ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

ΑΝ......

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Πάντως και για να τα λέμε όλα: 

Αν δεν βρέχει

Αν δεν έχει πολλή ζέστη

Αν το οξυγόνο της καμπίνας είναι οκ

Αν δεν ρίχνει αστραπές

Αν τα ΜDF φορτωθούν

Αν το μοναδικό αεροδρόμιο βάσης δεν έχει βομβαρδιστεί

Αν η διαθεσιμότητα κρατηθεί στο 50%,

τότε τα 10 ιπτάμενα μπιφτέκια (F35) που θα πάρουμε θα κάνουν χαμούλη.

Τελικά τα γαλλικά όπλα μήπως εκτός από τους Τούρκους ενοχλούν και τους Αμερικάνους (Νούλαντ και Τζέφρυ) Εννοείται πως ναι. Καταλαβαίνουν ότι χάνουν τον έλεγχο στην περιοχή. Ας πούμε το f-35 για να λειτουργήσει χρειάζεται κάθε φορά που ετοιμάζεται να πετάξει να κάνει ο εκάστοτε χρήσης download τους mdl φακέλους οι οποίοι αποδεσμεύονται κάθε φορά από την lockheed martin. Αυτό δεν συνέβαινε με τα παλαιότερης γενιάς αεροσκάφη, όπως τα f-16, mirage κλπ.

Και εάν έχεις άλλα όπλα εκτός από αμερικάνικα οι τζώνηδες δεν θα μπορούν να τα τυφλώσουν..

Από πολιτικής απόψεως, το πρόβλημα με το F-35 συνοψίζεται στο ότι παρέχει στον κατασκευαστή έναν πρωτοφανή βαθμό ελέγχου επί του αεροσκάφους, διαφορετικό απ' ότι σε οποιοδήποτε άλλο αεροσκάφος στο παρελθόν. Η ΠΑ έχει συγκεκριμένο αντίπαλο και δεδομένη δομή δυνάμεων. Πριν από λίγο χρόνο, επέλεξε ένα high end μαχητικό σε 24 μονάδες. Ακόμη κι αυτή ήταν οριακή αγορά, αλλά εν πάση περιπτώσει, έγινε. Η προσθήκη 24 ακόμη μονάδων ενός… άλλου high end μαχητικού μετά από 1-2 χρόνια.

Η ΠΑ δεν είναι η Τακτική Αεροπορία, και η Τακτική Αεροπορία δεν είναι τα αεροσκάφη των πολεμικών μοιρών. Ο αντίπαλος έχει συγκεκριμένη δομή δυνάμεων και τύπους αεροσκαφών, πλέον όχι ιδιαίτερα απειλητικούς – έχει όμως άλλα πλεονεκτήματα.

Παρ’ ημίν, τα πέραν των μαχητικών είναι εντάξει;; Τα μαχητικά έχουν επαρκείς διαθεσιμότητες;; Τα πλην μαχητικών πτητικά μέσα είναι (α) επαρκή σε ποιότητα και (β) σε ικανοποιητική κατάσταση;; Το ΣΔΕΠ της ΤΑ (για να μην πούμε για την ΠΑ) είναι «επαρκές»; ;Το ΣΑΕ είναι «επαρκές»;;

Τα όπλα είναι επαρκή σε ποιότητα ΚΑΙ ποσότητα (για πόλεμο); Τα μέσα ηλεκτρονικού πολέμου που έχουμε είναι επαρκή; Η επιμελητεία της ΠΑ είναι επαρκής; Η ΔΑΥ είναι σε ικανοποιητική κατάσταση; Η ΔΑΕ; Ο αεροπορικός πόλεμος δεν είναι εμπλοκές τετράδων. Σε αυτό η ΠΑ είναι παγκοσμίως κορυφαία – αλλά δεν αρκεί, ούτε κατά διάνοια. Το πόλεμο τον κάνει συνολικά ο οργανισμός της ΠΑ. 

Ας ρίξει κάποιος μια ματιά στην οργανωτική δομή της ΠΑ στον επίσημο ιστότοπό της, για να καταλάβει το βάθος που υπάρχει πίσω της, και το οποίο σε περίπτωση πολέμου κερδίζει ή χάνει πόλεμο τόσο όσο και οι πολεμικές μοίρες.  Για κάποιους που (δικαιολογημένα) είναι ανυποψίαστοι, η Ουκρανία θα έπρεπε να είναι ένα καλό μάθημα. Η Ρωσική Αεροπορία είναι ανύπαρκτη (χωρίς αντίπαλο), όχι επειδή της λείπουν μαχητικά αλλά επειδή της λείπει όλος ο πίσω από αυτά μηχανισμός.

Υ.Γ  Όποιος έχει την εντύπωση ότι η ΠΑ ή οι ΕΔ «επανήλθαν» σε «κανονική» κατάσταση μετά τα μνημόνια, πλανάται πλάνην οικτρά. Ούτε ήταν ποτέ σε «κανονική» κατάσταση, ούτε «επανήλθαν».

1 σχόλιο:

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Καλησπερα σε ολους.
Λυκαστρε σε διαβαζω παντα τελευταιο,αφου διαβασω και σταχυολογησω οτι σαβουρα υπαρχει.
Το κανω γιατι η γευση της αληθειας που βγαζεις μου παιρνει απο το μαυλο οση σκατιλα κυκλοφορει στο διαδικτυο.
Δεν σε γλυφω ουτε το εχεις αναγκη ουτε σε τουμπαρουν οι γαλυφιες.
Φανταζομαι για καποιους αλλους τα γραφομενα σου εχουν γευση σκατα,αφου τα εκαναν οι ιδιοι και ποτε δεν εβαλαν λιγο στο δαχτυλο τους να δοκιμασουν τι γευση εχουν.
Δεν εχουμε καταλαβει ποσο πολυ μας εχουν προδωσει οι κυβερνωντες,ειτε πολιτικοι λεγονται ειτε οικονομικοι κρατουντες