ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

ΚΑΤΙ ΣΟΚ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΛΆΘΟΣ ΣΕΙΡΈΣ ΣΤΟ NETFLIX

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΚΑΤΙ ΣΟΚ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΛΆΘΟΣ ΣΕΙΡΈΣ ΣΤΟ NETFLIX
(Behind the scenes κάποιων κλωτσοπατινάδων φιλο-κοντραεμβολιαστών, "καθώς πρέπει"-"Καφρων" και βυζαντινολογούντων εικονολατρών -εικονοκλαστών εν γένει)
 
Στις 15 Αυγούστου 1971, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νίξον ανακοίνωσε ότι «έκλεινε το χρυσό παράθυρο». Τερματίζοντας τη μετατρεψιμότητα του δολαρίου σε χρυσό (με επίσημο συντελεστή 35 δολ. ανά ουγκιά), ο Νίξον διέκοψε τη χιλιετή σύνδεση μεταξύ χάρτινου χρήματος και πολύτιμων μετάλλων, κινέζικη εφεύρεση που πάλιωσε.
 
Και έπειτα πλάκωσαν οι άγριες μέλισσες του νεοφιλελευθερισμού και έγινε της το κιγκλίδωμα, χειρότερα και από τις Άγριες Μέλισσες σε ελληνικό σίριαλ ένα πράμα. Και άρχισαν με τις θεραπείες του σοκ. Συνέχεια της πρώτης του Νίξον, ως συνέπειες.
 
Το κολπάκι αυτών των σοκ ήταν διπλό.
Αφ' ενός τυπώνουμε όσο χάρτινο χρήμα θέλουμε να κάνουμε την δουλειά μας, βάζοντας όμως όλους τους άλλους να το αγοράζουν (σε όποια τιμή συμφέρει τον θείο Σαμ) για να ψωνίζουν πετρέλαια. Που και αυτών την τιμή θα την ρυθμίζουμε κατά το δοκούν με τίποτα τοπικούς τσαμπουκάδες περί των πετρελαιοπαραγωγών χωρών. Εν είδει μιας Αοράτου χειρός της αγοράς, ένα πράμα.
 
Αφ' εταίρου, θα τυπώνουμε το νέο χρήμα που θα απαιτείται να κινούνται οι αγορές ΜΟΝΟ από τα δάνεια που θα κάνουν μόνο οι ΕΜΠΟΡΙΚΈΣ τράπεζες με ιδιώτες ή το δημόσιο. Να υπάρχει και κάποιο του αντίκρισμα βρε αδερφέ. Δίκαια πράγματα, φιλελεύθερα.
 
Ζαλίστηκε η Σοβιετία από αυτές τις αλλαγές, δεν πρόλαβε να καταλάβει τι γίνεται και πριν αντιδράσει, κατέρρευσε.
 
Πίσω από τον θρίαμβο και τα επινίκια για το, επιτέλους τέλος της Ιστορίας, ξεκίνησε όμως αθόρυβα μια άλλη. Αυτή της αναπαραγωγής ανεξέλεγκτα και ενός περίπου αθέατου από τους πολλούς γκρι χρήματος, ίδιας ονομαστικής αξίας όπως και τα άλλα, αλλά φτιαγμένο από ένα διαρκές και ανεξέλεγκτο παρε-δώσε δανείων ανάμεσα στις εμπορικές Τράπεζες και κάτι ασφαλιστικές, παίζοντας πινγκ πονγκ το αρχικό δάνειο! Κάθε πινκ, νέο χρήμα, κάθε πονγκ, φτιάξε άλλο τόσο χωρίς αντίκρισμα. Κλπ. Δώσε το στα funds να το επενδύσουν around the globe, θρίαμβος και θαύμα του νεοφιλελευθερισμού, αυτού με τα αόρατα χέρια.
 
Το αποτέλεσμα:
Μια τεράστια φούσκα τοξικών είναι σήμερα σαν νέφος πάνω από όλον τον πλανήτη. Μέγεθος σήμερα όσα 21 Παγκόσμια ΑΕΠ (αντικρισμένα μόνο με τρία ΑΕΠ που είναι όλα τα χρέη αυτού του πλανήτη).
Έκανε ένα μικρο τσαφ και ψιλοέσκασε το 08 αλλά πρόλαβαν και την βούλωσαν γρήγορα τρομπαροντας πολύ περισσότερο δανεισμένο δημόσιο χρήμα αέρα- πατέρα στας αγοράς. Καλός πελάτης η Ελλάδα γι αυτό, το μεγαλύτερο θύμα αυτού του τσαφ, με κάτι PSI Αγγλικού δικαίου που έσπευσε να κάνει. Για να σώσει κάτι δικές της Τραπεζες θα λεμε, κατι Γαλλογερμανικές τελικά σώθηκαν. 
 
Τα υπόλοιπα, μνημόνια, Νομισματοκοπεία, IOUs, capital controls, κόντρα μνημόνια και ρυθμίσεις χρεών και μπροστινού συστηματος-μπουζι-καδενας χρονισμού καθώς και όλη την αγοραία διαχείριση της πολιτικής επί αυτών ίσως να την ξέρετε, κάτι θα πήρε το αυτί σας.
Εκείνο όμως που ενδεχομένως να μην ξέρετε, είναι εκείνο με κάτι περίεργους που φωνάζουν από το 16, χωρίς να ακούγονται από βουλωμένα αφτιά γενικώς:
 
"Ωρε θα ξανακάνουν πάλι το ίδιο κόλπο-Νιξον αυτοί. Να δες, η φούσκα είναι τεράστια και το νέφος από το διοξείδιο από το πολύ τρομπάρισμα των αγορών δεν πάει άλλο. Κατς να κάνουμε έγκαιρα γιατί είμαστε μαγαζί γωνία και θα μας ξαναπάρουν τα βόλια. Για δες κάτι καινούργια νομίσματα, ψηφιακά πάγια που δεν θέλουν Τράπεζες για να...".
 
Και έπεσε στον γκρεμό, αν και ήταν καλός άνθρωπος. Εγώ έβοσκα κάτι πρόβατα εδώ πιο πέρα, το "τοξικό νέφος" μόνο άκουσαν. Πράσινη Ανάπτυξη είπαν να κάνουμε μπας και το σώσουμε! Που είναι και της μοδός καί τώρα τα δάνεια, επιτέλους, από κάτι σαν ευρωομόλογα. 
 
Και φτάσαμε έτσι, δια της συνεννόησης κουλων δια της νοηματικής, στην σήμερον. Να μας κυβερνάει ένας Κούλης και η ΕκΤ να τυπώνει αεράτο τοξικό χρήμα και από ευρωομόλογα για να το διαθέτει και με αρνητικά επιτόκια. Τζάμπα χρήμα, πάρε να σώσεις μικρομεσαίους από τον κορονοϊο, το σλόγκαν. Και δεν τους σώζουν, συνεχίζουν οι τράπεζες να κάνουν το ίδιο παιχνίδι. Μικρομεσαίος είσαι αν είσαι Βασιλάκης και πάνω. Δικαίωση όμως για τους ακαδημαϊκούς αγώνες πολλών για κάτι σαν ευρωομόλογο! Και εύγε μας...
 
Τώρα όμως λέει αυτά που έλεγε και ο πεσών στον γκρεμό και ο Οικονομικός Ταχυδρόμος, και κάτι άλλα γιάπικα του οικονομικού τύπου αυτούς που προβλέπουν, όπως και σχεδόν όλο το Ακαδημαϊσταν των οικονομολόγων πάντα κατόπιν εορτής. Και λέει:
 
"Ρε, έρχεται πάλι Νίξον σοκ με ψηφιακά νομίσματα! Τι να κάνουμε τώρα, που δεν γίνεται να κάνουμε άλλο τον Κινέζο, αφού η Κίνα πήρε κεφάλι και σε αυτά;;"
 
Και έτσι ετοιμάζεται ένα Global Reset για να αντιμετωπίσουν τον κόκκινο δράκο, που πάλι πρωτοπορεί στις τεχνολογίες χρήματος! Reset πάλι με ένα σοκ με δύο σκέλη:
 
Εγκατάλειψη του πετρελαίου, που και τελειώνει και ξεπεράστηκε ως πηγή καύσης από νεώτερες τεχνολογίες και που δεν τραβάει άλλο ως φορέας εξαγωγής πληθωρισμού. Για μια Πράσινη οικονομία με όλα ΑΠΕ ως Πράσινα άλογα της, λέει.....και 
 
Ένα τελείως άλλο σύστημα παραγωγής και διάθεσης νέου χρήματος. Που αν και ψηφιακό δεν θα είναι τόσο αεράτο με τα προηγούμενα της πατέντας Νίξον (λέει και άλλα τέτοια κομμουνιστικά στο άρθρο που εμφανίστηκε στον Οικονομικό Ταχυδρόμο και δημιούργησε ήδη σοκ όπως λέει ΕΔΩ).
Και εμείς τι να κάνουμε;; Δεν φτάνει να κοιτάμε την Γιαδρικιάογλου που κοιτάζει την Πετροβασιλη που χαζεύει τον Σταθακη που κοιτάει τον Τσακαλώτο που βλέπει μόνο Σκαρλετ σε λάθος σειρές στο Νetflix;;
 
Βαριέμαι να γράφω πάλι τα ίδια και τα ίδια και να γίνομαι γραφικός από το πολύ γράψε γράψε. Διάβασε πολύ προσεκτικά τι λέει αυτός στον Οικονομικό Ταχυδρόμο . Καταλήγει και με κάτι για "αλλά και με δυνατότητες παραγωγής τους και από οποιονδήποτε άλλο..."
Βάλε όπου "άλλος" τον εαυτό σου μέσα από τις συμμετοχές στις κοινωνικές ομάδες ή συνεργατισμούς που επιθυμείς και έλα να δούμε τι γίνεται παρακάτω. Ίσως αυτό το παρακάτω να γίνει σειρά κάποτε στο Netflix και να την δει και ο Ευκλείδης και καταλάβει τελικά τι παίζει.
 
Eμεις τι να κάνουμε αν είναι να μην κοιτάμε μόνο την Γιαδρικιάογλου;; Κάτι σαν αυτό που λέγαμε ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: