ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Σε αυτές τις θέσεις δεν υπάρχυν φιλέλληνες και φιλότουρκοι.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η κυρίαρχη άποψη ότι ένας Γερουσιαστής και δη Πρόεδρος Επιτροπής πολιτεύεται βάσει των όποιων προσωπικών του συναισθημάτων ανήκει στην μεταφυσική σκοπιά της πολιτικής ανάλυσης. Είναι αντίληψη προ του Μακιαβέλι, προ του Θουκυδίδη, προ και αυτού του Ομήρου. Κυριολεκτικά προϊστορική.

Μπορεί κάποια πράγματα να σε επηρεάζουν αισθηματικά σε προσωπικές πτυχές στο decision making.Τα πάντα σε επηρεάζουν. Αλλά δεν είναι αυτό το point. Το point είναι ότι δεν επηρεάζεται η πολιτική σταθερότητας και συνοχής των ΗΠΑ στην περιοχή απ το αν αρέσει το συρτάκι και το κοκορέτσι στον Μενέντεζ. Με λίγα λόγια θέλω να πω, ότι σε αυτές τις θέσεις δεν υπάρχουν φιλέλληνες και φιλότουρκοι.

Αν κάποιος έχει διαφορετική γνώμη ας μου  απαριθμήσει τις φιλελληνικές πράξεις του Μενέντεζ αν έχει την καλοσύνη. Και μην μου πει.. Νομος caatsa, και Αναγνώριση Αρμένικης γενοκτονίας. Ο caatsa είναι αποικιοκρατικού τύπου νόμος και εμποδίζει και εμάς μεταξύ άλλων κρατών από το να αγοράσουμε -πιθανώς- φτηνότερα ή/και καλύτερα όπλα. Το ότι πέταξε την Τουρκία από το πρόγραμμα των f-35 δεν θα έλεγα ότι είναι εις βάρος της Τουρκίας.!! Γλύτωσε την Τουρκία από το να προμηθευτεί την ιπτάμενη πατάτα.

Το ότι δεν μπορούμε να αναβαθμίσουμε τους S-300 είναι υπέρ μας; Το ότι δεν μπορούμε να συζητήσουμε καν για γκορτσκόφ είναι υπέρ μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: