ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Η αποσπασματική αγορά μεταχειρισμένων F-35, όταν ο κύριος κορμός της αεροπορίας είναι άοπλος και τα μεταγωγικά είναι καθηλωμένα μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως έγκλημα για την εθνική αποτροπή.


ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Είναι εμφανής η αδυναμία του Κεργιάκου σε ό,τι έχει να κάνει με την ιεραρχική των εξοπλιστικών αναγκών. Ελπίζουμε η ατζέντα του να ΜΗΝ περιλαμβάνει F35. Ελπίζουμε οι άνθρωποι της Π.Α να του εξηγήσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια την κατάσταση που έχει βρεθεί η ΠΑ.

Αδυνατούμε να καταλάβουμε πως μπορεί η απόκτηση 20 F35 με κόστος 3,5 δις να είναι το κύριο μέλημα του Μητσοτάκη , όταν ο στόλος των μαχητικών F16 δεν είναι εξοπλισμένος ούτε με αντιπλοϊκούς πυραύλους (NSM), ούτε με πυραύλους αέρος εδάφους μακράς εμβέλειας (JASSM-ER),

Ούτε με τους ισραηλινούς Rampage και τις συλλογές βομβών Spice, ούτε με σύγχρονα ατρακτίδια σκόπευσης και ηλεκτρονικού πολέμου. Αδιανόητη είναι επίσης η απαξίωση των F-16 BLK 50. Αεροσκάφη που μπορούν με χαμηλό κόστος να αναβαθμιστούν από τα υφιστάμενα απαρτία των BLK 52 και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για άλλη μια εικοσαετία. 

Είναι αδιανόητο ρε Κούλη να παζαρεύεις F-35, όταν τα F-16 πρακτικά είναι άοπλα στον τομέα επιχειρήσεων αέρος - εδάφους. Είναι τρελό να κληθεί ο Έλληνας φορολογούμενος να πληρώσει 3,5 δις, όταν τα μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 και C-27 J δεν βρίσκονται σε πτητική κατάσταση. Είναι έγκλημα η αγορά των F35, όταν τα ΑΣΕΠΕ Erieye δεν έχουν ανταλλακτικά και δεν έχουν αναβαθμιστεί. Είναι έγκλημα οι αποσπασματικές αγορές.

Το ίδιο έπραξες και με τα 7 ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα MH-60R, τα οποία δεν εξόπλισες με αντιπλοϊκούς πυραύλους NSM. 3,5 δις το κόστος των 20 F35 και μάλιστα όχι της τελευταίας έκδοσης, δηλαδή της BLK 4, που πάσχει από λιγότερα προβλήματα σε σχέση με την BLK 3. Με 3,5 δις η Ελλάδα μπορεί να αγοράσει 5 κορβέτες gowind, να αναβαθμίσει τα F16 BLK 50 και να τους πάρει εκατοντάδες πυραύλους μακρού πλήγματος για αποστολές αέρος - εδάφους/επιφάνειας.

Η αποσπασματική αγορά μεταχειρισμένων F35, όταν ο κύριος κορμός της αεροπορίας είναι άοπλος και τα μεταγωγικά είναι καθηλωμένα μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως έγκλημα για την εθνική αποτροπή.

Ήθελα να ξερα οι υπόλοιποι Παναγιωτόπουλε, Π.Α και ΓΔΑΕΕ  δεν βλέπετε, δεν ακούτε, δεν μιλάτε.;; Με 3,5 δις έχεις :

• 5 κορβέτες gowind

• Αναβάθμιση F16 BLK 50

• PGM για τα F16

Και έπειτα μπορείς να αναστήσεις τα 4 erieye και να δώσεις λύση στην καθήλωση των μεταγωγικών της ΠΑ με την ανάληψη της συντήρησης του από την ίδια την Π.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια: