ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Ποιο ΓΕΣ, ποιο ΓΕΑ και ποιο ΓΕΝ. Η Ελλάδα από συγκυρίες επιβιώνει. Από τυχαία γεγονότα φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Τι να πω... Ίσως ο θεός είναι Έλληνας.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Είπα να πάω μια βολτίτσα και να πιω ένα καφέ με το Βρασιδόπουλο. Μου λέει το Βρασιδόπουλο : - A όλα κι όλα, εγώ έχω εμπιστοσύνη ΜΟΝΟ στις κρίσεις των ειδικών σε ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ.

Χαμογέλασα και του απάντησα ότι όλοι τους είναι τόσο αόρατοι..τόσο αυτοί όσο και οι πράξεις τους γίνονται ένα με τον καναπέ :

Δεν μπορείς να εμπιστευτείς ποτέ κάποιον που δεν μπορεί να αντιδράσει και να ασκήσει κριτική στην πολιτική εξουσία, επειδή ακόμα πάσχουμε από το σύνδρομο της χούντας. Ναι μεν οι αρμόδιοι στα επιτελεία έχουν περισσότερες γνώσεις από εμάς, αλλά και που τις έχουν, τι κάνουν;;

Παραμένουν γνώσεις στοιβαγμένες σε βιβλιοθήκες και εγκεφάλους και όχι εφαρμοσμένες στο πεδίο. Συνεπώς όταν τα επιτελεία ΓΕΣ, ΓΕΑ, ΓΕΝ δεν έχουν βγει να ξεμπροστιάσουν τους υπουργούς και τον πρωθυπουργό (τους εκάστοτε την κάθε φορά) εμένα δεν μου λέει κάτι. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε άνθρωποι με γαλόνια από το κεφάλι τους μέχρι τα κάτω άκρα των ποδιών χωρίς να έχουν πάρει μέρος σε κανέναν πόλεμο :

Δεν έχουν ξεμπροστιάσει τις πολιτικές ηγεσίες που έχουν επιτρέψει τα μεταγωγικά μας c130 και c27 j να εκπέσουν σε μη πτητική κατάσταση, την στιγμή που η κυβέρνηση είναι έτοιμη να δώσει 60 εκ. στο Ισραήλ για να επισκευαστούν εκεί μόλις 3 c130, την στιγμή που εάν επενδύσεις 60 εκ. στο ΚΕΑ κάνεις θαύματα και το έχεις εν λειτουργία συνεχώς.

Το ΓΕΑ έχει πιει το αμίλητο νερό για τον οπλισμό των f16. Απ' την βουλή πέρασε η σύμβαση για αγορά βομβών spice και πυραύλων rampage, αλλά ακόμα η παραγγελία δεν έχει γίνει. Το ΓΕΑ επίσης δεν διαμαρτύρεται που τα f16 δεν έχουν αντιπλοϊκούς. Το ΓΕΑ συνεδριάζει συνεχώς για το F35 λες και αυτό είναι η πλατφόρμα για κάθε νόσο και πάσαν μαλακίαν, την στιγμή που δεν έχουμε ανταλλακτικά για τα AWACS erieye και τα ραντάρ μας, μαζί με την αεράμυνα (tor,osa) είναι ξεπερασμένα.

• Το ΓΕΣ ασχολείται με την αναβάθμιση των leo2a4 (όπως και πρέπει) και με την αγορά lynx, χωρίς όμως να τραβήξει τα αυτιά στο ΓΕΑ και να τους πει ..."ρε παπατρέχες θα μου κάνετε λαμαρίνες τα τανκ, χωρίς αεράμυνα για προστασία από τα ucav και τα loitering της Τουρκίας.". Επίσης το ΓΕΣ πρώτα θα έπρεπε να είχε εξασφαλίσει spike nlos για τα apache και τον στρατό, αλλά αντί να ανοίξει το στόμα του για τα υπουργεία που αντί να στείλουν lor στην eurospike, την έστειλαν αλλού.

•Το ΓΕΝ ούτε αυτό εξέθεσε υπουργούς που έσπρωχναν εν μέσω διαγωνισμού τα χρέπια mmsc της lm και τώρα του καθυστερούν εδώ και μήνες την αγορά κορβετών, επειδή την συνδέουν με την αναβάθμιση των ΜΕΚΟ και στο τέλος έφτασαν να πουν ότι αποτελεί ξεχωριστό πρόγραμμα από τις κορβέτες η αναβάθμιση των meko. Δηλαδή η ιστορία επαναλαμβάνεται. Προσπαθούσαν να βάλουν στο ίδιο τσουβάλι ναυπηγεία, φρεγάτες, μεκο, κορβέτες και στο τέλος τα έσπασαν. Όλα αυτά γιατί;; Για να εξυπηρετήσουν τα lobby και το ναυτικό χάνει μήνες την στιγμή που η Τουρκία ετοιμάζεται για πόλεμο.

Όλα αυτά την στιγμή που ο εφοπλιστής Σάφας δικαιώθηκε από τον Άρειο πάγο και κάνουν πως δεν έμαθαν την απόφαση. Πλέον το ελληνικό δημόσιο επισήμως του χρωστά 250+ εκ. και ζητά το ναυπηγείο του πίσω και την έναρξη ναυπήγησης 2 type 214. Έχουμε και τους ιταλοαμερικανους στην Ελευσίνα να σπρώχνουν την doha class ένα πλοία με κόστος 650 εκ, εάν τοποθετηθεί σόναρ κύτους και με 16 mica τελικά για να συγκρατηθεί το κόστος αντί των aster 30. Και λένε πως η ιταλική πρόταση είναι καλύτερη, επειδή έτσι.

Τι διαφορά έχει η γαλλική από την ιταλική και την κάνει καλύτερη; Καμία απολύτως. 16 Μίκα το ένα, 16 το άλλο. Ίδια σόναρ. Με την γαλλική κερδίζεις ομοιοτυπία cms και ηλεκτρονικών και βγαίνει φθηνότερη στα 425 εκ η μονάδα με αρχικό πακέτο υποστήριξης, χωρίς τον φόρτο όπλων, ενώ η Ιταλική στα 650 εκ. Τι να λέμε τώρα;;

Ποιο ΓΕΣ, ποιο ΓΕΑ και ποιο ΓΕΝ. Η Ελλάδα από συγκυρίες επιβιώνει. Από τυχαία γεγονότα φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Τι να πω... Ίσως ο θεός είναι Έλληνας.

Εδώ δυσκολεύτηκαν με την αναβάθμιση των leo και κάποιοι έβγαλαν από το ντουλάπι την  αναβάθμιση των 60χρονων m60, γιατί έτσι... Για να πέσει μάσα. Η χώρα είναι για τα μπάζα. Με τέτοια νοοτροπία πως να ρίξουν να επενδύσουν σε εμάς οι Άραβες; Πάσχουμε στα πάντα και αντί να χρηματοδοτούμε την ανάπτυξη ελληνικών uav, ετοιμάζονται να δώσουν 350 εκ για αγορά 3 sea gurdian.

Δεν υπάρχουν σχόλια: