ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Εκλογές στην Αυστραλία: AUKUS is dead. Long live QUAD!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Εκλογές στην Αυστραλία: AUKUS is dead. Long live QUAD! (Τι σηματοδοτεί η χθεσινή νίκη της Κεντροαριστεράς στην Αυστραλία με επίδικο διακυβευμα την διάσπαση της συμμαχίας Πούτιν- Ινδίας)
 
Οι χθεσινές εκλογές στην Αυστραλία οδηγούν,, κατά τα φαινόμενα, προς μια συγκυβέρνηση Εργατικών με τους εκεί Πράσινους, που εκφράζουν την Αυστραλιανή Αριστερά.
 
Οι άμεσες επιπτώσεις φαίνεται ότι θα έχουν επίδραση στην εγκατάλειψη του επιθετικού στρατιωτικού άξονα ΑUKUS (Αυστραλιας- Ην. Βασιλείου- θειου Σαμ) για περικύκλωση και αποκλεισμό της Κίνας και την ενίσχυση μιας άλλης αρχιτεκτονικής εμπορικών συνεργασιών με κυρίαρχες χώρες την Αυστραλία, Ιαπωνία, Ινδία, Ν. Ζηλανδία, Ινδονησία, κλπ, και με τις ΗΠΑ παρατηρητή των εμπορικών σχέσεων με την Κίνα, που δεν διακόπτονται.
 
✔️ Φαίνεται ότι στην περιοχή του Ειρηνικού-Iνδικου να διαμορφώνεται έτσι μια άλλη ισχυρή εμπορική συμμαχία, που θα παίξει τον εξισοροπιστικο ρόλο στην μετα-παγκοσμιοποίηση ανάμεσα στους δύο κύριους πόλους της, αυτό δηλαδή που δεν κατάφερε να κάνει η ΕΕ.
 
Όλα πλέον θα εξαρτηθούν από την συμμετοχή ή όχι της Ινδίας σε αυτό τον πόλο ή στην συμμαχία της με τον Πούτιν, παρασύροντας έτσι και τον έλεγχο των πόρων της Αφρικής λόγω της ισχυρής ήδη διείσδυσης της Ινδίας, μέσω της Ν.Αφρικής, σε ρόλο αντι-Κίνας.
 
Αυτό όμως θα το ξέρουμε μετά τις εκλογές του εύθραυστου Πακιστάν και την εξέλιξη της οικονομικής κρίσης στην Σρι Λάνκα σε περιφερειακή ή όχι.
 
Καθόλου καλές εποχές για πρώην αποικιοκράτες πρίγκιπες και νεο-τσάρους, όπως και να το δεις. Όλο αυτό ΔΕΝ ευνοεί την νεοτσαρικη στρατηγική του Πουτιν, που μπορεί να αναπτυχθεί ΜΟΝΟ σε πολωμένο κόσμο και σε βάρος της ΕΕ, προς όφελος των πρώην δυο υπερδυνάμεων.
 
Σχετικό...ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: