ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

ΤΑΜΕΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΤΑΜΕΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.

🔸1,6τρισ$ η αρνητική επίπτωση στο παγκόσμιο ΑΕΠ (κατά το Bloomberg) από την 1/1/2022 μέχρι τώρα, της οικονομικής κρίσης που προκλήθηκε από τις γεωπολιτικές και γεωοικονομικές αλλαγές της μετα-παγκοσμιοποιησης και τις σύνοδες κρίσεις στην ενέργεια, τα logistics, την παραγωγή και την οικονομία μετά τον Covid19 και την εισβολή, μετά κυρώσεων, της Ρωσίας στην Ουκρανία. Φτάσαμε ήδη στα επίπεδα του παγκόσμιου εμπορίου του 1990.
 
🔸11τρισ$ οι απώλειες σε όλα τα χρηματιστήρια από τον περσινό Ιούνιο μέχρι σήμερα. Τα 2/3 σε αξίες εταιριών διαδικτύου και υψηλής τεχνολογίας. Η σημερινή ημέρα: όλα στο "κόκκινο".
 
🔸 Κερδισμένες οι αγορές εμπορευμάτων και οι παραγωγοί τους. Ιδίως της ενέργειας και βασικών πρώτων υλών, όπως όσα σχετίζονται με τα τρόφιμα.
 
🔸Η κατάρρευση των οικονομιών στην Σρι-Λανκα, και τώρα και του Περού, είναι τα πρώτα σημάδια των επόμενων που ακολουθούν.
 
Η προσομοιώσεις του Bloomberg δεν προσδιόρισαν αν αυτά τα αποτελέσματα ήταν η απειλή του Πούτιν για "ολοκαύτωμα" ή μια περιοδική κρίση γκαντεμιάς, αναμενόμενης εξάλλου μετά την τελευταία επίσκεψη του χαζοχαρούμενου ΠουθουΚουλη στην Ουάσινγκτον, που ανακοίνωσε "οικονομική άνθιση" στο Ελλαδιστάν. 
 
Διέβλεψαν όμως τώρα, κατόπιν εορτής, την συνέχεια της κρίσης, χωρίς ορατό τέλος για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμα, μέχρι να ισορροπήσει η νέα πολυπολική αρχιτεκτονική της μετα-παγκοσμιοποίησης.
 
(Συγνώμη για την διακοπή της ροής σας. Συνεχίστε με ότι κάνετε, δεν αλλάζουν και πολλά την επερχόμενη μεγάλη κατάρρευση χωρίς λύσεις "έξω από το κουτί" πλέον).
 
Σχετικό ΕΔΩ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: