ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Δύό λόγια για το ιπτάμενο μπιφτέκι F-35.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Δύό λόγια για το ιπτάμενο μπιφτέκι F-35. 

Καταρχάς η ΠΑ έχει προμηθευτεί ήδη νέο αεροσκάφος, σε μικρούς αριθμούς, οπότε η συζήτηση για άλλο μαχητικό καθίσταται παράλογη. Πρέπει πρώτα να γίνουν κινήσεις τόσο στην ΠΑ, όσου και στους άλλους κλάδους μιας και τα διαθέσιμα κονδύλια είναι περιορισμένα.

Βγαίνουνε οι γνωστοί παπαγάλοι και μας ενημερώνουν για το πόσο υπέρ-όπλο είναι το F-35, ενώ δεν ξέρουμε καν τι όπλα αποδεσμεύονται. Θα έχουμε το γνωστό τσίρκο μετά να μας λέει ότι δεν τα ζητήσαμε τα όπλα και γι αυτό μία ακόμα πλατφόρμα των γιάνκηδων είναι άοπλη.

Δεύτερο επιχείρημα είναι ότι το Rafale δεν ήταν στο σχεδιασμό της ΠΑ, κακώς δηλαδή αποκτήθηκε και ότι πρόκριναν το F-35 από τα επιτελεία.Βέβαια να θυμίσουμε ότι είχε γίνει συζήτηση για απόκτηση του F-35 με κάποια μεταχειρισμένα όπως και με τα Rafale αλλά έπεσε άκυρο από τον θείο Σαμ, οπότε ορθώς έγινε η επιλογή του Rafale αφού κρίνανε ότι χρειαζόμαστε άμεση ενίσχυση.

Τρίτο επιχείρημα ότι δεν γίνεται η ΠΑ να μην είναι στο κλαμπ των 5ης γενιάς αεροσκαφών. Δηλαδή η Γαλλία που θα πάει από το Rafale στο FCAS θα έχει λογικά πρόβλημα και παίζει να τους γλεντάνε οι Ελβετοί που θα έχουν το F-35. Αστεία πράγματα.

Η Ελλάς πρέπει επιτέλους να κάνει τα στοιχειώδη και λογικά. Όταν με το καλό το F-35 λύσει τα θέματα του, αν τα λύσει, μετά το 2030 το βλέπουμε. Η λογική συνέχεια είναι η αγορά τουλάχιστον 2 μοιρών Rafale, με ταυτόχρονη αποδέσμευση τεχνολογίας όπλων-δυνητική συμμετοχή στο FCAS.    Δεν είναι επιχείρημα ότι πρέπει να είμαστε πρώτοι που θα αποκτήσουμε το F-35 σε σχέση με τους δίπλα, ενώ υπάρχουν παντού τρύπες και ενώ δεν έχεις δόγμα πρώτου χτυπήματος.

Τέλος η συζήτηση ότι αν θα πάρουμε εμείς F-35 θα δώσουν και στους δίπλα ή θα τους δώσουν τουλάχιστον τα F-16 μόνο αστεία μπορεί να χαρακτηριστεί. Οι γιάνκηδες θα πράξουν αυτό που θεωρούν αυτοί σωστό για την πάρτη τους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

το έκανε το Φου35 του αλατιού ο Γρίβας την Πέμπτη στον Μαζαράκη