ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 10 Μαΐου 2022

Εκκλησία Σκοπίων: Αναγνώριση από το Οικουμενικό Πατριαρχείο με την ονομασία Εκκλησία Αχρίδος

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Είναι γεγονός ότι στην λαίλαπα της παρακμής που εκπορεύεται κυρίως από την δύση θα δούμε ακόμα πολλά… Άρχισαν οι επιπτώσεις για τη στάση της Σερβίας και της Ελλάδας. Η Ελλάδα μετέτρεψε την εκκλησία της σε δούρειο ίππο για την διάλυση της ορθοδοξίας ! Το έχει ξανακάνει η cia αυτό στην Ανατολική Ευρώπη μέσω του πάπα είναι playbook trick. Στην σύγκρουση που επίκειται θα χωρίσει η ήρα από το στάρι, σε πολλούς τομείς… ανάμεσα σε αυτούς τους τομείς, και η Εκκλησία της Ελλάδος. ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΜΠΛΟΚ, ΗΤΑΝ ΥΠΟ ΤΗΣ KGB....ΟΜΟΙΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΜΑΣ, ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ C.I.A ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΕΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ.....ΟΠΟΙΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΟΙΜΕΝΑΣ/ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ/ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟΝ ΤΣΟΜΠΑΝΗ Η.Π.Α ...ΤΟΝ ΤΡΩΕΙ Ο ΛΥΚΟΣ.!!

Εξελίξεις στον απόηχο του πολέμου της Ουκρανίας - Ο ρόλος που επιδιώκει να αναλάβει ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος

Στην αναγνώριση της Εκκλησίας της Βόρειας Σκατοδωνίας  με την ονομασία Εκκλησία Αχρίδος προχώρησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, με απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, υπό την Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Οι εξελίξεις στο θέμα αυτό, που κυοφορείται από έτους είναι ραγδαίες καθώς, σύμφωνα με ελληνικές πηγές, συνδυάζονται και με την κατάσταση στο μέτωπο της Ουκρανίας και του ρόλου που επιδιώκει να αναλάβει ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε σχετικό ανακοινωθέν της αρχιγραμματείας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, το Οικουμενικό Πατριαρχείο «Ἀναγνωρίζει ὡς ὄνομα τῆς Ἐκκλησίας ταύτηςτό "Ἀχρίδος" (νοουμένης τῆς περιοχῆς τῆς δικαιοδοσίας αὐτῆς μόνον ἐντός τῶν ὁρίων τῆς ἐπικρατείας τοῦ κράτους τῆς Βορείου Μακεδονίας), ὡς ὑπεσχέθη ἐγγράφως πρός τό Οἰκουμενικόν Πατριαρχεῖον καί ὁ Προκαθήμενος αὐτῆς, ἀποκλείουσα τόν ὅρον "Μακεδονική"καί οἱοδήτι ἄλλο παράγωγον τῆς λέξεως "Μακεδονία"».

Με την ίδια απόφαση:

Η Αγία και Ιερά Σύνοδος, συνελθούσα σήμερον, Δευτέραν, 9ην Μαίου 2022, υπό την προεδρείαν της Α. Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, συνεζήτησε διεξοδικώς το εκκλησιαστικόν θέμα των Σκοπίων, και, αξιολογήσασα εις τελικήν φάσιν την υποβληθείσαν τη Μητρί Εκκλησία έκκλητον προσφυγήν της εκείσε Εκκλησίας, ως και τας αλλεπαλλήλους εκκλήσεις της Πολιτείας της Βορείου Μακεδονίας, απεφάσισε τα εξής:

1) Δέχεται εις ευχαριστιακήν κοινωνίαν την Ιεραρχίαν, τον κλήρον και τον λαόν της υπό τον Αρχιεπίσκοπον κ. Στέφανον Εκκλησίας ταύτης, θεραπεύουσα την πληγήν του σχίσματος, και επιχέουσα εις το τραύμα των εκείσε αδελφών ημών Ορθοδόξων “έλαιον και οίνον”. Προς τούτο εκδίδεται και η σχετική Πατριαρχική και Συνοδική Πράξις.

2) Επαφίησιν εις την Αγιωτάτην Εκκλησίαν της Σερβίας την ρύθμισιν των μεταξύ αυτής και της εν Βορείω Μακεδονία Εκκλησίας διοικητικών θεμάτων, εν τω πλαισίω ασφαλώς της ιεροκανονικής τάξεως και εκκλησιαστι-κης παραδόσεως.

3) Αναγνωρίζει ως όνομα της Εκκλησίας ταύτης το “Αχρίδος” (νοουμένης της περιοχής της δικαιοδοσίας αυτής μόνον εντός των ορίων της επικρατείας του κράτους της Βορείου Μακεδονίας), ως υπεσχέθη εγγράφως προς το Οικουμενικόν Πατριαρχείον και ο Προκαθήμενος αυτής, αποκλείουσα τον όρον “Μακεδονική” και οιοδήτι άλλο παράγωγον της λέξεως “Μακεδονία”.

Το Οικουμενικόν Πατριαρχείον συνεχίζει να ενδιαφέρεται διά την αύξησιν, πρόοδον και ευστάθειαν της εκκλησιαστικής ταύτης οντότητος της Αχρίδος, ως έπραξε διά μέσου των αιώνων δι’ όλας τας κατά τόπους Ορθοδόξους Εκκλησίας, ως “το πανδοχείον της αγάπης, η πηγή της ευσεβείας του Γένους των Ορθοδόξων Χριστιανών” (Δράμας Παύλος)».
 

ΠΗΓΗ

 

 

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΠΑΔΑΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΣΤΑΝΗΣ

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Αλλο ενα νεο με γευση σκατα
Καλησπερα σε ολα τα καλα παιδια.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλησπέρα ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ...Ο Βοθρολυμαίος βάζει φωτιά και στα Βαλκάνια, ακολουθώντας τις εντολές των αφεντικών του. Βλέπω να σφίγγει ο κλοιός γύρω μας.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Πρώτη φορά βλέπω Οικουμενικό να διχάζει τόσο πολύ τον Ελληνικό λαό! Αλλά μην ανησυχείτε ο επόμενος θα είναι...χειρότερος.!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα , αν είχε κανείς αμφιβολία για ποιον δούλευε του λύθηκε , και για το ποιον του . Τον father εξ Αμερική εννοείς....για επόμενο?

kakos04

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Θα εχει επομενο φιλε Λυκαστρε?
Κατι εμαθες μηπως?

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Φίλε ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ...Πάει για ψόφο τόσο αυτός όσο και ο σατανιστής πάπας.Ο τελευταίος πάπας θα φέρει και την τελική καταστροφή των μονοθεϊστικών θρησκειών που υπάρχουν σήμερα. Οι θρησκείες όπως τις γνωρίζουν σήμερα οι άνθρωποι...δε μερικές δεκαετίες δεν θα υπάρχουν.

΄Ένα σκάρτο προϊόν είναι...που πάει προς απόσυρση. Όπως ένα αυτοκίνητο...που συνεχώς αναβαθμίζεται και βγαίνει καινούργιο "μοντέλο".

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλησπέραι Νικόλα..είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει επόμενος διότι βρίσκεται στα τελευταία του χρόνια. Δεν θα ζήσει πολύ ακόμα. Πάει προς "απόσυρση" και θα βάλουν άλλο ελεγχόμενο λαμόγιο νεώτερο στην θέση του.

Όλοι τους ανήκουν στα παραμάγαζα της CIA και της Μοσάντ. Και αυτοί που δημιούργησαν τις θρησκείες για να ελέγχουν το πόπολο...έφτιαξαν και τις μυστικές υπηρεσίες.