ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Είναι ευκαιρία με την πτώση της Ε.Ε να φτιάξουμε την δική μας "Μεσογειακή Ένωση Κρατών".

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Συζητώντας χθες με ένα φιλαράκι, "shark" σε επενδυτική στην Ελβετία στο επάγγελμα, για όλα αυτά που έρχονται μου είπε το εξής : "Μην μένεις στο πως και γιατί θα γίνει ότι σωστά αναλύεις ότι θα γίνει, αλλά κοίτα πως να εκμεταλλευτείς το γεγονός".
 
Έτσι ακριβώς σκέφτονται οι καρχαρίες και πάνω σε αυτό σχεδιάζουν και επενδύουν για τα περισσότερα "μελλούμενα". 
 
Και με την ΕΕ τι προβλέπουν τα τζιμάνια ότι θα γίνει;; "Κάτσε να δούμε αν θα υπάρχει ΕΕ μέχρι το 2026 μου είπε γελώντας".
 
Εν τω μεταξύ  θυμάστε πόσα καλοκαίρια μας έλεγαν για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία;; Κάτι μου λέει ότι φέτος θα γίνει. Ίσως χρειάζεται για να μην ασχολείται ο κόσμος με τα οικονομικά, ενεργειακά και επισιτιστικά. Αν είχε μυαλό ο κάτοικος της χώρας θα μπορούσε να κατακτήσει τα Βαλκάνια και όλη την Μεσόγειο. Αλλά ούτε το ένα συμβαίνει ούτε και το άλλο.
 
Σας είχα πει σε ανύποπτο χρόνο για μια "Μεσογειακή Ένωση κρατών" θα ήταν δυο φορές πιο δυνατή και αυτάρκης από ότι η ΕΕ και εννοώ όλα τα κράτη που βρέχονται από την Μεσόγειο και στις 3 ηπείρους. Σκεφτείτε μια μια τέτοια ένωση τι θα σήμαινε σε πρωτογενή΄παραγωγή, ενέργεια, στρατιωτική ισχύ, βιομηχανία, θαλάσσιο και χερσαίο εμπόριο, επενδύσεις και εργατικό δυναμικό.
 
Η Αμερική και η Κίνα θα έτρωγαν την "σκόνη" μας. Διότι αυτή η "Μεσογειακή Ένωση Κρατών" θα είχε "Θαλάσσια Κυριαρχία", διότι θα έλεγχε τα ζωτικά στρατιωτικά θαλάσσια περάσματα για τον έλεγχο των θαλασσών επάνω στον πλανήτη. Είμαστε μια "καρδία γή" ενός πλανήτη μέσα σε έναν άλλο πλανήτη Ένα υποσύστημα ,με κέντρο/Καρδιά του οποίου είναι το Αιγαίο και ευρύτερα η Ανατολική Μεσόγειος, αυτό φαίνεται και γεωγραφικά. Παραφράζοντας λοιπόν τον Χάλφορντ Μακίντερ, όποιος ελέγξει αυτή την περιοχή βάζει σοβαρή υποψηφιότητα να γίνει ένας από τους κυρίαρχους του πλανήτη.


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μακριά το πας. Σκέψου μόνο μια σύμπραξη Ελλάδος-Τουρκίας στους υδρογονάνθρακες. Τα δικά μας, δικά μας βέβαια. Θες Καστελλόριζο Μεμέτη; Βάλε Ακούγιου. Θες Αιγαίο; Βάλε Πόντο. Θες Λυβικό; Βάλε τους Αζέρικους αγωγούς. Μετά θα κόλλαγαν Αίγυπτος, Ισραήλ, Κύπρος, Συρία σαν τον μαγνήτη. Αλλά τότε είναι που θα ξεκίναγε ο τρίτος...

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

@ 11 Μαΐου 2022 - 5:25 μ.μ.

Μην νομίζεις ότι ένα τέτοιο σενάριο είναι μακριά της πραγματικότητας....πρακτικά και υπό συγκεκριμένες συνθήκες μια αγαστή συνεργασία Ελλάδος - Τουρκίας θα μπορούσε να κατακτήσει οικονομικά αν όχι όλη την Ευρώπη , όλη τα Βαλκάνια και την Μεσόγειο σίγουρα. Υπό ιδανικές συνθήκες βεβαίως ...όμως οι μόγγολοι είναι άτιμη ράτσα. Έχουν στο dna τους την αρπαγή...θα έπρεπε πρώτα να γίνει κάτι άλλο.

Ανώνυμος είπε...

Με αυτες τις προοπτικες ξεκινησε ο Κανταφι να κανει πρασινο κηπο την Ζαχάρα με τα υπογεια νερα της και να ενσωματωσει τις οικονομιες της Αφρικης με ενα ενιαιο νομισμα με βαση τον χρυσό και τον εφαγαν συνεργαζομενες οι μισες φυλες της πατριδας του με μια μικρη υποκινηση των συνηθων υπόπτων.

Ανώνυμος είπε...

Ο............σαλονικιός ο Νικόλας ο Σαρκοζής το είχε προτείνει, και μας έστειλε για αρχη όλους τους Ρομά της Γαλλίας,΄'οπως παλαιότερα η Ισαβέλλα τους -ίνηδες

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Άλλο πράγμα έχει ο Σαρκοζί στο μυαλό του...και άλλο εγώ. Από την ίδια φυλή/ράτσα με τον «Καρχηδονίο» Ξέρξη είναι και καθόλου Σαλονικιός. Αν και κατέχω με ποια έννοια το εννοείς.

Ο Ξέρξης ΔΕΝ ήταν Πέρσης. Ο Ξέρξης ήταν Άτλαντας Τελχίνας, το όνομά του ήταν Κάρχας ή Χάρχας ή Κάλχας προφέρεται με πολλούς τρόπους από Sharkash και harhash μέχρι Kerkesh"

Βάλε τώρα και το όνομα Sarkozy στην εξίσωση και δες πως αρχίζει και "δένει" το γλυκό.