ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

ΠΕΡΙ ΤΩΝ F16, F35 και άλλων πτηνών

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΠΕΡΙ ΤΩΝ F16, F35 και άλλων πτηνών

Ο θείος Σαμ ξεκίνησε πριν 20 χρόνια ένα πανάκριβο πρόγραμμα δημιουργίας ενός μαχητικού 5ης γενιάς, το γνωστό F35, για να εξουσιάζει στους αιθέρες τα επόμενα 30-40 χρόνια. Με χαρακτηριστικά stealth που τα κάνουν αόρατα σαν τα τζάμια του Azax, αν ενθυμείστε οι παλαιότεροι.
 
Η Τουρκία έτρεξε πρώτη τότε να πιάσει στασίδι παραγγέλνοντας με μια προκαταβολή 2δισ $ 100 κομμάτια και άρχισε να στήνει και μια γραμμή συμπαραγωγή τους στην Τουρκία. Υπεροχή και υπεροπλία τους αιθέρες ο στόχος της, για να εξυπηρετηθούν τα σχέδια της Οθωμανίας του γείτονα.
Στο ενδιάμεσο έγιναν όμως πολλά:
 
🔸Το ντιλάκι των F35 της Τουρκίας το μπλόκαρε η πετυχημένη εξωτερική πολιτική της περιόδου 2015-19 χωρίς μεγάλα κόστη. Κινητοποιήθηκε σωστά το υπουργείο εξωτερικών και έφαγε μπλόκ από τον θείο Σαμ.
(Κατάλαβαν τότε και στα επιτελεία πόσο εκείνα τα stealth χαρακτηριστικά είναι μούφα. Με δυο συστοιχίες παθητικών ραντάρ πολύ χαμηλού κόστους, τα εν λόγω αόρατα γίνονται ορατά σαν τις πάπιες! Ένα τέτοιο ραντάρ είναι ήδη εγκατεστημένο σε ελληνικό αεροδρόμιο, από τις προμήθειες τις Ολυμπιάδας του 2004 ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΕ ΚΑΝΕΙΣ!).
 
Δεν τους βγήκε τότε και ο Καμμένος που ήταν ο τοπικός dealer των F35 και πίεζε για να ψωνίσουμε και εμείς 30 κομμάτια, αλλά τον έφαγαν στην στροφή κάτι παλιόπαιδα που του πήραν από το χέρι εκείνο το χειριστήριο για το τραινάκι. Πήγαν στράφι εκείνα τα 2 funds που του είχαν τάξει να μοιράσει σε φιλαράκια του, τώρα χορηγούς της ΝΔ.
 
🔸Η παγκοσμιοποίηση κατέρρευσε, ο κόσμος άρχισε να μοιράζεται σε ζώνες και ο εξ Ανατολών μας γείτονας έδειξε να διαλέγει στρατόπεδο. Και με τα ρωσικά S400, και με δυο πυρηνικούς αντιδραστήρες που αγόρασε αλλά, κυρίως, με τα σχέδια σύνδεσης της Τουρκικής λίρας στο νέο παγκόσμιο αποθετικό νόμισμα, το αντιδολάριο, που εξελίσσει η Ρωσία σε συνεργασία με τις χώρες τις Ευρασίας, την Κίνα, την Ινδία και το Ιραν.
 
Τώρα ο θείος Σαμ πιέζει το ελληνικό γκουβέρνο να αποστρατικοποιήσει τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ πουλάει και καινούργια F16 στην Τουρκία για να τα απειλεί καλύτερα. Σαν μια ύστατη προσπάθεια του για να κρατηθεί ο εξ Ανατολής γείτονας μας στο Δυτικό μαντρί και για να μην επιστραφούν οι προκαταβολές.
 
Η αποστρατικοποίηση ήδη ξεκίνησε με την μετακίνηση αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων ρωσικής κατασκευής στην ...Βουλγαρία, με αφορμή το Ουκρανικό. Χωρίς αντιρρήσεις από τους Πατρίς- Θρησκεία- Αγία_Οικογένεια_δουλειές_να_γίνονται.
 
Τι θα γίνει τώρα:;
 
✔️Από τα 100 κομμάτια F35 (100εκ$ έκαστον χωρίς την αρματωσιά του) που έμειναν απούλητα, τα 35 θα μας τα φορτώσουν σε εμάς και θα το θεωρήσουν τεράστια εθνική επιτυχία που θα κάνουν παρέα στα Rafale στις παρελάσεις για να προστατεύουν, λέει, τα αποστρατιωτικοποιημενα μας νησιά.
 
✔️Τον λογαριασμό θα τον στείλουν αργότερα, μην ανησυχείτε. Τώρα μοιράζουν τον κόσμο σε ζώνες και διερχόμεθα περιόδους ενεργειακών, επισιτιστικών και άλλων κρίσεων στα logistics και στα χρηματοοικονομικά συστήματα. 
 
Το μόνο σίγουρο είναι ότι εμείς θα τα πληρώσουμε τα έξτρα 3,5δις$ σε υποτιμημένα ευρώ. Αν δεν έχουμε, no problem. Να υποθηκεύσουμε, λέει, κάτι παλιο-κοιτάσματα φυσικού αερίου εδώ πιο κάτω και θα πάρουμε πίστωση (νταξ, και με κάνα δυο μνημόνια, μην σηκώσουμε τίποτα κεφάλι και θέλουμε να κάνουμε του κεφαλιού μας...) 
 
Όπερ, και εν κατακλείδι, κοστίζει πάρα πολύ ακριβά όταν θεωρείσαι δεδομένος με υπουργούς ελεγχόμενους για σκάνδαλα τυπου Novartis κλπ. Και πάρα πολύ ακριβά, στην τσέπη του καθένα/μιας μέχρι και τα εγγόνια μας, όταν δεν έχεις εξωτερική πολιτική επί στρατηγικής που να ξέρει τι της γίνεται και ποιο είναι το πατριωτικό μας συμφέρον.

Εarly warning ΕΔΩ...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι να τα κάνουμε τα όπλα ρε Λύκαστρε?

Για ποιο λόγο να έχουμε 1000 F-35 και 1000 Rafale, όταν έχουμε το απόλυτο υπερόπλο, το κούλη ο οποίος θα επισκεφτεί σε λίγο τις ΗΠΑ και θα τις ισοπεδώσει!!!?

ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΗΠΑ!!!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Ρώσοι αναλυτές περιμένουν εξελίξεις στην υγεία του προέδρου Μπάιντεν μετά την συνάντηση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη .Στην αναμονή είμαστε όλοι χα χα χα