ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 15 Μαΐου 2022

Η γαλλικές κορβέτες έπρεπε να κλείσουν χθές. Οι Τούρκοι ετοιμάζονται.


ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η ΕΕ επιθυμεί να δημιουργήσει ένα  κοινό ευρωπαϊκό ταμείο για αγορά ευρωπαϊκής κατασκευής οπλικών συστημάτων από τις χώρες τις ΕΕ, με προτεραιότητα στα αντιαεροπορικά συστήματα, UAV, φρεγάτες, κορβέτες, πυροβόλα κλπ. προωθώντας κοινές συμβάσεις προκειμένου να ευνοηθούν οι οικονομίες κλίμακας καθώς και να αποφευχθεί ο ανταγωνισμός μεταξύ των κρατών μελών.

Νομίζω πως οι γαλλικές κορβέτες κλείδωσαν. Οι Ολλανδοί είναι πουθενάδες, οι Άγγλοι είναι εκτός ΕΕ, τα τζόνια θα πάρουν την αναβάθμιση των blk 50 και ελπίζω αγορά νέων πυραύλων και θα βγάλουν τον σκασμό για την επόμενη 5ετια. Το ΠΝ θα βρεθεί με 8 νέες μονάδες.

Από το τίποτα είναι μια καλή αρχή. Ο δρόμος είναι μεγάλος. Θέλει συνέπεια, ορθολογικές επιλογές, μα πάνω απ' όλα σοβαρούς ανθρώπους μέσα στο  ΠΝ. Εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους του. Ξέρουμε ότι δεν θα το βάλουν κάτω. Το συμφέρον του ΠΝ προστάζει την αγορά της 4ης fdi και την αγορά άλλον 4 - 5 gowind. Είμαστε σίγουροι πως ο Μακρόν ξέρει τι αυτιά πρέπει να τραβήξει.

Κ.Μακρόν ανυπομονούμε να ακούσουμε την παραχώρηση ενός γενναίου ποσοστού παραγωγής στους πυραύλους mica, exocet, ακόμα και σε ραντάρ και ecm. 

Οι Τούρκοι ετοιμάζουν να στείλουν γεωτρύπανο για άλλη μια φορά. Αυτό σημαίνει ότι θα μείνουμε οι 'Ελληνες να φυλάμε αχανείς εκτάσεις. Για να το κάνουμε αυτό θέλουμε παράκτιες συστοιχίες, αντιπλοϊκούς στα f16. Πράγμα που σημαίνει πως όταν σηκωθεί το F16 δεν θα πρέπει να πετάξει πάνω από το τουρκικό γεωτρύπανο για προειδοποίηση, αλλά να το βυθίσει από τα 250km. Με τα αεροπλάνα δεν δεσμεύεις περιοχές. Με τα πλοία, ναι.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: