ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 8 Μαΐου 2022

9/5/22: ΡΕΒΥΘΙΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΚΙΟ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

9/5/22: ΡΕΒΥΘΙΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΚΙΟ.

Τι θα εξαγγείλει, λέει το Reuters, ο Πούτιν στις 9/5 που να οδηγεί στην "συντέλεια του κόσμου";;
 
🔸 Πυρηνική επίθεση, λένε όσοι έχουν μείνει κολλημένοι στα όσα ίσχυαν πριν από 35 χρόνια, τότε που έπαιζε η προπαγάνδα του προηγούμενου Ψυχρού Πολέμου.
 
"Δεν είναι χαζός" είναι η απάντηση. Άλλο...
 
🔸"Η επίσημη ανακοίνωση ενός νέου αντι-δολαριου ως μέσο συναλλαγών του "οικονομικού νότου" με την εμπορική ζώνη της Ευρασίας- Κίνας- Ινδίας είναι η βόμβα που θα κάνει πολύ περισσότερη ζημιά, χωρίς ραδιενέργειας και τα λοιπά. Αυτό μήπως;;" Ρωτάει ταπεινά οποίος είναι υποψιασμένος στο κατ' ελάχιστον επί του τι παίζει εκεί παραέξω.
 
Και όλα δείχνουν ότι αυτό ακριβώς θα κάνει.
 
Οι ενδείξεις:
 
🔹Το νέο αποθετικό νόμισμα συναλλαγών, που έρχεται να υλοποιήσει το παλιό όνειρο των BRICS να μην πληρώνουν μέσω των πετροδολαριων τις εσωτερικές οικονομικές κρίσεις των ΗΠΑ θα είναι συνθετικό . Θα προκύπτει ως ψηφιακό, διακινούμενο όπως τα κρυπτονομίσματα. Η σύνθεση του θα προκύπτει από τα εθνικά νομίσματα των χωρών που συμμετέχουν (ρουβλι, ρενμίνμπι (γουάν), ρουπία κλπ) και από την αξία εμπορευμάτων (commodities). Όπως το σιτάρι, το καλαμπόκι, το κοβάλτιο, το λίθιο, ο καφές, το φυσικό αέριο κλπ.
 
🔹Η Κίνα προς τούτο έχει ήδη αποθηκεύσει το 80% των παγκόσμιων αποθεμάτων της περσινής σοδειάς του σιταριού. Το τι γίνεται με τα αέρια κλπ, το βλέπετε..
.
🔹Η νέα σοδειά της Ουκρανίας δεν μπορεί να εξαχθεί προς την Δύση λόγω του μακρόσυρτου πολέμου εκεί. Μαζί με την σιτοπαραγωγή της Ρωσίας, που θα την διακρατήσει, δημιουργούν μια έξτρα παγκόσμια έλλειψη της τάξης του 30% των απαραίτητων σιτηρών, ικανή να κάνει σχεδόν όλο τον πλανήτη να αντιμετωπίζει παντού "Αραβικές Ανοίξεις".
 
Η τιμή των τροφίμων στα ουράνια και ο πληθωρισμός σε διψήφια νούμερα.
 
Το νέο νόμισμα (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΟΥΒΛΙ, ΟΥΤΕ ΡΩΣΙΚΟ) μπαίνει έτσι δυναμικά στην διεθνή σκηνή, με ισχυρή αρχική ισοτιμία και με τον αντίπαλο του ανίκανο να το αναχαιτίσει μέσω κυρώσεων ή του συστήματος SWIFT. 
 
Τότε, και μόνο τότε, θα επιδιώξει ο Πούτιν να διαπραγματευτεί τους όρους που θα θέσει σε μια νέα Συνοδό τύπου Γιάλτα για να μοιραστεί ο κόσμος και οι πλουτοπαραγωγικές πηγές του.
 
Εγώ πάντως  βάζω από τώρα ρεβύθια στον μούσκιο για την Δευτέρα. Μια ρεβυθάδα (και ενδεχομένως και μια φαμπιάδα) είναι ότι πρέπει πριν αρχίσουν να σφίγγουν οι ζέστες αυτόν, τον πιο κρύο Μάη, μέχρι τώρα, της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
 
Προσδεθείτε και μην καπνίζετε.
Ευχαριστώ!

Εarly warning  ΕΔΩ..

Ο Μιχάλης Ψύλος  δεν είναι καθόλου ανυποψίαστος...ΕΔΩ..

Η αχίλλειος φτέρνα του νέου αποθετικού νομίσματος (που δεν είναι το ρούβλι)είναι άλλη, αυτή που δεν υποψιάζεστε. Μόνο που για να την βρείτε, πρέπει να γίνει όλο το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα Κουγκι. Εκεί να δείτε γέλια που θα ρίξουμε...για την ώρα η μη φιλικές χώρες θα τρώμε...ρεβύθια. Η Ρεβυθουσα πάντως το όνομα το έχει 😂 

Ένας κόσμος με 4 νομισματικά συστήματα. (Ακατάλληλο περιεχόμενο για νήπια και κολλημένους εγκεφάλους ΕΔΩ)

Η ανακοίνωση ήταν να γίνει στις 30/3. Καθυστέρησε, όπως και οι επιχειρήσεις επί του εδάφους, για να συνδυαστούν με μια... παρέλαση. Νταξ, με ισχυρό συμβολισμό αλλά...μέχρι το 2026 (αν υπάρχει πλανήτης), το δολάριο θα χάσει μέχρι και 40-50% της αποθεματικής του θέσης... Γλέντια παίδες. Πολλά γλέντια...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κ.Λύκαστρε καλημέρα και Καλή Εβδομάδα.

Πριν λίγο καιρό, είχα ακούσει κάποιον στρατιωτικό αναλυτή (Γρίβας;Φϊλης;Μπαλτζώης;)ότι αν θέλει μια πυρηνική δύναμη μπορεί να βομβαρδίσει την ατμόσφαιρα ψηλά πάνω από τη χώρα που θέλει να πλήξει, και έτσι η έκρηξη να την ιονίσει παραλύοντας όλο το ηλεκτρικό δίκτυο, οπότε όλοι οι υπόλοιποι θα ζούμε να βλέπουμε τα χάλια τους,χωρίς να βρίζουμε τον επιτιθέμενο που μας έκανε Φουκουσίμα.

Πιστεύετε ότι κάτι τέτοιο είναι δυνατόν να συμβεί;

Εδώ και καιρό έχω μια θεωρία συνωμοσίας στο μυαλό μου, ότι ίσως να είναι και ο Πούτιν στο κόλπο, αυτό που έχω σίγουρο ως τώρα είναι ότι ο Μπιντές με το κουαρτέτο της συμφοράς (Νούλαντ,Πάίάτ,Μπλίνκεν ,Μπρά'ι'ζα,και φίφθ Μπήτλ τον πρώην μας,Μπέρνς) είχαν στην ατζέντα τους το τσιγκλισμα του Πούτιν.Όπως έχω ξαναγράψει, τέτοια στοχοπροσήλωση ούτε ο "εθνάρχης-σκ@τ@ στον τάφο του" με την Κύπρο.

Ετσι όπως οδεύουν τα πράγματα στρώνεται ο δρόμος για το Γκρέητ Ρεσέτ του άλλου μούλου ψυχάκια,και ο Χατζάρας το έχει πει αρκετές φορές στο ραδιόφωνο:Αρρώστια-φτώχεια-πόλεμος-πείνα-γκρέητ ρεσέτ

Ανώνυμος είπε...

Γι΄αυτό και δεν αμολάει τα τανκς να πνίξουν την Ουκρανία και τα 'χει φάλαγγα στην άσφαλτο. Πρώτα περιμένει να στεγνώσει το έδαφος και μετά να μαζευτεί η σοδειά. Και άσε τους αναλυτζήδες να λένε για εσ-300 και ήρωες Ουκρανούς. Τα στάρια αμύνονται περί πάτρις. Όταν εκλείψουν τον Ιούλιο θα τελειώσει το παραμυθάκι...

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Πιστεύετε ότι κάτι τέτοιο είναι δυνατόν να συμβεί;"

Δεν θεωρώ πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο. Ισχυρίζομαι ότι οι ΗΠΑ δεν θα πέσουν χωρίς να λυσσάξουν... Για την ακρίβεια υποστηρίζω ότι δεν υπάρχει στο κοντινό μέλλον knock down. Νίκες στα σημεία θα υπάρχουν και πολύ αίμα ως παράπλευρες απώλειες. Ο πόλεμος για την νομισματική αναδιάταξη, για τις ΗΠΑ και το βαθύ κράτος, είναι μια μάχη που δεν διανοούνται να χάσουν. Αλλά θα χάσουν...

Δύσκολη άσκηση, όχι τόσο μαθηματικά, αλλά πολιτικά-γεωπολιτικά. Με επίδραση και στην οικολογική ισορροπία. Δεν λύνονται όλα αυτά με ένα αλγόριθμο, δυστυχώς. Αν ο σχεδιασμός είναι εγγενώς λάθος, το σύστημα γίνεται γρήγορα μη γραμμικό. Επιρρεπές στην πεταλούδα, ξέρεις.

Διαχρονικά όμως έχω εμπιστοσύνη στις πεταλούδες. Είναι ΘΕΙΚΑ φτιαγμένες.!!