ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

ΠΕΙΡΑΓΜΈΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΡΟ-ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ "AFTER"

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΠΕΙΡΑΓΜΈΝΗ ΣΥΝΤΑΓΉ ΠΡΟ-ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ "AFTER"
(Αυστηρά μόνο για άντρες)
ΠΩΣ ΝΑ ΚAΝΕΤΕ ΜΙΑ ΓΥΝΑIΚΑ ΝΑ ΟΥΡΛΙΆΖΕΙ ΜΕΤA ΑΠΟ ΗΔΟΝΗ
 
Υλικά:
♦️1 κιλό χταποδάκι πλυμένο και κομμένο κομμάτια
♦️500γρ κοφτό μακαρονάκι
♦️2 ποτήρια λευκό κρασί
♦️3 κουταλιές σούπας μουστάρδα (και περισσότερο αν αντέχει τις πολύ έντονες συγκινήσεις, δωσ'του να καταλάβει )
♦️1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
♦️2 ποτήρια νερό τουλάχιστον
♦️Λάδι (ένα φλιτζάνι του καφέ φτάνει)
♦️Πιπέρι (αλάτι όχι!)
♦️1 μικρό κουτί χυμό ντομάτα (προαιρετικά) για χρώμα
♦️1 πρέζα ζάχαρη (μόνο αν ρίξετε ντομάτα)
 
✔️Εκτέλεση
Το χταπόδι στην χύτρα ταχύτητας (δυνατή "φωτιά" , χωρίς το καπάκι) μέχρι να βγάλει τα ζουμια του.
Σε περίπου 10-12 λεπτά που τα έχει δώσει όλα, προσθέτουμε το λάδι και τον άνηθο και κλείνουμε το καπάκι. Αφήνουμε να βράσει, σε μέτρια "φωτιά", για 20 λεπτά μετά το φσσσσ (συνολικά περίπου 40).
Κλείνουμε την "φωτιά" και όταν μπορεί να ανοίξει η κατσαρόλα ρίχνουμε μέσα όλα τα άλλα υλικά, εκτός από το μακαρονάκι. Μόλις πάρει βράση σε μέτρια "φωτιά", μέσα και το ζυμαρικό.
 
Προσοχή ρεμάλια!
Για όσο χρόνο χρειάζεται να γίνει και το μακαρονάκι "αλ ντέντε" don't look up, ούτε τι παίζει στο φουμπού, ούτε ματάκι αν βγήκε στο μπαλκόνι απέναντι η γειτόνισσα! Την κατσαρόλα κοιτάμε μόνο και συνέχεια ανακάτεμα να μην κολλήσει το ζυμαρικό. Προσθέστε νερό αν χρειαστεί, για να μείνει αρκετό ζουμί. Το μισό, ούτως ή άλλως, θα το απορροφήσει το μακαρονάκι μέσα σε 1 ώρα.
Σερβίρεται ζεστό.
(Αν συνηθίζει να ρίχνει πολύ τυρί τριμμένο και επιμένει, θεωρείστε το ιεροσυλία και μην κάνετε τίποτα άλλο after. Πεταμένα λεφτά!
 
✔️Συνταγή Αfter:
Αφού μουγκανίσει αρκετά από γευστική ηδονή, πάτε και σκουπίζετε τα χέρια σας στις καλές κουρτίνες στο σαλόνι. Εγγυημένα θα ακουστεί μέχρι 2 τετράγωνα μακριά..
.
Καλή επιτυχία!
(και καλή τύχη after! )

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα παλικάρι. Αυτό που έχει ώς αποτέλεσμα το εγγυημένο σπαρτάρισμά της, το επαναμούσκεμα και ούτω καθ'εξής, έως τελικής αποξηράνσεως (υπάρχουν -εννοείται- τρόποι άφτερ μουσκέματος) δέν είναι το έρμο το χταποδάκι...

Το, μέχρι τελικής πτώσεως, τοιούτον έδεσμα είναι το κυδώνι Αγίας Τριάδος, Μώλου κι όπου αλλού συλλέγεται στο νότιο Μαλιακό, προς Κ.Βούρλα. 100% γκαραντί. Ολίγον (τί ολίγον) τσουχτερόν βέβαια, μα, εκ των πραγμάτων είναι Ανεκτίμητον.
Άντε και Καλό Βόλι!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αυτά τα κάνουμε αχνιστά με ούζο και κρεμμύδι..επίσης και οι γυαλιστερές ωραιότατο έδεσμα μετά ούζου.

Ανώνυμος είπε...

Κάποτε, αγαπητέ μου σύντεκνε, τα μετέφερα προς Μακεδονία, φρεσκοαλιευμένα, από τους τοπικούς επαγγελματίες υποβρυχίους αλιευτές, ομού με στρείδια και χάβαρα. Τότε, το '97, τα πλήρωνε ο Έλλην εξαγωγεύς στον δύτη που τά 'βγαζε (τα κυδώνια) κάπου στο πεντοχίλιαρο, ζωντανά σε διχτυωτό τσουβαλάκι και τα πωλούσε, ώς "τσόντα" σε ιταλό παραλήπτη που φόρτωνε, σε τριαξονικά ψυγεία, μύδια από καλλιέργειες. Τά 'φτιαχνα αχνιστά σκέτα και τα κατήσθιον με στύψιμο λεμονιού εντός της σάρκας ενός εκάστου.
Ασύγκριτος Ισχύς - εξωφρενική διάρκεια!

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Ως ατομο με χαμηλα ενστικτα μουγκανιζω και τρωω ,εκανα πορεια με βγαλανε την ψυχη οι πουστηδοι,τωρα τρωω μανταρινια το παιζω αθλητης.

ΠΟΠΗ ΣΟΥΦΛΗ είπε...

Τι εξαιρετική συνταγή, αλλά λείπει κάτι...
Ήθελε διαφορετική παρουσίαση...
Παίρνε μαθήματα παρουσίασης, Λύκαστρε... κι εγώ θα κλέβω τις συνταγές σου...
https://attikanea.info/%CF%80%CF%89%CF%83-%CE%BD%CE%B1-%CE%BAa%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CF%85%CE%BD%CE%B1i%CE%BA%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%BC/