ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Ξεκινά τη διαδικασία ναυπήγησης των αντιτορπιλικών TF-2000 η Τουρκία, εκδίδει αίτημα κατάθεσης προσφορών από ναυπηγεία

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Απέναντι σε αυτό το τουρκικό πλοίο με την τεράστια ισχύ πυρός ο Αμερικανός πρέσβης και οι προδότες ελληνόφωνοι ακόλουθοι του θέλουν να παρατάξουμε τις υποεξοπλισμένες προβληματικές αλουμινότρατες. Υπερωρίες κάνουν από την αμερικάνικη πρεσβεία και την φυλλάδα τους την ptisi ώστε να πάρουμε το σαπιοκάραβο τους που κάνει μόνο για την προστασία του μπακαλιάρου.!!

Σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου της Προεδρίας Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (SSB), Ismail Demir, η Τουρκία εκκίνησε την πρώτη φάση του προγράμματος ναυπήγησης συνολικά επτά αντιτορπιλικών αντιαεροπορικής άμυνας περιοχής TF-2000. Η πρώτη φάση αφορά στην έκδοση αιτήματος για προσφορές από ναυπηγεία στα οποία θα ναυπηγηθούν τέσσερα TF-2000 της πρώτης παρτίδας. Η ναυπήγηση των TF-2000, τα οποία προορίζονται για την αντικατάσταση των οκτώ φρεγατών κλάσης «Oliver Hazard Perry» από το 2027 και μετά, εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα MILGEM, το οποίο αφορά στη ναυπήγησης 12 νέων πλοίων. Εξ αυτών τα τέσσερα είναι οι κορβέτες κλάσης «Ada» εκτοπίσματος 2.400 τόνων (ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα, τέσσερα είναι οι φρεγάτες κλάσης «Istanbul» (TF-1000) εκτοπίσματος 3.000 τόνων (πρόγραμμα σε εξέλιξη), ενώ επτά θα είναι αντιτορπιλικά τύπου TF-2000 εκτοπίσματος 7.000 τόνων (κενό) ή 8.500 τόνων (με πλήρη φόρτο).

Τα αντιτορπιλικά TF-2000 θα έχουν μήκος 166 μέτρα, πλάτος 21,5 μέτρα και βύθισμα 5,4 μέτρα. Θα επιτυγχάνουν μέγιστη ταχύτητα 28+ κόμβους (52 χιλιόμετρα την ώρα), ενώ η ταχύτητα πλεύσης θα είναι περί τους 18 κόμβους (33 χιλιόμετρα την ώρα). Το σύστημα πρόωσης θα είναι τύπου CODOG (Combined Diesel or Gas), με δύο πετρελαιοκινητήρες και δύο αεριοστρόβιλους κινητήρες. Ο οπλισμός τους θα αποτελείται από ένα κύριο πυροβόλο των 127 χιλιοστών, 16 βλήματα κατά πλοίων Atmaca, βλήματα UMTAS, μέγιστου βεληνεκούς 8 χιλιομέτρων, 64 κελιά για αντιαεροπορικά βλήματα της οικογένειας Hisar, τουρκικής σχεδίασης και ανάπτυξης (Hisar-A μέγιστου βεληνεκούς 15 χιλιομέτρων, Hisar-O μέγιστου βεληνεκούς 25 χιλιομέτρων και Hisar-U μέγιστου βεληνεκούς 100+ χιλιομέτρων), σύστημα εγγύς προστασίας Gokdeniz με πυροβόλο των 35 χιλιοστών, δύο τριπλούς τορπιλοσωλήνες για ελαφρές τορπίλες των 324 χιλιοστών, σύστημα λέιζερ προσβολής στόχων επιφανείας και αέρος (Nazar) και αριθμό πολυβόλων.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: