ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Αναθεωρημένη παραδοσιακή φασολαδα "Μπάρμπαρα μουσταρδάτη" και ένα μπαλόνι

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Αναθεωρημένη παραδοσιακή φασολάδα "Μπάρμπαρα μουσταρδάτη" και ένα μπαλόνι 

Υλικά
Κατά τα ειωθότα
500γρ φασόλια βραστερά, στο μουσκιο αποβραδίς
2 κουταλιές λάδι
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
200γρ Φρέσκια η έτοιμη ντομάτα κονκασε και 1 κουταλιά πελτέ
Πιπέρι
Για το αναθεωρητικο "πείραγμα"
1 πράσο σε ροδέλες (για εγγυημένο χύλωμα)
Μπόλικη μουστάρδα (άρα καθόλου αλάτι...)
1/2 λίτρο κρασί λευκό
1 μετεωρολογικό μπαλόνι (σακούλες Tedlar της Dupont) 
 
Εκτέλεση
Προβρασιμο τα φασόλια μέχρι να σκάσουν. Πλύσιμο/σούρωμα και μετά μαζί με όλα τα υλικά συν 3 ποτήρια νερό στην χύτρα ταχύτητας για 20-25 λεπτά. Τέλος.
 
Για after
Συλλέγουμε προσεκτικά το μεθάνιο που θα παραχθεί και το φυλάμε στον σακκο tedlar σαν τα μάτια μας, για να καεί κάποια δύσκολη νύχτα του χειμώνα που θα μας την έχει πέσει κάποια λυσσάρα Μπάρμπαρα.
 
(Προσοχή μην σας διαφύγει στην ατμόσφαιρα! Μπορεί να κατηγορηθείτε μετά ως πράκτορες της Κίνας ή της ΠΠΣΠ, προκαλώντας διεθνές επισόδεια ή να σας εκβιάζουν όπως τον Ανδρουλάκη) 
 
Καλοφαγωτη!
 
Υ.Γ Συνοδέψτε την με ρέγγα ψητή...και τσιπουράκι.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

σέλινο του πάει επίσης,και κανά λουκάνικο χωριάτικο για σπάσιμο στους βήγκαν.Επίσης και το κόλπο της πατάτας για χύλωμα είναι ωραίο-πιάνει καλύτερα στα ρεβύθια
ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ