ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 14 Αυγούστου 2021

ΠΟΣΟ CO2 ΔΙΈΦΥΓΕ ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΟΥ "ΕΚΚΕΝΩΣΟΝ" (2/8 έως 12/8)

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΠΟΣΟ CO2 ΔΙΈΦΥΓΕ ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΟΥ "ΕΚΚΕΝΩΣΟΝ" (2/8 έως 12/8)
Πρώτοι υπολογισμοί.
 
Ακριβείς υπολογισμούς θα δώσουν προφανώς οι ερευνητές και τα διεθνή παρατηρητήρια για το πόσοι μετρικοί τόνους διοξειδίου του άνθρακα εκλύθηκαν στην ατμόσφαιρα από την κατάκαυση των 1.008.000 στρεμμάτων, κυρίως πευκοδάσους, των τελευταίων πυρκαγιών.
 
Μια όμως πρώτη ασφαλής προσέγγιση εξάγεται από όσα έγιναν γνωστά από τις αντίστοιχες μετρήσεις από τις φωτιές πευκοδασών της Καλιφόρνια το 2020 (ΕΔΩ η αναφορά).Η Καλιφόρνια κείται μακράν.
Έτσι, τηρουμένων των αναλογιών, συνάγεται ότι μέσα σε αυτό το 9ημερο, οι δασικές πυρκαγιές αυτών των 1.008.000 στρεμματων παρήγαγαν και απελευθέρωσαν στην ατμόσφαιρα CO2 σε ποσότητα της τάξης των 2,67 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΜΕΤΡΙΚΩΝ ΤΟΝΩΝ.
 
Για να κατανοηθεί το μέγεθος, αυτή η 9-ημερη εκπομπή CO2 αντιστοιχεί περίπου στο 72% των ετήσιων εκλύσεων διοξειδίου του άνθρακα ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ των αυτοκινήτων που κινούνται στην Ελλάδα! Ή ισοδύναμα με ότι θα εκλυθεί από 691.709 μέσα αυτοκίνητα βενζινοκινητήρα συμβατικής τεχνολογίας και κανονικά συντηρημένα μέσα σε ένα χρόνο.
 
Ή αν το θέλετε και αλλιώς, ισοδύναμη έκλυση με το 3,9% του ετήσιου συνόλου του μερτικού μας στα αέρια θερμοκηπίου από κάθε καύση ενώσεων του άνθρακα (το 20 στα 67,84 εκ μετρικοί τόνοι από όλες τις δραστηριότητες στην βιομηχανία, παραγωγή ενέργειας, γεωργία, οικιακή θέρμανση, αυτοκίνηση κλπ).
 
Τα πράγματα γίνονται όμως ακόμα χειρότερα αν συνυπολογιστούν και τα εκατομμύρια μετρικών τόνων CO2 που ΔΕΝ θα απορροφηθούν από αυτά τα δάση που κάηκαν (από το μοντέλο του Αμαζονίου, υπολογίζονται άλλα 3,17εκ μετρικοί τόνοι κάθε χρόνο για τα επόμενα 10-15 χρόνια!).
Δηλαδή το φετινό ισοζύγιο από την απώλεια αυτών των δασών είναι 5,84 εκ μετρικοί τόνοι, πάνω κάτω όσο δύο φορές από όσα μπορέσαμε και περιορίσαμε σε εκπομπές CO2 κλεισμένοι στο σπίτι με τα δυο lockdown.
 
Ελπίζω να με συγχωρέσετε που δεν μπόρεσα να υπολογίσω και όσα μας φλόμωσε και η προπαγάνδα, που όλο αυτό το τοξικό πράμα προσπαθεί να το διαχειριστεί επικοινωνιακά, το ίδιο και χειρότερα τοξικά. Φαίνεται πλέον και από τους δορυφόρους επακριβώς σε πόση "Πράσινη Ανάπτυξη" αντιστοιχούν τα καμμένα. Το πόσο δε θα μας κοστίσει αυτή, δες το κόστος της δήθεν Πράσινης Ανάπτυξης made in Germany σε πενηνταράκια ΕΔΩ για να μην ξεχνιόμαστε.
 
(Στην φωτο μέρος του νέφους από τις πυρκαγιές, όπως το συνέλαβε δορυφόρος της ΝASA).
 
Και για τους πιο σχολαστικούς που το ψάχνουν, όπως εγώ, ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: