ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 7 Μαΐου 2022

Νομίζω ότι ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΠΟΔΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΑΚΙΔΩΝ όπως επίσης και να πωλούνται όλα τα τρόφιμα στην λιανική και στην χονδρική με τιμή κιλού ή λίτρου ανεξαρτήτως ποσότητας.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Όπως και κάθε άλλο επίτευγμα της ανθρώπινης διανόησης, έτσι και τα οικονομικά και η διαχείριση τους έχουν τις ρίζες τους στην αρχαία Ελλάδα. Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν οι πρώτοι που ασχολήθηκαν εκτενώς με την «οἰκονομία» ( = «οἶκος» + «νέμομαι»), που σημαίνει διαχείριση της οικίας αλλά και του κράτους.

Νομίζω ότι ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΠΟΔΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΑΚΙΔΩΝ όπως επίσης και να πωλούνται όλα τα τρόφιμα στην λιανική και στην χονδρική με τιμή κιλού ή λίτρου ανεξαρτήτως ποσότητας. 

Ζητάμε να υπάρξει νόμος και απαγόρευση εξαγωγών αν δεν είναι πλήρης η τοπική αγορά και κατανάλωση όσων παράγονται στην Ελλάδα για να ανακάμψει η οικονομία, όπως επίσης και ενιαία τιμή προϊόντων που παράγονται στην Ελλάδα . Δηλαδή όλα τα Ελληνικά ελαιόλαδα ίδια τιμή αναλόγως της ποιότητας και απαγόρευση εξαγωγής αν δεν πληρείται η τοπική αγορά. Το έχω πει ξανά πολλές φορές και εγώ και πολλοί άλλοι εδώ και χρόνια. 

Αυτό το έλεγαν και οι αρχαίοι Έλληνες και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις απαγόρευαν με νόμους τα παρακάτω έτσι ώστε να ενισχύουν την τοπική οικονομία και τα λένε και όλοι οι σωστοί οικονομολόγοι.Οι άνθρωποι μιας χώρας πρέπει να επενδύουν στην χώρα τους και να δημιουργούν θέσεις εργασίας και για άλλους. Το να επενδύουμε στην χώρα που ζούμε και να διοχετεύουμε όσα παράγονται πρώτα στους ανθρώπους της χώρα μας και μετά αν έχουμε πληρότητα όσα περισσεύουν να τα εξάγουμε, είναι η καλύτερη τακτική για να ενισχυθεί η οικονομία και να μην αφήνουμε ξένες εταιρίες να επενδύουν ειδικά σε όσα έχουν σχέση με την τροφή. 

Είναι αυστηροί αυτοί οι νόμοι αλλά σε μικρό χρονικό διάστημα σταθεροποιούνται οι τιμές και δεν αλλάζουν μετά για πολλά χρόνια, αντιθέτως πέφτουν διότι έχουμε πληρότητα και μόνο κέρδος θα έχουμε όλοι. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΑ - ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ - ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ. Αν νομίζετε πως τα ακριβά καύσιμα είναι πρόβλημα περιμένετε να δείτε τα επόμενα σχέδιά τους με τα τρόφιμα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ έχει δείξει κάτι η πορεία των φιλελέρων στις κυβερνήσεις του "δυτικού" μπλόκ, αυτό είναι ότι η οικονομία τους προσβλέπει στον πλουτισμό των μεσαζόντων , των τραπεζών , και των φοροφυγάδων