ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

Δημοσίευμα κόλαφος από την La Tribune. Η Αμερική απαγόρεψε την πώληση των MdCN στην Ελλάδα.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Δημοσίευμα κόλαφος από την La Tribune. (Le missile MdCN recalé par Washington)

Βόμβες κανονικές και μάλιστα από αξιόπιστη πηγή. Τρεις ημέρες πέρυσι το 2020 πριν την υπογραφή των ελληνικών FDI, η Αμερική απαγόρεψε την πώληση των MdCN στην Ελλάδα. Δημοσίευμα κόλαφος από την La Tribune. Αλλά και φέτος η Naval Group στις FDI HN δεν πρόσφερε ξανά τους αμερικάνικους πυραύλους  MdCN στην Ελλάδα. Είναι παρά πολύ σοβαρό το ζήτημα και μάλιστα από μια μεγάλη γαλλική εφημερίδα. Ελπίζω να υπάρξουν δημόσιες απαντήσεις.

Το δημοσίευμα μάλλον δεν είναι άσχετο με την δήλωση στου Γάλλου ΥΠΕΞ στο κοινοβούλιο τους ότι δεν έχει κλείσει για την Γαλλία το θέμα  AUKUS. Έως 14/10 το παρασκήνιο θα είναι μεγάλο για το θέμα MDCA.

Στην εικόνα άνωθεν το γαλλικό κείμενο....κάτω με αγγλική μετάφραση. Αν ισχύει έχουμε μείζον θέμα με την πολιτική των ΗΠΑ στην περιοχή μας. Η πολιτική των ΗΠΑ είναι η επιστροφή της Τουρκίας στο μαντρί. Ως ένα σημείο "η καλύτερη σχέση" χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης της Τουρκίας. Μέχρις ενός σημείο όμως διότι οι ΗΠΑ επ ουδενί έχουν σκοπό να την εξαγριώσουν.

Οι πιέσεις από όλους τους ΗΠΑ-ΝΑΤΟικους στην χώρα μας θα γίνουν απλά αφόρητες. Το όποιο παράθυρο ευκαιρίας υπάρχει για μας δεν θα μείνει ανοιχτό για πάντα και ίσως όχι για πολύ καιρό ακόμα.


 


Ορε διαπόμπευση, Ούτε μήνας δεν έχει περάσει που διαβάζαμε άρθρα για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις να βρίσκονται λέει σε ιστορικό υψηλό και νέοι ορίζοντες και ροζ ελέφαντες. Πολύ απότομη η προσγείωση στη πραγματικότητα για κάποιους.

Υ.Γ Καταλάβατε τώρα γιατί αποκαλώ τους Ουσαίους...ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ;; Μην τολμήσουν να ξαναπούν ότι η Ελλάδα είναι "στρατηγικός σύμμαχος" της Αμερικής...θα τους γαμήθει το μικρό και σαφριακιασμένο τους σύμπαν . Τέτοιοι μούλοι και σκατάδες είναι τα Τζόνια, πάντα προδίδουν τους συμμάχους τους.

13 σχόλια:

Μμ2 είπε...



ΟΥΣΑΊΟΙ, συνΟΥΣ(Α)ιέστε!!!

(ήτοι, και εις την Καραϊσκάκειαν καθομιλουμένην,)
διατλαντικά ΟΥΝΟΜΌΓΓΟΛΑ, κίναιδοι, γαμιέστε!

Ιωάννης είπε...

Λύκαστρε

διάβασε εδώ να δεις οι καριόληδες!!! :

http://oimaskespeftoun.blogspot.com/2021/09/blog-post_903.html#more

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Φίλε Ιωάννη ο γράφων το ήξερε τι καργιόληδες είναι τα Τζόνια. Εσείς το μαθαίνετε τώρα. Υπονόμευσαν την περσινή συμφωνία για τις φρεγάτες της Ελλάδας λόγω του υποστρατηγικού βλήματος πλεύσης MdCN- Scalp Naval.Απαγορεύουν την αγορά του Scalp απο την Ελλάδα και ήθελαν την Lockheed Martin ως εναλλακτική λύση σύμφωνα με την La Tribune.

Λοιπόν και Scalp θα πάρουμε και ότι θέλουμε εμείς θα κάνουμε από εδώ και μετά. Και ας μην ξεχνάνε τα Τζόνια ότι τα αμερικάνικα εξαρτήματα έχουν αντικατασταθεί, άλλωστε δεν ήταν αναντικατάστατα ή υψηλής τεχνολογίας. Ήταν περισσότερο αφέλεια των Γάλλων η αρχική ενσωμάτωση τους.Ναι, οι scalp είναι διαθέσιμοι ήδη.

Στην τελική πέρασε του ΠΝ και όχι των Ουσαίων. Τις γαλλικές φρεγάτες πήραμε...και όταν θα έρθει η ώρα να τους την πέσουν οι σχιστομάτηδες...ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΡΙΟΛΗΔΕΣ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Ο Έλληνας θα πρέπει να μάθει πως τα δις που δίνει, οπότε τα δίνει, στην άμυνα, πρέπει να το κάνει όχι για τη λεγόμενη διπλωματία εξοπλισμών, αλλά για την ίδια την Ελλάδα. Για κανένα ΝΑΤΟ και για κανένα καριόλη...ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Διότι ΔΕΝ θα έρθει κανένας καριόληςαμερικανός, άγγλος,γάλλος, ισραηλινός κ.λ.π να πολεμήσει για εμάς.

Και για έναν πόλεμο που ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ δεν είμαστε διατεθειμένοι να πεθάνουμε για την ελευθερία μας. Άρα, τα όπλα που θα αγοράζουμε θα πρέπει να πληρούν τα επιχειρησιακά κριτήρια.

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Ριξε αγορι μου τα καντηλια σου τα ωραια να γουσταρουμε βρισιδι τα πουστρακια του κερατα!!!
Ειμαστε μονοι ας το παρουν χαμπαρι και οι υπολοιποι μονο αοπλοι να μην βρεθουμε γιατι η ωρα πλησιαζει που θα μετρηθουμε μαζι τους και με την ιστορια μας.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Γειά σου φίλε ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ. Σήμερα άφησα στην άκρη την...αστική μου ευγένεια. Να δω τα λεγόμενα αμυντικά σάιτ..πότε θα δώσουν στην δημοσιότητα την είδηση και πως θα μιλήσουν. Έχουμε πολλά τσιμπουκωμένα πουστράκια από τους Ουσαίους που γράφουν κατά παραγγελία τους.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Από εδώ και πέρα θα συναντάμε συχνά πυκνά το ίδιο μοτίβο από τους κολαούζους των Τζόνηδων στην Ελλάδα. Ήδη ακούμε ασυναρτησίες με τις κορβέτες. Σε λίγο καιρό θα ακούμε για τα υποβρύχια, το πυροβολικό, τα ΤΟΜΠ, τους ανύπαρκτος πυραύλους αέρος εδάφους των f16, το "υπερόπλο" f35 (αυτόν τον ιπτάμενο τενεκέ) χωρίς τα όπλα που του αναλογούν κλπ

Μην ανησυχούν ...θα τους ξηγηθώ τα δέοντα.

Ιωάννης είπε...

@ Λύκαστρος

"Φίλε Ιωάννη ο γράφων το ήξερε τι καργιόληδες είναι τα Τζόνια. Εσείς το μαθαίνετε τώρα"...

Εγώ αυτό που βλέπω να γίνεται, είναι ακριβώς ότι είχε γίνει τότε με την Κύπρο. Βάλαμε τα άρτι αφιχθέντα F-4, στον πάτο μας, ενώ εάν μας άφηναν να τα χρησιμοποιήσουμε, τα αποβατικά των Τούρκων θα έκαναν παρέα με τα ψάρια και οι τουρκαλάδες θα είχαν γίνει γοργόνες! Ομοίως, οι Scalp, Μπελ(χ)αρά, τα Ραφάλ και γω δεν ξέρω τι άλλο, θα τα γλιστρήσουμε στην κωλάρα μας ένα-ένα, διότι οι συμφωνία γιά παράδοση του Αιγαίου έχει ήδη κλείσει! Συμμερίζομαι, επίσης, και την ανησυχία του ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ ότι στο τέλος θα βρεθούμε άοπλοι!!! Τι να την κάνω την Μπελχαρά όταν η πρώτη παραδοθεί το '25;;; Και το πρώτο Ραφάλ στα μέσα του '22;;;

kakos04 είπε...

Καλησπέρα σε όλους , αποδεικνύεται ότι θέλουμε όπου μπορούμε Ελληνικής παραγωγής οπλισμό και συμπαραγωγή στα υπόλοιπα με τα λιγότερα Αμερικανικά εξαρτήματα . Οι Αμερικανοί είναι νταβατζήδες - σκατόψυχοι και τίποτα άλλο και μας την κάνουν μονίμως , απλά τώρα θα ζοριστούν στην μάχη με τον υποψήφιο νέο νταβατζή (Κίνα) και θα μας αφήσουν και εμάς και άλλους με χώρο κινήσεων.
Όπως λέτε όλοι ποτέ δεν συμπεριφέρθηκαν σε σύμμαχο σωστά , του την φέρνουν και με πρώτη ευκαιρία τον στέλνουν για ψαχνό στα κανόνια . Οι Γάλλοι για να απεξαρτηθούν από το made in Usa χρειάζονται συμμάχους , μακάρι να το εμπεδώσουν . Η Τουρκία με τις πλάτες της Αμερικής θα μας την κάνει άμεσα (για αυτό η πρεμούρα να βγει σε αναστολή το μισό στράτευμα με το μπόλι) . Δεν θα έχουν έρθει τα Γαλλικά όπλα , μόνο ίσως δανεικά δικά τους πλοία - αεροσκάφη άμεσα ?
Όπως λέει και ο Ιωάννης μην την πάθουμε ξανά σαν την Κύπρο , δεν μας άφησαν να χρησιμοποιήσουμε τα όπλα μας + απειλές USA για Έβρο και αλλού , οι μόγγολοι πετούσαν με Άγγλους πιλότους και μας σαμποτάριζαν οι Αγγλικές βάσεις. Βλέπω τα Τούρκικα υποβρύχια με Γερμανούς αξιωματικούς , τα νησιά που βάλαμε Γιάνκηδες με δολιοφθορές και απειλές , και οι φίλοι μας του Ηνωμένου Βασιλείου με ηλεκτρονικό πόλεμο να ρίχνουν f16 .Δεν είχαμε και λίγα ατυχήματα από αυτούς την τελευταία 15ετια κτλ. Συν πόσα γερμανικά όπλα έχουν έρθει επίτηδες ελαττωματικά ?
Μπράβο πάντως για την είδηση και το ξεμπρόστιασμα του ανθύπατου .

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

φιλε Ιωαννη τα πλοια και τα αεροπλανα ειναι το μισο, το αλλο ειναι αυτο που ειπες αφου τα παρουμε πρεπει να τα χρησιμοποιησουμε με τον καταλληλο Σαλιαρη βεβαια αλλιως ειναι αχρηστα.
Κατα την ταπεινη μου αποψη τα γεγονοτα που θα ακολουθησουν δεν θα εχουν καμια σχεση με αυτα της Κυπρου,τωρα διακυβευεται η επιβιωση μας ως εθνος και λαος οποτε θα γραψουμε στα αρχιδια μας τους Αμερικανους.
Οσο για τους εφοπλιστες που καναν τις συμφωνιες και τα βρηκαν μεταξυ τους και απο τις δυο πλευρες και αυτοι θα παρουν τα αναλογα.
Σε αυτη την αναμπουμπουλα που ερχεται εμεις πρεπει να γινουμε λυκοι και οχι ο φτωχος που περιμενει ποτε θα γυρισει ο τροχος για να γαμησει.
Αυτα τα οπλα μπορει και να μην προλαβουμε να τα παρουμε αλλα μας δινουν μια ωθηση ψυχολογικη δηλαδη να παψουμε απλως να ονειρευομαστε και πλεον να διεκδικουμε.
Που ξερεις φιλε μου μπορει να βρεθει ενας ΚΟΛΟΚΟΥΡΗΣ να τους κολογαμησει λιγο να μην εχει ο ανθρωπος το κατι τις του να τους ριξει?

ΑΡΡ. είπε...



Και η φωνή του, δίκην αποδιοπομπαίου τράγου, εγκλείστου πολιτικού
με εμβάλλει εις ζοφεράς σκέψεις...

https://www.youtube.com/watch?v=svoVVv09Wu4

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλημέρα σε όλους σας.

Όλα όσα είπατε είναι γνωστά και τα έχουμε πει....ΟΜΩΣ...ο πλανήτης και ειδικά η περιοχή μας μυρίζει μπαρούτι. Αυτή την στιγμή έπρεπε ήδη να είμασταν έτοιμοι και εξοπλισμένοι. Και εμείς ξυπνήσαμε αργά. Δεν έχει σημασία για ποιό λόγο μας άφησαν να πάρουμε τις γαλλικές φρεγάτες, δεν έχει σημασία αν θα μας αφήσουν να αγοράσουμε και άλλα Ραφάλ..ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.

Σας το έχω γράψει πολλές φορές ...ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ. Και αυτός ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ θα γίνει στην πιο επικίνδυνη για αυτό και ποιο σημαντική γεωπολιτική γωνιά του πλανήτη...στην ΜΕΣΟΓΕΙΟ. Εδώ που έχουν γίνει ΟΛΟΙ οι μεγάλοι πόλεμοι κατά το παρελθών. Α και Β Π.Π Βαλκανικοί...Σταυροφορίες.....Τρωικός ...Ελληνοατλαντικός κ.λ.π.

Όλοι το γνωρίζουν τι θα γίνει στην Μεσόγειο και για αυτό έχουν εξοπλιστεί σαν αστακοί ...και εμάς 10 χρόνια δεν μας άφηναν να αγοράσουμε ούτε βίδα.!!! Ασχέτως λοιπόν του γιατί μας άφησαν να τα πάρουμε...ΘΑ ΤΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Άλλο θα έπρεπε να σας ανησυχεί...για το αν θα μας αφήσουν οι τούρκοι να προλάβουμε να τα πάρουμε πριν μας χτυπήσουν. Γιατί για να πάρουμε όλα αυτά θέλουμε καμμιά πεντάρα χρόνια. Ναι μεν εμείς με γρήγορους ρυθμούς τώρα κλείνουμε τα κενά που είχαμε αφήσει να δημιουργηθούν τα προηγούμενα έτη....αλλά ξυπνήσαμε αργά.

Αν είμασταν τούρκοι θα αφήναμε να πάρουν οι Έλληνες όλα αυτά τα οπλικά συστήματα και φρεγάτες και μετά θα χτυπούσαμε;; Τι λέτε;;

Όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο ΓΡΗΓΟΡΑ θα γεμίσουμε τις εφεδρείες στα κρίσιμα οπλικά μας συστήματα. Αν κινηθούμε γρήγορα και το πιάσουμε σφιχτά το θέμα...οι τούρκοι δεν θα έχουν μεγάλη ευκαιρία και λίγα θα μπορούν να κάνουν.