ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Η "Γαλλίδα κατσίκα" δεν μάσησε τον ταραμά του Μελβούτ...

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Όλο αυτό εντάσσεται στην προσπάθεια των τούρκων από την μια να βελτιώσουν τις διμερείς σχέσεις τους με την Γαλλία, και από την άλλη προσπαθούν να πλαγιοκοπήσουν και την Γαλλία, ώστε να υπονομεύσουν την ελληνική άμυνα στην περιοχή και τις συμμαχίες που στήσαμε.

Πρωτόπαπας Γιώργος

 Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επισκέφτηκε το Παρίσι για να πείσει ότι Γαλλία και Τουρκία είναι σύμμαχοι και ότι υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός. Τώρα για το αν υπάρχει αυτός ο σεβασμός, θα πρέπει να ερωτηθεί καλύτερα το αφεντικό του, ο Ταγίπ Ερντογάν, που έχει κάνει επανειλημμένως τον Εμμανουέλ Μακρόν “σάκο του μποξ”, είτε για το ΝΑΤΟ, είτε για την καταπολέμηση της ισλαμικής εξτρεμιστικής τρομοκρατίας

Επιπλέον, η Γαλλία και η Τουρκία έχουν σημαντικές διάφορες και εκ διαμέτρου αντίθετα εθνικά συμφέροντα, σε Ανατολική Μεσόγειο, Λιβύη, Συρία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Παρίσι μαζί με Αθήνα, Κύπρο πίεσε για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία από την ΕΕ. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών στη συνάντησή με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν-Ιβ Λεντριάν προσπάθησε να ρίξει τους τόνους των γάλλο-τουρκικών εντάσεων. Ο Τσαβούσογλου έκανε το αυτονόητο καθώς αυτός είναι ο ρόλος του. Αν ήταν να τσακωθεί δεν θα πήγαινε στο Παρίσι. Ανέφερε, ότι συζήτησε τις πολυδιάστατες σχέσεις μας και τα περιφερειακά και διεθνή ζητήματα με τον Γάλλο ομόλογό του.

Σε άρθρο του, που έγραψε στη γαλλική εφημερίδα L’Opinion επισήμανε ότι, «στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας με τη Γαλλία με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό…Η Τουρκία και η Γαλλία είναι δύο φιλικές και συμμαχικές χώρες. Και θα παραμείνουν έτσι. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξει παρεξήγηση για να διαταραχθεί αυτή η σχέση φιλίας στην οποία είμαστε ειλικρινά προσκολλημένοι».

Όμως, η τελευταία φράση, έχει αποδειχθεί ότι δεν ισχύει. Ο Ερντογάν δεν πρόκειται να αλλάξει συμπεριφορά και δεν θα το κάνει. Άλλωστε, η φράση του, ότι «θα έχω την ευκαιρία, ξέρω τι θα κάνω με το ΝΑΤΟ, την Ευρώπη και το Ισραήλ. Πρόκειται να γ… τις μητέρες τους», δεν αφήνει μάλλον πολλά περιθώρια παρερμηνειών για τους μύχιους στόχους του. Το θέμα είναι αν ο Ερντογάν θα πληρώσει κάποτε λογαριασμό για τις μαγκιές του.

Χωρίς επιτυχία

Τα τουρκικά συμφέροντα αμφισβητούν τα γαλλικά και στην Αφρική. Ο Ερντογάν πατάει πόδι και στη γαλλική “αυλή” επιδιώκοντας να προσεγγίσει Μαρόκο και Τυνησία. Δεν πολυανησυχεί για το ότι η Αφρική έχει μεγάλη γεωπολιτική και οικονομική σημασία για τη Γαλλία. Ο Μακρόν προσπαθεί να επεκτείνει τα γαλλικά εμπορικά συμφέροντα στην περιοχή και εκτός των παραδοσιακών αγορών των γαλλόφωνων κρατών. Η Γαλλία διαθέτει και έντονη στρατιωτική παρουσία στο Σαχέλ.

Ο καημένος ο Τσαβούσογλου παρά την προσπάθεια του να δείξει το καλό πρόσωπο της Τουρκίας δεν φαίνεται να έπεισε το Παρίσι, αν κρίνουμε βάσει της ανακοίνωσής του. Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε οι δυο πλευρές θα συνεχίσουν τις συζητήσεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Δηλαδή, αν χρησιμοποιήσουμε λαϊκή ορολογία, η “Γαλλίδα κατσίκα δεν μάσησε τον ταραμά” του Μεβλούτ.

ΠΗΓΗ

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα γκρίζα λυκόπουλα στην Αυστραλία πήραν ομαδικώς το μάθημά τους. Κάποιος τους το είχε τάξει. Ολική καταστροφή και κάτω στα μπουντρόυμια...

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Υπάρχει κάποιο λινκ όπου μπορώ να το διαβάσω αυτό;;

Ανώνυμος είπε...

Εδώ ο τύπος γνωστός και ως ο αρχηγός των γκρίζων λύκων λίγες μέρες πριν σκάσει η βόμβα. https://www.youtube.com/watch?v=zoAJPOfSxUs


Εδώ και σε εκατοντάδες sites η είδηση https://www.marketwatch.com/story/800-arrested-in-global-sting-that-began-by-creating-message-app-for-crooks-01623185069

και εδώ https://www.youtube.com/watch?v=i_o8nLz3H68

Ανώνυμος είπε...

Hakan Ayik, γκρίζος λύκος, δισεκατομμυριούχος κακοποιός αλλά και ξεφωνημένη αδελφή.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Σκατόφατσα έχει...μου θύμισε βλέποντας τον Γεωργιανή φάτσα.Τους Γκρίζους Λύκους τους οργανώνει, τους πατρονάρει, τους χρηματοδοτεί και τους καθοδηγεί σε επιχειρήσεις εισοδισμού η συντηρητική πτέρυγα της CIA και όχι ο Ερντογάν. Ούτε το τουρκικό κράτος, ούτε η ΜΙΤ, έχουν την ικανότητα να διεξαγάγουν τέτοιου είδους επιχειρήσεις. Αυτός είναι και ο λόγος, για τον οποίο την βγάζουνε καθαρή μέχρι τώρα, απλώς τους καλύπτει η CΙΑ.

Και όποτε γουστάρει η CIA τους μπουζουριάζει κιόλας. Δεν την ήξερα την είδηση , αλλά είναι γνωστό ότι το κράτος μαφία έχει τα "καλύτερα" μπουμπούκια και αδελφές.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Οι Γκρίζοι Λύκοι, είναι η διάδοχη κατάσταση της Γκλάντιο, της Στέϊ Μπιχάϊντ και της Κόκκινης Προβιάς.

Ανώνυμος είπε...

https://news.google.com/stories/CAAqOQgKIjNDQklTSURvSmMzUnZjbmt0TXpZd1NoTUtFUWlwbXFET2w0QU1FY1FneVFrazhmUmhLQUFQAQ?hl=el&gl=GR&ceid=GR%3Ael