να δούμε ο Βλαδίμηρος, η Κίνα και το Ιράν πως θα αποφύγουν μια πιθανότητα πυρηνικού πολέμου εκεί κάτω. Γιατί το λέω αυτό;; Διότι οι ΗΠΑ (οι δημοκρατικοί Όνοι βασικά) τι κάνουν ιστορικά;; Όταν εγκαταλείπουν κάτι η κάποια χώρα μετά προσπαθούν να του βάλουν φωτιά. Δεν είναι τυχαία η συμφωνία με τους Ταλιμπάν που έγινε πέρυσι ούτε ότι άφησαν τόνους οπλισμό στα χέρια τους φεύγοντας, διότι απλά τον ΑΦΗΣΑΝ τον οπλισμό θα μπορούσαν αν ήθελαν να μη πέσει στα χέρια των Ταλιμπάν. Άρα θέλουν να έχουν οι Ταλιμπάν αυτά τα όπλα....για να γίνει χαμός εκεί.

Οι Ρεπουμπλικάνοι πιθανολογώ ότι δεν θα άφηναν τίποτε πίσω όπως έκαναν και με το Ιντσιρλίκ. Άρα οι Δημοκρατικοί Όνοι θέλουν να δημιουργήσουν ένταση στο εσωτερικό της Ευρασίας αφού έχασαν εκεί το παιχνίδι. Όμως ποτέ δεν είσαι σίγουρος μια ένταση μεταξύ κρατών που έχει πυρηνικά πως θα καταλήξει. Όπως έλεγε και ο Μάο...«Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση». Αυτό μου λέει η ανάλυση των γεγονότων και της ιστορίας.

Οι ΗΠΑ διατηρούν ενεργούς θύλακες της ΣΙΑ στο Πακιστάν. Μην ξεχνάμε η σύλληψη Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν έγινε. Το Αφγανιστάν στο ανατολικό άκρο του συνορεύει με το βόρειο Κασμίρ που είναι υπό την Πακιστανική επιρροή και συνορεύει νότια με το Κασμίρ της Ινδικής επιρροής Από την άλλη ήδη η Τουρκία με το Πακιστάν πέρσι έκανε παρέμβαση στο εσωτερικό του Κασμίρ της Ινδικής επιρροής που επέφερε άμεση αντίδραση της Ινδικής κυβέρνηση. Η Τουρκία με το Πακιστάν ήδη είναι στρατιωτικοί σύμμαχοι και Πακιστανοί χειριστές πιλοτάρουν τούρκικα μαχητικά στο αιγαίο.. Πολλές οι συνδέσεις και πολλά τα σενάρια .
 
Μια ένταση στο Κασμίρ πλήττει Ινδία, Ιράν, Κίνα και έμμεσα Ρωσία σαν εγγυήτρια στρατιωτική δύναμη στην Ευρασία .Οι ταλιμπάν από την άλλη είναι ισλαμιστές εξτρεμιστές που μισούν το ίδιο ΗΠΑ και Ρωσία αφού και οι δύο χώρες έχουν εισβάλει στην χώρα τους. Οπότε θα έχουμε μπάχαλο με ευαίσθητες ισορροπίες . Σκεφτείτε μόνο τι θα γίνει την στιγμή που θα σκάσουν χρηματιστήρια. Ειδικά του Χονγκ Κονγκ με τα τόσα τοξικά δυτικά απόβλητα.
 
Μέρα με την μέρα θα στήνεται το παζλ Πάντως ένα είναι σίγουρο η ΝΤΠ έχει 2 ΝΤΠ(*) την δυτική και την ανατολική . Και η σύγκρουση μεταξύ των 2 αυτών ΝΤΠ ήταν αναπόφευκτη. Σήμερα, εν μέσω αυτής της σύγκρουσης, προελαύνει εμφανώς η ανατολική διεκδικώντας την παγκόσμια οικονομική και παραγωγική υπεροχή με βάσιμες ελπίδες να την κατακτήσει Πιθανόν και η πανδημία να είναι αποτέλεσμα αντιποίνων αυτής της σύγκρουσης. Η Κίνα στηρίζει & επίσημα τους Ταλιμπάν. Και το Πεκίνο ετοιμάζεται να ''αρπάξει'' τον ορυκτό πλούτο του Αφγανιστάν.Η Κίνα πλέον δείχνει ξεκάθαρα πως βρίσκεται πίσω από τους Ταλιμπάν. 
 
Πριν λίγο , η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χούα Τσουνίνγκ, δήλωσε πως το Πεκίνο είναι πρόθυμο να αναπτύξει «φιλικές σχέσεις» με τους Ταλιμπάν αφού η ένοπλη ομάδα έχει καταλάβει τον έλεγχο του Αφγανιστάν. Αμερικανική γεωλογική έρευνα, είχε εκτιμήσει το 2007, ότι ο ανεκμετάλλευτος ορυκτός πλούτος του Αφγανιστάν κυμαίνεται από σχεδόν 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.
 
Αλλά οι επόμενες μελέτες λένε, ότι αξίζει 3 τρισεκατομμύρια δολάρια, «συμπεριλαμβανομένου σιδηρομεταλλεύματος αξίας 420 δισεκατομμυρίων δολαρίων, χαλκού αξίας 274 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συγκεντρώσεις χρυσού με εκτιμώμενη αξία 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων, 81 δισεκατομμύρια δολάρια σε κοιτάσματα νιοβίου και κοβάλτιο αξίας 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων».
Επιπλέον, τα ανεξερεύνητα αποθέματα πετρελαίου του Αφγανιστάν, πιστεύεται ότι ανέρχονται σε περίπου 1.596 εκατομμύρια βαρέλια και τα αποθέματα φυσικού αερίου, στα 15.687 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια, αντίστοιχα.
 
Ωστόσο, το πιο σημαντικό ορυκτό που διαθέτει το Αφγανιστάν, είναι περίπου 1,4 εκατομμύρια τόνοι στοιχείων σπάνιας γης (REE).Τα REE, είναι στρατηγικά το πιο σημαντικό ορυκτό στον κόσμο σήμερα, καθώς είναι απαραίτητα για την κατασκευή μιας σειράς σύγχρονων τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων κινητών τηλεφώνων, τηλεοράσεων, υβριδικών κινητήρων, εξαρτημάτων υπολογιστών, λέιζερ, μπαταριών, οπτικών ινών και υπεραγωγών. Είναι ζωτικής σημασίας για τα προϊόντα εθνικής ασφάλειας και κλειδιά για την παραγωγή συστημάτων πλοήγησης άρματος μάχης, συστημάτων καθοδήγησης πυραύλων, κινητήρων μαχητικών αεροσκαφών, εξαρτημάτων πυραυλικής άμυνας, δορυφόρων και εξοπλισμού επικοινωνίας στρατιωτικής ποιότητας.
 
(*) Μέσα στον ίδιο Βασιλικό Σεληνιακό Οίκο υπάρχει μια τεράστια σύγκρουση για το ποιος θα είναι ο Βασιλικός Αρχηγός του Οίκου.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


Όταν αποφασίζουν να αναμετρηθούν παλιά και νέα τάξη,ή οι δύο σεληνιακοί οίκοι όπως πολύ εύστοχα αναφέρεις ,τότε μόνο συμφορές πρέπει να περιμένει η ανθρωπότητα.

Σεβόμενοι την θέση τους, έχουν και τις εσωτερικές τους έριδες έτσι για το κερασάκι.

Έχουν αποφασίσει δε, πως θα πάνε τον πλανήτη μέχρι τελικής πτώσης....
Άλλη μια αναμέτρηση Γιγάντων στην πόρτα μας.. για το γνωστό οικόπεδο...και το έμψυχο περιεχόμενο του..

Την καλησπέρα μου!

ΑΡΡ. είπε...



ΕΔΩ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, ΕΔΩ ΒΑΚΤΡΙΑΝΗ

Ξένη δημοσίευσις.


Ποιος πόλεμος με ποιους?
Οι Ταλιμπάν ή το Αφγανιστάν ή οι τρομοκράτες είναι οι δικαιολογίες
1. του βιομήχανο στρατιωτικού συμπλέγματος να πουλήσει τρισεκατομμύρια δολάρια όπλα
2. του πολιτικού κατεστημένου να επιβληθεί και να επιβάλει λύσεις τύπου patriot act και έλεγχο των πάντων και
3. του οικονομικού κατεστημένου, για τον έλεγχο των οικονομιών μέσω του ελέγχου των κεντρικών τραπεζών, πτωχεύσεων κρατών κλπ κλπ.
Παράδειγμα η Ελλάδα, τόσα χρόνια λιτότητας και παράδοσης σε οικονομικά κέντρα, αλλά τώρα έχει και ξοδεύει εκατομμύρια για όπλα. Που τα βρίσκαμε τα χρήματα?
Αρκεί να πάνε εκεί που πρέπει, στην περίπτωση 1, και η 2 και 3 θα τα κανονίσουν...

...........................................................

Η αφγανική ήττα είχε διαφανεί από τότε που ενεργοποιήθηκαν τα ενεργειακά κοιτάσματα της ανατολικής Μεσογείου... Ήταν η εμμεσος παραδοχή ότι στην περιοχή που έγινε ο πόλεμος είχε χαθεί ο έλεγχος και άρα (home, sweeet home) καλύτερα στα σίγουρα, στην γειτονιά μας.

.....................................................................

Στους πολεμους με πολλες παρατηρησεις και ορους οι ισχυροι δεν εχουν πλεονεκτημα. Αν δεν ενδιαφεροταν το Νατο για τους αμαχους και την προστασία αδυνατων, θα τους ειχε κανει αλοιφη 30 χρονια πριν. Το ιδιο και οι Ρωσοι. Ειναι επικινδυνες αυτες οι ιδεολογιες με τους υπο ορους και προυποθεσεις πολεμους... να το προσεξουμε και μεις αυτο με τους Τουρκους που δεν εχουν κανενα οριο κανενα ιερο και οσιο σε αντιθεση με μας ... Η κουλτουρα του ευρωπαικου κεκτημενου δεν πρεπει να ισχυει για τους πολεμους και για οταν κρινεται η υπαρξη σου ....

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λέτε, αλλά τα ¨αφήνω πίσω μου καμμένη γη¨ το εφ'αρμοσαν πρ'ωτα οι Αγγλοι σε όλες τις αποικίες απ'τις οποίες έφυγαν ύστερα από τον Β' Π.Π.
Επίσης αξίζει νομίζω ν'αναφερθεί ότι οι Ταλιμπάν ιδρύθηκαν από απόφοιτους ιερατικών σχολών του Πακιστάν,που τότε είχε αμερικανοκίνητη χούντα

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

@ 17 Αυγούστου 2021 - 12:48 π.μ.

Ο στόχος είναι η Ευρώπη, η κοιτίδα της λευκής φυλής που δεν είναι αθώα για την κατάντια του ανθρώπου στον πλανήτη. Από ότι φαίνεται το ISIS και οι άλλες ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις φτιάχτηκαν από τους Χάζαρους τραπεζίτες, για να επιφέρει μέσω του μουσουλμανικού κόσμου και ισλαμικού εξτρεμισμού, παγκόσμιες ανακατατάξεις, ειδικά στον τομέα της ασφάλειας.!

Hillay Clinton : Εμείς κάναμε και χρηματοδοτήσαμε την al Qaeda.

https://www.youtube.com/watch?v=0kjsTaHDrCo