ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

Η συντέλεια του κόσμου: ΡΕΒΥΘΑΔΑ ΜΕ 3Ρ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η συντέλεια του κόσμου:  ΡΕΒΥΘΑΔΑ ΜΕ 3Ρ

500 γρ. ρεβύθια (ή με ρούβλια, ρενιμπιμι (γουάν) και ρουπίες)
 
Για το καλάθι των Commodities:
 
4 σκελ. σκόρδο (ολόκληρο)
2 κρεμμύδια ξερά (κομμένα σε λεπτές φέτες)
2 ντομάτες μικρές (κομμένες σε λεπτές φέτες)
2 δαφνόφυλλα
1 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. αλάτι
1/2 κ.σ. πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Νερό (όσο πάρει)
 
Εκτέλεση :

🔹Για το μούλιασμα
Βάζουμε τα 3ρ σε ένα μεγάλο μπολ.
Τα καλύπτουμε με μπόλικο νερό
Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να σταθούν όλη τη νύχτα. Θα φουσκώσουν και θα γίνουν διπλάσια σε όγκο.
Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε με καθαρό νερό.
 
🔹Για το στήσιμο
Τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα αδειάζουμε στη γάστρα.
Μπήγουμε εδώ κι εκεί τα σκόρδα ολόκληρα και τα δαφνόφυλλα.
Κάνουμε μία στρώση τα κομμένα κρεμμύδια.
Από πάνω κάνουμε μία στρώση τις κομμένες ντομάτες.
Πασπαλίζουμε με το αλάτι και το πιπέρι.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
Συμπληρώνουμε νερό κρύο, ίσα που να σκεπαστούν τα υλικά. Βάζουμε το καπάκι.
 
Σφραγίζουμε τη γάστρα προαιρετικά. Φτιάχνουμε μία ψεύτικη ζύμη με λίγο νερό και αλεύρι και κολλάμε γύρω γύρω το καπάκι με τη γάστρα για να κρατήσουμε μέσα όλα τα υγρά.
 
🔹Για το ψήσιμο
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170ºC, στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα, για 3 ½-4 ώρες. Μόλις περάσει ο χρόνος ψησίματος, ανοίγουμε τη γάστρα και τσεκάρουμε. Αν έχουν κρατήσει πολύ υγρασία μέσα, ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και αφήνουμε για λίγη ώρα να σωθούν τα υγρά.
 
Σερβίρονται μετά επί τεχνολογιών blockchain (για να μην τα πιάνει το μάτι και τα swift) και μαζεύουν όλο το χαρτί του οικονομικού νότου.
 
Το ευρώ, στα Τάρταρα (άτιμη κενωνία που άλλους τους ανεβάζεις και άλλους τους κατεβάζεις...)
 
Ότι τάζω το κάνω. Ρεβυθάδα δεν σας είπα για την Δευτέρα ΕΔΩ ;;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: