ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Περί δημοσκοπήσεων

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Περί δημοσκοπήσεων
 
Όπως σε όλα τα επαγγέλματα, στόχος του επαγγελματία είναι το κέρδος.Απλό, κατανοητό, θεμιτό.Τι γίνεται όμως όταν ο επαγγελματίας δεν έχει ως μοναδικό σκοπό το κέρδος αλλά αντικείμενο του είναι μια σημαντική “αποστολή” στην δημόσια πραγματικότητα.
 
Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων είναι μια ακόμα “αστεία” περίπτωση στην “περίπτωση χώρα” που ζούμε.Ο “ΣΕΔΕΑ” (Σύλλογος Εταιρειών Δημοσκόπησης και έρευνας αγοράς), αριθμεί 23 μέλη και ένα σε αναμονή. Ο ίδιος ο σύλλογος, είναι και ο “ελεγκτής” αυτών των 23 μελών. (που δεν τους λες και πολλούς).
 
Δεν χρειάζεται να θυμίσω πόσο έξω έχουν πέσει οι δημοσκοπήσεις σε όλες τις πρόσφατες εκλογές.Ένας τραγέλαφος για το 90%. Επειδή μάλλον δεν το ακούσατε (και πως να το ακούσετε αφού δεν έγινε), τα εξωφρενικά για “επαγγελματίες” λάθη είναι σαν να μην έγιναν ποτέ για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, που (υποτίθεται) έχουν την ευθύνη της “επιστημονικά ορθής άσκησης της δημοσκόπησης”.
 
Α ξέχασα…ελεγκτές είναι οι ίδιοι.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

υπήρχε πριν 10 χρόνια ένα εκπληκτικό άρθρο με τίτλο "στα ευγενή μέταλλα δεν πιάνει σκουριά".Εκεί αναφερόταν στην "3η Αναθεωρητική"τέλη των 70ς, όταν ο Γράψας έφυγε από το ΚΚΕεσ., και ε΄ξεταζε το τι απέγιναν οι αποσχισθέντες.......Όλοι οι ιδιοκτήτες εταιριών δημοσκοπήσεων είχαν ακολουθήσει τον Γράψα, και ξέρουμε πόσο φιλελέρες γίνονται οι ανανήψαντες κομμουνισταί.
Αλλά μήπως και στον υπόλοιπο κόσμο πήγαν καλύτερα;; Τραμπ, Μπρέξιτ, δεν θυμάμαι και τι έβγαζαν όταν ακόμα επιτρεπόταν το δημοψήφισμα για την είσοδο ή όχι στο ευρώ σε Ισπανία, Γαλλία, Ολλανδία;
υ.γ.Έβλεπα BBC το πρωί, έφτασαν τα 4 τα "άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα" που κατέρριψαν οι ΗΠΑ, οι δε κλανοκαποτάδες δήλωσαν ότι θα εξετάζουν πιό προσεκτικά τα ραντάρ τους.
Να ευχαριστήσουμε εδώ τους "γκείτονα" που στέλνουν ότι ιπτάμενο φανερά, να μην μας τρώει η αγωνία για το τί πετάει πάνω από το κεφάλι μας (Ιδέες στον Δένδια δίνω, τέτοια αγκαλιά ο Δαβίδογλου ούτε αύριο στην γυναίκα του δεν δίνει)
ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ

Ανώνυμος είπε...

Αυτα τα λάθη θα διορθωθουν στο άμεσο μέλλον με την ηλεκτρονική κάλπη.
Αμερικάνικη τεχνολογία και εμπειρία, δοκιμασμένη και ελεγχόμενη προς αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων. Πηγαίνουμε εμείς για ύπνο και η "τυχη" μας δουλεύει.