ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Βρέθηκε λύση για τους κινητήρες F135 P&W των F-35, μετά το ατύχημα

 ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Μία είναι η λύση για εμάς.!! 'Άλλα 60 ακόμα Ραφάλ αντί 40 F35.

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις και οι κατασκευαστές του F-35 Joint Strike Fighter βρήκαν μια πιθανή λύση στα προβλήματα του κινητήρα εξαιτίας των οποίων σταμάτησαν οι παραδόσεις του μαχητικού για σχεδόν δύο μήνες. Η λύση ίσως είναι διαθέσιμη αργότερα αυτόν τον μήνα, αναφέρει το Defense News, ανοίγοντας το δρόμο για την επανέναρξη των παραδόσεων των F-35, δήλωσε ο αντιπρόσωπος Rob Wittman, R-Va., ο οποίος προεδρεύει της επιτροπής τακτικών αεροπορικών και χερσαίων δυνάμεων της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής.

Ο Wittman είπε ότι οι μηχανικοί εντόπισαν προβλήματα κραδασμών στους κινητήρες F135 Pratt & Whitney  των μαχητικών. Αυτό θεωρούν και ως πηγή του προβλήματος που “πάγωσε” τις πτήσεις αποδοχής F-35 και τις επακόλουθες παραδόσεις. Οι ένοπλες δυνάμεις σε συνεργασία με την Lockheed  Martin και την Pratt & Whitney βρήκαν λύση στο πρόβλημα. Η Pratt & Whitney δεν παρείχε λεπτομέρειες για τη λύση που βρέθηκε.

Η Lockheed διέκοψε τις πτήσεις αποδοχής νέων μαχητικών μετά από ατύχημα στις 15ης Δεκεμβρίου που αφορούσε ένα νεότευκτο F-35B στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας. Απαιτούνται πτήσεις αποδοχής για να διασφαλιστεί ότι τα νέα μαχητικά λειτουργούν όπως προβλέπεται πριν παραδοθούν. Η παύση των πτήσεων είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή και των παραδόσεων.

Η Lockheed συνέχισε έκτοτε να κατασκευάζει και να αποθηκεύει νέα F-35, κυρίως στο κύριο εργοστάσιό της στο Φορτ Γουόρθ. Πηγή ανέφερε πως ότι οι αρχικές εκτιμήσεις έδειξαν ότι ένας σωλήνας καυσίμου υψηλής πίεσης στον κινητήρα του F-35B είχε προκαλέσει το ατύχημα. Ο Wittman επιβεβαίωσε  επίσης πως «υπήρχε πρόβλημα με το σύστημα παροχής καυσίμου υψηλής πίεσης».

Ωστόσο η εξεύρεση λύσης είναι μόνο το πρώτο βήμα, σημείωσε ο Wittman. Οι εμπλεκόμενοι ανάδοχοι πρέπει να δημιουργήσουν μια νέα διαδικασία κατασκευής  και στη συνέχεια οι αλλαγές να “περαστούν” στα F-35 που έχει κατασκευάσει η Lockheed από τα μέσα Δεκεμβρίου. Ο ανάδοχος έχει τώρα 17 F-35 ολοκληρωμένα και σε αναμονή πτήσεων αποδοχής. Επίσης η λύση πρέπει επίσης να ενσωματωθεί στη γραμμή παραγωγής για νέα μαχητικά, είπε ο Wittman.

ΠΗΓΗ

6 σχόλια:

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Καλησπερα σε ολους.
Θα σου κανω την ερωτηση της εβδομαδας.
Μηπως μαζι με τον Μητσοτακη παρακολουθουσε και η ΜΙΤ τους Ελληνες πολιτικους αλλα και ΠΟΛΙΤΕΣ?
Γαμησε τα F-35 αυτα ειναι σταχτη στα ματια μας,θα τα παρουν για να χρεωθουμε ετσι και αλλιως και με ενα κουμπι θα τα ριχνουν ασε που δεν θα εχουν και οπλα επανω.
Αυτες οι πεταλουδες που φερνουν σεισμους αλλαζουν τα σχεδια πολλων,αυτοι που σε στελνουν υβριστικα μυνηματα ξερουν τι θα παθουν τωρα που χρεωκοπουν τα αφεντικα τους?
Ερχεται πληρωμη για πολλες πουστρες.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Μηπως μαζι με τον Μητσοτακη παρακολουθουσε και η ΜΙΤ τους Ελληνες πολιτικους αλλα και ΠΟΛΙΤΕΣ?"

Καλημέρα φίλε ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ...είναι γνωστό ότι η ΜΙΤ αλωνίζει στην Ελλάδα. Αλλά μην πας μακριά έχουμε τον δημοσιογραφικό εσμό εντός Ελλάδας που διαρκώς αναπαράγει την κρατική τουρκική προπαγάνδα . Οι πράκτορες της ΜΙΤ βρίσκονται πίσω από πολλά...από φωτιές , εκρήξεις, προπαγάνδα,παρακολουθήσεις, διακίνηση λαθροορκς κ.λ.π. Στην Θράκη οργιάζουν και το κράτος των Αθηνών δεν κάνει απολύτως τίποτε.

Είναι γνωστό ότι η τουρκική ΜΙΤ έχει διεισδύσει σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες στήνοντας δίκτυα (και στην Ελλάδα)..είναι άλλωστε γνωστό από παλιά πως γκρίζοι λύκοι και ΜΙΤ έκαιγαν δάση στην Ελλάδα και συνεχίζουν ακόμα..παράλληλα διακινούν παράνομα χιλιάδες υπηκόους χωρών της κεντρικής Ασίας.
Όλα τα τελωνεία του κράτους μαφία (Τουρκία) ελέγχονται από το ναζιστικό κόμμα των γκρίζων λύκων οι οποίοι έτσι ελέγχουν την παράνομη διακίνηση όπλων, ναρκωτικών, χρημάτων κλπ κλπ... ακούγεται ότι υπάρχει διαφθορά και σε ελληνικά τελωνεία στα Ελληνοτουρκικά σύνορα, όπου υπάλληλοι λαδώνονται και επιτρέπουν να εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα πράγματα που κανονικά δεν θα έπρεπε να εισέρχονται.

Γέμισε η Ελλάδα ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ γκρίζους λύκους που παριστάνουν τους αναρχικούς επαναστάτες που δήθεν αγωνίζονται κάπου στην Αθήνα για την "φιλία των λαών"...βέβαια μόνο την ελληνική κοινή γνώμη προσπαθούν να επηρεάσουν, αυτή είναι η αποστολή τους άλλωστε, να υποσκάψουν το εσωτερικό μέτωπο.

Η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα έχει απλώσει μεγάλα δίχτυα στα ΜΜΕ...για να μην μιλήσουμε για Τούρκους συντρόφους Ελλήνων διπλωματών και άλλων αξιωματούχων

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Αυτες οι πεταλουδες που φερνουν σεισμους αλλαζουν τα σχεδια πολλων,αυτοι που σε στελνουν υβριστικα μυνηματα ξερουν τι θα παθουν τωρα που χρεωκοπουν τα αφεντικα τους?
Ερχεται πληρωμη για πολλες πουστρες."

Φυσικά και έρχεται η πληρωμή πάντα για τις πούστρες...διότι όλα αυτά τα μαλάκια δεν γνωρίζουν πόσο αμείλικτος είναι ο Νόμος του ΑΝΤΙΠΕΠΟΝΘΟΣ.

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Καλημερα φιλε μου.
Καλα λες δεν πρεπει να αναρωιεμαι ,εδω και τοσα χρονια γινοναι αυτα που περιγραφεις.
Με εβαλες να ψαχνω την λεξη ΑΝΤΙΠΕΠΟΝΘΟΣ,μαλλον εφτασε ο καιρος ολα ειναι ρευστα πλεον,ηρθε η ωρα της πληρωμης.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ....διάβασε εδώ τι λέγαμε για τον Νόμου του ΑΝΤΙΠΕΠΟΝΘΟΣ. Και να μην αναρωτιέσαι γιατί έπαθαν αυτό που έπαθαν οι μογγόλοι. Και δεν τελείωσε με αυτούς..έχουν ακόμα πολλά ακόμα να ΞΕΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.

https://zeys-elaynon.blogspot.com/2021/07/blog-post_452.html

Λεξιθήρ είπε...



Αντιπεπονθός: Μετοχή παρακειμένου ουδετέρου γένους (ο πεπονθώς, η πεπονθυία, το πεπονθός) του ρ. αντι-πάσχω.(= αριστοτελικός φιλοσοφικός όρος δια το ¨ανταποδοτικόν δίκαιον¨ ήτοι το αμοιβαίον ανταποδοτικόν εις το εχθρικόν κτύπημα.)

Κλίσις: Ον. και αιτ. το αντιπεπονθός, Γεν. του αντιπεπονθότος, Πληθ. ον και αιτ. τα αντιπεονθότα κ.λ.π.

Αρχικοί χρόνοι:

Ενεστ. πάσχω,
Παρατατ. έπασχον,
Μέλλων. πείσομαι (< πάχσομαι < πασχήσομαι)
Αορ. β΄έπαθον,
Παρακ. πέπονθα,
Υπερσυντέλικος. επεπόνθειν.