ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Έτσι γίνονται τα σωστά stepping stones.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Ας ελπίσουμε πως η αγορά θα γίνει την κατάλληλη στιγμή (μιας και δεν μπορούμε να το αποφύγουμε) ή για να το θέσω καλύτερα, ελπίζω τα 2 δις που έχουν δεσμευτεί για το πρόγραμμα κορβετών του ΠΝ να αξιοποιηθούν μόνο για τις κορβέτες, άντε και τις MEKO. Από εκεί και πέρα ας είναι της έκδοσης Blk 4 με πυραύλους meteor, jassm er, nsm, aim 120D, spear και καλές πτήσεις. 

Με την μπιφτεκιάδα (F-35) στο προσκήνιο αφήσαμε -κακώς- για λίγο την κορβετιάδα. Ωστόσο, μόνο τυχαία δεν είναι η δημοσίευση την ίδια μέρα τόσο από defencereview όσο και από το Hellasjournal για "πιέσεις" που ασκούνται στους Ναυάρχους προκειμένου να συναινέσουν για τις τράτες. 

Ελπίζω τα stepping stones, τα σωστά, να εφαρμοστούν και στην αεροπορία, αναβαθμίζοντας τα F16 BLK 50 σε VIPER και εξοπλίζοντας τα με ατρακτίδια ew και σκόπευσης, καθώς και jassm-er, NSM, AGM 88 G-ER. Έπειτα μπορούμε να προχωρήσουμε σε αγορά F35 που εκ των πραγμάτων δεν θα είναι άοπλα, αφού θα μπορούν να φέρουν τα όπλα των F16. 

Τότε θα μένει μόνο να τα στολίσουμε με κάτι κερασάκια που λέγονται spear ή κάτι αντίστοιχο. Έτσι γίνονται τα σωστά stepping stones.

Υ.Γ  Μάλλον επιτύχαμε την μη αποδέσμευση και αναβάθμιση των τουρκικών f16. Αναμένουμε τις εξελίξεις μέσα στις επόμενες βδομάδες. Ήρθε η ώρα να δούμε τα ελληνικά f16 φορτωμένα με νέους stand off πυραύλους αέρος-εδάφους, αγκαλιάζοντας με τον καλύτερο τρόπο την επικείμενη απόκτηση F35 εντός της τρέχουσας δεκαετίας. Να το ξαναπούμε...F-35 λοιπόν τέλος της δεκαετίας (2030).

Υ.Γ 1 Βέβαια με την προμήθειά του και εξ αφορμής της παρουσίας του στο ελληνικό οπλοστάσιο, ο ξένος έλεγχος στην ΠΑ και κατ' επέκταση στις ΕΔ από μερικός γίνεται πλέον καθολικός. Θα το καταλάβουν, αλλά θα είναι αργά. Ας ψάξουν να δουν τι εστί RAT οι χαχόλοι βλάκες της κυβέρνησης ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: