ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021

Ο ΕΡΥΣΙΧΘΩΝ ΩΣ ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΟΜ ΚΡΟΥΖ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Ο ΕΡΥΣΙΧΘΩΝ ΩΣ ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΟΜ ΚΡΟΥΖ
(Μια ακόμη απέλπιδα απόπειρα αναβίωσης του Τσιφορικού χρονογραφήματος).
 
Ο Ερυσίχθων, ήτο λέει νέος, ωραίος, δυνατός, πλούσιος και επιτυχημένος, του Κολλεγίου των άριστων ένα πράμα. Γιατί απο εξ απο ανέκαθεν από κάποιο Κολλέγιο βγαινουν οι πλουσιοπάροχοι, οι ωραίοι και οι πλούσιοι. Από τα αρχαία τα χρόνια, από τότε που ο Αγοραίας Ερμής παρίστανε το αόρατο χέρι της αγοράς και τα ρύθμιζε όλα κατά το δοκούν των νόμων των νεοφιλελέ, ξέρετε αυτούς που διδάσκονται επαρκώς μόνο στα Κολλέγια για να ρυθμίζεται η αγορά..
 
Αλλά ο νέος την κάνει μια μέρα την αποκοτιά και βλασφημεί κόβοντας το ιερό δέντρο της Δήμητρας την ώρα της γιορτής. Όχι την πρώην γειτόνισά μου της θεάς, την θεά Δήμητρα λέω, θα την έχετε ακουστά ελπίζω. Ουαου ρε, να το βάλεις live και στο Ινστα, θα σκίσεις σε followers, του είπαν οι κολλητοί του, ομοίως κολεγιόπαιδες και κωλόπαιδα.
 
To έβαλε live, είχε followers και κάτι Δρυάδες, κόρες της Θεάς, όχι της γειτόνισσας μου, της άλλης, αυτές που κατοικούσαν στο δέντρο το κοπεν. Κάτι σαν να πούμε ξεκωλάκια από τα 1-2-3 του ΑΝΤ1, αλλά προς το αρχαϊκότερο και οικολογικότερο, αν με εννοείς και κανε το εικόνα.
 
Βγαίνουν και αυτές ματωμένες από τις φυλλωσιές και αλλόφρονες τρέχουν στη μητέρα τους να τον καταγγείλουν τον αλήτη. Μessanger δεν είχαν ακομα τότε να στειλουν ενα text, face to face τον δώσανε στας αρχάς. Οχι, δεν είχε προκανει να τους την πέσει αυτός και σεξουαλικώς να τον πάνε αυτόφωρο στο metoo, Άγιο είχε που η λίμπιντο του ήταν στο ναδίρ την ώρα που έβαζε μπουρλότο στο δέντρο. Διαφορετικά δεν θα σώζονταν και κυβερνήτης του Νιου Γιορκ να ήταν. Για το δέντρο τον κάρφωσαν.
 
Η Δήμητρα θυμώνει με τον παλιομακάκα και πάει και βρίσκει τότενες την Πείνα.
Ήτανε τότε που μόλις είχανε αποτραβηχτεί τα νερά του Αιγαίου από την Θεσσαλία και η πεδιάδα φάνταζε ένας ξερός απέραντος τόπος γεμάτος αλάτι και μαύρα βράχια. Τα Μετέωρα αν έχετε ακουστα, παλιές ξέρες να δένουν οι βάρκες, πριν τα ανακαλύψουν οι καλόγηροι και τα κάνουν αξιοθέατο να κόβουν εισιτήρια, από τις δέστρες δεν θα έβγαινε μεροκάματο, άγιο είχαν και αυτοί.
 
Την βρήκε την Πείνα που καθόταν ξεδοντιάρα κουρελού, στην μαύρη ξεραΐλα και αγνάντευε τα πρώην πέλαγα από την μονη Ρουσάνου, με μια πρωινή λιγούρα, λες και ήταν στον πέμπτο με αρσενικό παιδί.
 
-Σήκω μαρή, της λέει, έχεις mission. Και άμα τελειώσεις, θα σου φέρω και τον Toμ Κρουζ να πας να κάνεις κρουαζιέρα. Τώρα θέλω να πάες να βρεις τον Ερυσίχθονα και να του δώσεις ένα φιλί στο στόμα.
Ουαου λέει η λυσσάρα η Πείνα, δεύτερη κουβέντα δεν ήθελε, πηγαίνει, τον βρίσκει να κοιμάται, του δίνει το φιλί και χάνεται.
 
Ξυπνάει ο Ερυσιχθων την επόμενη την πρωίαν κι αισθάνεται μια λιγούραν.
Κυβερνητικό εκπρόσωπο δεν είχε να τον αλλαξει για να λυθεί το πρόβλημα, οπότε τα έριξε στην Πείνα του.
 
Πεινάει. Τρώει breakfast. Πεινάει κι άλλο. Ξανατρώει τον αγλέορα, τίποτα ξαναπεινάει. Πεινάει ακατάσχετα που ούτε με τρεις λίστες Πετσα δεν χόρταινε.
 
Και μην υπάρχουσας τότε λίστας Πετσα να ξελιγωθει, αρχίζει να τρώει ότι βρίσκει μπροστά του: Φυτά, ζώα, τη γυναίκα του την ξινή, μετά την πεθερά του την πιο ξινη, την πέφτει και στην κόρη του. Αλλά αυτή η σουρτούκω προλαβαίνει να μεταμορφωθεί σε φοραδίτσα και το έβαλε στα ποδια για να γλιτώσει, είχε βλέπεις μέσο την Άρτεμη, της είχε δώσει τα θέματα την προηγούμενη η τοτε ΔΑΠ-Νουδουφουκου και γλύτωσε.
 
Έφαγε τοτενες και αυτός τα ξύλα του σπιτιού του μπας και φύγει η ξινίλα, δύο ταψιά μπακλαβά και μια σκάφη σκορδαλιά, τα πάντα. Ούτε πυρκαγιά στην Βόρεια Εύβοια να ήταν, ότι έτρωγε τα έκαιγε αμέσως όλα ο θεομπαίχτης!
 
Μέχρι που πια δεν υπήρχε τίποτα γύρω του και μέσα στην μέση της ερημιάς, αγριεμένος τρώει τα κρέατά του και μετά και τα κόκκαλα του.
 
Και έκτοτε έμεινε η συνήθεια σε μια φιλενάδα της Βλαχοπούλου να ορκίζεται στα σινεμά ότι δεν τον κεράτωσε, να που να φάει τα κόκκαλα της. Αλλά ποιος να το πιάσει το βαθύ το υπονοούμενο του σκηνοθέτη, ο μύθος είχε ξεχαστεί και γελασαμαν πολύ γελάσαμαν που δεν τον κεράτωσε τότε.
 
Όσο για τους απογόνους του Ερυσιχθωνα, γιατί πρόλαβε και έσπειρε πολλούς ο κερατάς πριν αυτοαναφλεχθεί, κάνουν ακόμα σήμερα καριέρα στο γκουβέρνο. Μόνο που αυτοί μπορούν και τα ρίχνουν όλα σε ένα κυβερνητικό εκπρόσωπο άμα δουν τα σκούρα, όταν οι εκκενώσεις τους αποτύχουν επικοινωνιακώς.
 
Γιατί επικοινωνία είναι όλα, μην τους πιστεύετε ότι την ανακάλυψαν στα Χαρβαρντ βρε χαϊβάνια. Αρχαίες οι ρίζες της τέχνης, μυθολογικές. Θα έρθει, λέει τώρα η τέχνη, όπου ναναι και εκείνη η Πράσινη Ανάπτυξη και θα λιγωθεί το αντεράκι τους. Οι ανεμογεννήτριες να είναι καλά. Όσο για το δικό σου το αντεράκι σε mission impossible σε κρουαζιέρα με τον Τομ Κρουζ στα πρώην πελάγη του Θεσσαλικού.
 
Όσο για τον μύθο του Ερυσιχθωνα, αυτός δεν διδάσκεται στα Κολλέγια. Ούτε επαρκώς ούτε ξεπαρκως. Θες να βάλουν έτσι κανένα μπουρλότο στους νομούς της αγοράς και να έχουμε άλλα;;
 
Κομπρί ή τα θες όλα αυτά να στα πω όλα τα ανωτέρω και στα λατινικά;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: