ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 22 Αυγούστου 2021

ΤΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΊ ΤΗΝ ΠΤΏΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΙ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΝΕΩΝ .

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΤΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΊ ΤΗΝ ΠΤΏΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΙ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΝΕΩΝ (Και κάτι καλά κρυμμένες πραγματικότητες στο τι γίνεται τώρα εκεί έξω)
 
Οι περισσότερες ρηχές και ανιστόρητες "επαγγελματικές" αναλύσεις δημοσιολογούντων ή δημοσιογράφων τύπου juke box των απανταχού διαπλεκόμενων ΜΜΕ με τα πραγματικά αφεντικά, δεν θα μπουν ποτέ στον κόπο να αναζητήσουν μια πειστική απάντηση στο θέμα του τίτλου αυτής της ανάρτησης. Πλέον γι αυτό είμαι σίγουρος.
 
Θα αρκεστούν κάποια ΜΜΕ να κάνουν συγκρίσεις προπαγανδιστικών στημένων εικόνων, όπως αυτή εδώ πιο πάνω, ή εκείνη των ελικοπτέρων εκκένωσης από τις Αμερικανικές πρεσβείες στην Σαϊγκόν και την Καμπούλ. Το αφήγημα τους συνήθως ολοκληρώνεται με το μήνυμα ήττας της Αμερικής, ο "σοσιαλιστής"Μπάιντεν τα θαλάσσωσε, τι καλά που που ήταν τότε επί Τραμπ.(του οποίου την συμφωνία αποχώρησης από το Αφγανιστάν υλοποίησε ο νέος πρόεδρος αλλά σσσστ, ας το αυτό, τζιζ).
 
Το επόμενο θέμα στην εγκεκριμένη "σκαλιέρα" ειδήσεων θα έχει θέμα τοίχους και φράχτες, λαθραίους λέει ανθρώπους και οτιδήποτε άλλο μπορεί να συγκαλύψει το τι πραγματικά παίζει τώρα εκεί έξω για να καλλιεργείται ο απανταχού Τραμπισμός ως τελευταία ελπίδα των νεοφιλελέ, που είδαν τελευταία ότι πίστευαν να καταρρέει πολύ γρήγορα. Μην κάνουν και ξεφύγουν οι φοβισμένοι από τον covid από τα ατομικά τους κουκούλια και έχουμε τίποτα άλλα. Μεσαίωνας στα ΜΜΕ, αυτό σηματοδοτεί η αλά Ιβοτζιμα σημαία των Ταλιμπανέζων.
 
Η αλήθεια είναι ότι η πραγματικά στρατιωτική ήττα των ΗΠΑ στο Βιετνάμ, έκλεισε ένα κύκλο που ξεκίνησε το 45 στο Μπρεντον Γουντς, καθιστώντας όλα τα νομίσματα εξαρτημένα από το δολάριο. Που αυτό όμως θα έπρεπε να παραμείνει κάπως συνδεδεμένο με τον χρυσό, τον κανόνα που ίσχυε μέχρι τότε στην παραγωγή νέου χρηματος.
 
Στις 15 Αυγούστου του 71, ακριβώς 50 χρόνια πρίν από την φετινή πτώση της Καμπούλ, ο Νιξον αποσύνδεσε το δολάριο από αυτή του την δέσμευση, για να αντιμετωπίσει τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που άφησε ο πόλεμος του Βιετνάμ. Ακολούθησε η συστηματική παραγωγή αεράτου χρήματος "κατά το δοκούν" και η εξαγωγή των οικονομικών προβλημάτων των ΗΠΑ σε όλο τον πλανήτη μέσω του πετρελαίου αλλά και μια σειρά πετρελαϊκές κρίσεις, με πρώτη το 74, η οποία εμάς μας "τελείωσε" ως βιομηχανικό κράτος τελεσίδικα. Το οποίο πετρέλαιο όμως, τελικά και μέσω σειράς περιφερειακών πολέμων στις χώρες παραγωγής του, κυριάρχησε τελείως και ως το παγκόσμιο στρατηγικό καύσιμο που κινούσε τον πλανήτη αυτής της εποχής. 
 
Λίγα χρόνια αργότερα, η Θατσερ έβαζε οριστικό τέλος στο κάρβουνο χτυπώντας μια απεργία ανθρακωρύχων. Τέλος στο κάρβουνο που κίνησε τις μηχανές της πρώτης φάσης του καπιταλισμού. Έτσι, μαζί με τον Ρήγκαν εδραίωσαν την επόμενη φάση του καπιταλισμού, την φάση του νεοφιλελευθερισμού, χρηματοδοτώντας έτσι, με χρήμα αέρα και πετροδολάρια, την πλασματική επιτυχία του.
 
Ο τότε αντίπαλος, η Σοβιετική Ένωση δεν είχε προετοιμαστεί στο να ακολουθήσει αυτούς τους ρυθμούς ανάπτυξης. Και από μια μικρή αιτία, την κατά λάθος πτώση του τοίχους του Βερολίνου, κατέρρευσε μέσα στην δική της πολυπλοκότητα.
Και έτσι γεννήθηκε και κυριάρχησε στα επόμενα 40 χρόνια ως μοναδική αυτοκρατορία οι ΗΠΑ. Από τι;; Από μια αλλαγή στο στρατηγικό καύσιμο του πλανήτη και από τον τρόπο που παράγεται το χρήμα, έστω και υποχρεωτικά μετά από μια στρατιωτική της ήττα! Αλλά με την πρωτοβουλία της.
 
Έτσι, η ιστορία της κατάρρευσης των παλιότερων αυτοκρατοριών, όπως η Ρωμαϊκή, η Βυζαντινή,η Οθωμανική η ή Βρετανική για να ακολουθήσουν άλλες που τις διαδέχτηκαν, επαναλήφθηκε. Το ίδιο γίνεται πάντα, αυτοκρατορίες ανεβοκατεβαίνουν, στην παγκόσμιο ιστορία λίγο πριν αλλάξει ο πλανήτης μια στρατηγική ενέργεια (από δούλους στα ξύλα του μεσαίωνα, μετά στο κάρβουνο και κατόπιν στο πετρέλαιο). Και οι αντικαταστάτριες νέες δυνάμεις πάντα αξιοποιούσαν μετά μια καινοτομία στην παραγωγή χρήματος ή κυκλοφορία του για να κυριαρχήσουν!
 
Ήδη, από την κρίση του 08, περάσαμε στο επόμενο μεταβατικό στρατηγικό καύσιμο του πλανήτη, το φυσικό αέριο (κυρίως για να κερδοσκοπήσουν τότε οι ΗΠΑ από τα βρώμικα κοιτάσματα του Τέξας και για να πατσίσουν τις ζημιές από το σκάσιμο μιας χρηματοπιστωτικής κρίσης του 08- στρατηγική του Τραμπ). Και φτάσαμε στο τώρα, με ανοικτό το ερώτημα τι θα κυριαρχήσει μέχρι το επόμενο στρατηγικό καύσιμο, το υδρογόνο.
Από αυτό θα εξαρτηθεί, σε πολύ μεγάλο βαθμό, και το ποιες θα είναι οι αυτοκρατορίες για τον επόμενο γύρο.
 
Τρείς οι τρόποι παραγωγής του υδρογόνου. Από 
 
-ΑΠΕ και λιγνίτη (γκρι υδρογόνο), όπου κυριαρχεί η Κίνα (όλα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Νοεμβρίου θα κινούνται από υδρογόνο και ΑΠΕ, και όλες οι συναλλαγές στο Ολυμπιακό χωριό θα γίνουν με κρυπτονομισμα.Το ψηφιακό γουάν.)
 
-από φυσικό αέριο και υπερθερμο ατμό (μπλε υδρογόνο) με υποστηρικτές την Ρωσία, τις παλιές πετροπαραγωγες χώρες όπως η Σ. Αραβία κλπ (νταξ και τα ΕΛΠΕ , την Motoroil, και τον Κοπελουζο που ήδη επενδύουν σοβαρά εδώ σε μονάδες παραγωγής μπλέ υδρογόνου, στηριγμένοι στα συμβόλαια εισαγωγής φυσικού αερίου που έχουν).
 
-ΑΠΕ και νερό (πράσινο υδρογόνο), όπως επιθυμούν οι κεντρο-Ευρωπαίοι και ο Μπάιντεν με τις περίφημες "Πράσινες Αναπτύξεις"
 
Οι δύο πρώτες μέθοδοι είναι μεν φτηνότερες αλλά παράγουν διοξείδιο του άνθρακα. Που στην περίπτωση του μπλέ υδρογόνου συλλέγεται και αποθηκεύεται μέσα στα κοιτάσματα του φυσικού αερίου (το κάνει ήδη η Νορβηγία).
 
Η μέθοδος που έχει επιλέξει η ζώνη του Πράσινου Καπιταλισμού, αν και δείχνει πιο οικολογική, έχει τρία πολύ σοβαρά προβλήματα:
 
1. Για να συμφέρει έτσι η παραγωγή του, πρέπει η τιμή της ηλεκτρικής μεγαβατώρας να είναι μικρότερη σήμερα των 28,46€.
Αδύνατον αυτό με τις ανεμογεννήτριες που έχουν σήμερα ένα μέσο κόστος (αποσβέσεις, συντήρηση, χρηματοοικονομικά) 45€/ΜWh, και αντίστοιχα τα φωτοβολταϊκά στα 32€! Όταν η τιμή που πουλιέται αυτή την βδομάδα η ηλεκτρική κιλοβατώρα στο ελληνικό χρηματιστήριο ήταν στα 117€, λόγω δικαιωμάτων ρύπων και του πλέον πανάκριβου φυσικού αερίου, αντιλαμβάνεται κανείς γιατί ξεφορτώνεται τώρα σε εμάς η Μέρκελ τις ανεμογεννήτριες της, που παντού ξηλώνονται. Και ψάχνει από τον Πούτιν φυσικό αέριο από τον Nordstream2 ως παλαβή (σε αυτά τα θέματα θα κριθεί το, στα σημεία, αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών στις 22/9).
 
2. Υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στρατηγικών μετάλλων που απαιτούνται για τις ΑΠΕ και τα νέα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, που πλέον τα σημαντικότερα τα διακατέχει σχεδόν όλα η Κίνα. Αλλά υπάρχουν και άλυτα ακόμα τεχνικά θέματα από την καύση καθαρού υδρογόνου (ανεξαρτήτως χρώματος), που για 15-20 ακόμα χρόνια όσο παράγεται θα πρέπει να καεί μαζί με φυσικό αέριο σε αναλογία 1 προς 10 για εφαρμογές θέρμανσης/ψύξης.
 
3. Το συνολικό κόστος μετάβασης είναι τεράστιο! Μονο η Γερμανία πρέπει να επενδύσει περίπου 3τρισ€ για υποδομές και αλλαγές κινητήρων και καυστήρων μέχρι το 40! (εμείς όσο 3-4 κορονοϊοπακέτα συν ΕΣΠΑ συν ΚΑΠ αντίστοιχα). Ουπς, πόσο θα κρατήσει η ποσοτική χαλάρωση γι αυτό, οεο;;
 
Έτσι, με αυτή την γενική εικόνα επί της παγκόσμιας ενεργειακής μετάβασης, γίνεται τώρα πραγματικός πόλεμος! Κυρίως προπαγανδας, όπως αυτός με την φωτο με την ταλιμπανεζικη Ιβοτζιμα, που αποκρύπτουν πάντα την αλήθεια:
 
ΟΙ ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΚΑΙ Η ΛΑΘΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΜΜΈΝΩΝ ΔΑΣΩΝ ΣΤΟΝ ΑΜΑΖΌΝΙΟ ΕΚΠΑΙΜΠΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ ΠΛΕΟΝ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ ΑΠΌ ΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ! Κάναμε και εμείς το "καθήκον" μας φέτος επ αυτού(σχετικά με όλα τα πιο πάνω, τα δημοσιεύματα ΕΔΩ και ΕΔΩ ).
 
Στο άλλο θέμα που ήδη προηγείται η αδιαμφισβήτητη μια επόμενη αυτοκρατορία, η Κίνα, είναι στην κούρσα παραγωγής ψηφιακού χρήματος που, με τεχνολογίες blockchain, κινείται χωρίς την ανάγκη και τα κόστη των εμπορικών τραπεζών.
 
Αλλά έχει κάνει ένα τεράστιο στρατηγικό σφάλμα, που θα το πληρώσει λόγω της αναγκαστικής πλέον απάντησης των στριμωγμένων ΗΠΑ σε αυτόν τον αγώνα ημιαντοχής: Συνεχίζει να παράγει και τα ψηφιακά γουάν όπως το όρισε ο Νιξον! Από δάνεια. Που λόγω καθυστερημένης αντίδρασης στις μόδες των νεοφιλελέ, που κατέρρευσαν, συνεχίζουν να παράγουν και αυτά τα ψηφιακά γουάν φούσκες τοξικών, που έχουν σήμερα φτάσει συνολικά σε 21 ΑΕΠ του πλανήτη! (έναντι 3 παγκόσμιων ΑΕΠ που είναι τα κάθε λογής δάνεια όλων των χωρών).
 
Τι θα γίνει αν μια μικρή (τυχαία η όχι) αιτία σκάσει κάποια στιγμή την φούσκα των τοξικών;; Πλήρης κατάρρευση! Το 08 θα μοιάζει με υγιεινό περίπατο!!
Και μετά Global reset , λέει!
 
Που για να οδηγήσει στην διατήρηση των ΗΠΑ ως αυτοκρατορίας, πρέπει να ολοκληρωθεί τάχιστα και η ψηφιακός μετασχηματισμός των πάντων, κάτω από την κυριαρχία των 5 Big Data αμερικανικών πολυεθνικών κολοσσών. Τέσσερις από αυτές ετοίμασαν ήδη τα ψηφιακά τους νομίσματα, για να αντικαταστήσουν το δολάριο στον ρόλο που είχε μέχρι τώρα ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα (καθόλου τυχαία, οι 5 εξαιρέθηκαν από τον φόρο 15% του Μπάιντεν). Τότε το υψηλό κόστος των ΑΠΕ για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου will not he a issue, λέει.
 
Το τίμημα του Reset: η λειτουργία της δημοκρατίας σε ρίσκο από τις δυνατότητες ανεξέλεγκτης δράσης των Big 5 μετά. Όμως κανένα τέτοιο "Κούγκι" σε διακινδύνευση παγκόσμιας αυτοκρατορίας στο παρελθόν δεν είχε το προσχεδιασμένο της επιθυμητό αποτέλεσμα. Οπότε ναι, πρέπει να ανησυχούμε!
 
Τι πρέπει να κάνουμε μπας και επιβιώσουμε;;
 
Θέμα μέγα για άλλο σεντόνι. Επιγραμματικά: να αξιοποιήσουμε τα δικά μας κοιτάσματα φυσικού αερίου και γεωθερμίας (σε αυτό είμαστε ευλογημένη χώρα) και να ετοιμάσουμε από τώρα τα δικά μας ψηφιακά μέσα συναλλαγών για να χρηματοδοτηθεί και με αυτά η ανάπτυξη μας ενδογενως. Ουφ, τα είπα πάλι απνευστί, ελπίζοντας κάτι να αλλάξει.

1 σχόλιο:

ΑΡΡ. είπε...



Κατατοπιστικόν, σαφές άρα σοφόν. Σοφόν γαρ το σαφές. Πολλά καλαί και αίσιαι ημέραι.