ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Η μόνη λύση είναι οι Βρετανοί στα pub να πίνουν μπύρα από καζάνι με κουτάλα και στην σειρά ένας ένας.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η Βρετανία θα μπορούσε σύντομα να πληγεί από έλλειψη εμφιαλωμένης μπύρας, καθώς το κόστος παραγωγής γυαλικών εκτινάσσεται στα ύψη, σύμφωνα με τον κορυφαίο σκωτσέζο χονδρέμπορο Dunns Food and Drinks. Οι προμηθευτές αρχίζουν ήδη να παλεύουν με έλλειψη γυαλικών αφού οι τιμές εκτοξεύθηκαν στα ύψη κατά 80% τον περασμένο χρόνο λόγω της αύξησης του ενεργειακού κόστους.
 
«Οι προμηθευτές κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών μας από όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν συνεχείς αγώνες που θα έχουν αρνητικό αποτέλεσμα», δήλωσε η Τζούλι Νταν, διευθύντρια επιχειρήσεων στην εταιρεία. «Ως αποτέλεσμα, θα μπορούσε να υπάρχει λιγότερη ποικιλία στις εμφιαλωμένες μπύρες που βλέπουμε στα ράφια του Ηνωμένου Βασιλείου» , πρόσθεσε.
 
Σύμφωνα με τον Dunn, ορισμένες ζυθοποιίες μπορεί να αναγκαστούν να στραφούν σε διαφορετικά δοχεία για τα προϊόντα τους, κάτι που θα μπορούσε να ωθήσει περαιτέρω τις τιμές για τους καταναλωτές. «Ειδικά μπουκάλια και γυάλινα σκεύη κατέχουν πολύ σημαντική θέση στην κληρονομιά της βιομηχανίας μπύρας και αναμένω ότι ενώ ορισμένες ζυθοποιίες θα μετατραπούν σε κουτιά για να εξασφαλίσουν συνεπή προμήθεια, άλλες θα το θεωρήσουν αυτό ως υποτίμηση της μάρκας, οπότε αναπόφευκτα θα περάσει το πρόσθετο κόστος στους πότες μπύρας» , είπε.
 
Ορισμένες σκωτσέζικες ζυθοποιίες έχουν ήδη στραφεί σε κουτιά για να μειώσουν τις αυξανόμενες τιμές των συσκευασιών. Έτσι, η Vault City Brewing με έδρα το Εδιμβούργο δήλωσε ότι από τον επόμενο μήνα θα πουλά σχεδόν όλες τις μπύρες της σε κουτιά αντί για μπουκάλια. 
 
- Μέχρι και η πρώτη ύλη για τα κουτάκια να φτάσει στα ύψη οπότε η μόνη λύση είναι οι Βρετανοί στα pub να πίνουν μπύρα από καζάνι με κουτάλα και στην σειρά ένας ένας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

εδώ στην Πρ'ασινη Ελλάδα,τα μπουκάλια των αναψυκτικών ΔΕΝ είναι πλέον επιστρεφόμενα.Οι-κω-λογία στο ζενίθ