ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

Η Ρωσία λειτουργεί GPS-JAMMING στις εγκαταστάσεις πυρηνικών όπλων

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η Ρωσία εφάρμοσε πολύ ισχυρό GPS Jamming* πάνω και γύρω από τις εγκαταστάσεις πυρηνικών όπλων της, σε τόπους αποθήκευσης πυραύλων. 

 Αυτό έχει σχεδιαστεί για να αποτρέπει επιδρομές πυραύλων ακριβείας με καθοδήγηση GPS προκαλώντας τους πυραύλους να φύγουν σοβαρά εκτός πορείας. Η παραπάνω εικόνα δείχνει την μπλοκαρισμένη περιοχή (με κόκκινο) στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας, πάνω από μια εγκατάσταση αποθήκευσης πυρηνικών όπλων σε εθνικό επίπεδο.

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι η Ρωσία έχει επίσης ενεργοποιήσει το GPS Jamming στην Φινλανδία, στην Δανία και στην Σουηδία. Υπάρχουν τρία κύρια συστήματα GPS σε λειτουργία σε όλο τον κόσμο, και ο  Ηλεκτρονικός Πόλεμος της Ρωσίας ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ!

Πρέπει να σημειωθεί ότι τέτοιου είδους παρεμβολές ηλεκτρονικού πολέμου δεν γίνονται συνήθως για θέματα ρουτίνας η γενικά, αλλά όταν μια χώρα πιστεύει ότι μια επίθεση είναι πιθανή. Το μεγάλο ερώτημα στη συνέχεια είναι, πιστεύει η Ρωσία ότι πρόκειται να δεχθεί πρώτη επίθεση;;.  Ή  ΞΕΡΕΙ η Ρωσία ότι πρόκειται να δεχθεί επίθεση, η ίσως επειδή η ίδια η Ρωσία πρόκειται να εξαπολύσει επίθεση πρώτη;;

Οι επιθέσεις παρεμβολών ή παρακώλυσης επικοινωνιών, γνωστές και ως jamming, είναι οι επιθέσεις που σκόπιμα ή μη προκαλούνται στο σήμα του πομπού, του δέκτη ή του σημείου ασύρματης πρόσβασης από παρεμβολές ή θορύβους (noises)

 

Υ.Γ Επίσης η Ρωσία  είναι αρκετά καλή στο GPS SPOOFING για την κακή κατεύθυνση των κατευθυνόμενων όπλων. Το όπλο πιστεύει ότι χτυπά τον στόχο, αλλά έχει στραβοκατευθυνθεί πολύ μακριά. Υποθέτω ότι ότι οι πύραυλοί των ΗΠΑ εξακολουθούν να έχουν παλαιού τύπου αδρανειακή καθοδήγηση για να τους πλησιάσουν, και μετά τοποθετούνται μέσω GPS, ελέγχοντας την αδρανειακή καθοδήγηση. Ωστόσο, εάν το GPS είναι πλαστογραφημένο, τότε το σύστημα καθοδήγησης πυραύλων έρχεται σε σύγκρουση στην καλύτερη περίπτωση. Όλα εξαρτώνται από το αν οι πύραυλοί τους δίνουν προτεραιότητα στην αδράνεια ή στο GPS.

Η πλαστογράφηση GPS είναι μη ανιχνεύσιμη, εάν γίνει διακριτικά και σε μικρές δόσεις. Η Ρωσία μπορεί να πλαστογραφεί το GPS σε πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις από τους υποτιθέμενους στόχους και μετά να μπλοκάρει από κοντά. Εάν το αδρανειακό σύστημα διορθώνει το σήμα GPS κατά την είσοδό του, τότε το χάνει αυτό, και είναι ΠΟΛΥ εκτός στόχου.

Αυτό είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πώς ένας στρατός μπορεί να ξοδέψει πολύ λιγότερα από κάποιον άλλο, αλλά να είναι πολύ πιο αποτελεσματικός.

3 σχόλια:

ΔΙΟ είπε...

Καλησπέρα, μπορείς να δώσεις λινκ ή γνώση για το σύστημα που ο πύραυλος βασίζεται στην αδράνεια. Είμαι ανίδεος.
Ευχαριστώ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Μιλάμε για πλαστογράφηση GPS . Η πλαστογράφηση GPS επιτρέπει στους χάκερ να παρεμβαίνουν στα συστήματα πλοήγησης πυραύλων χωρίς να το αντιλαμβάνονται οι χειριστές. Οι ψεύτικες τροφοδοσίες GPS κάνουν τους πυραύλους να χάνουν την πορεία τους και να βγαίνουν εκτός στόχου.

Ανώνυμος είπε...

μίλαγα μ'έναν φίλο μου όταν βούλιαξε το "Σάμινα",και μου είχε πει ότι οι Ρώσσοι είχαν δικό τους σύστημα εντοπισμού,καλύτερο τότε από το αμερικάνικο,και ότι το αμερικάνικο που χρησιμοποιούμε στην Ελλάδα είχε εκείνο το βράδυ πρόβλημα και αλλού, και ίσως να έφταιξε αυτό για το ναυάγιο.Οπότε , λογικό φαίνεται και οι βοτκοφάγοι να είν αι ικανοί να τυφλώνουν και τα 3 συστήματα εντοπισμού, πάντα είχαν καλά μηχανήματα σε ευρύ φάσμα,και πάντα οι αμερικάνοι ήταν αλαζόνες και φιγουρατζήδες
ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ