ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

ΠΕΡI ΤΑΜΠΟΥ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΠΕΡI ΤΑΜΠΟΥ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ (Και κάτι ταμπού της Ντόρας )

Με αφορμή την σημερινή δήλωση περί ταμπού της Ντόρας (προφανώς και είναι γι αυτήν ταμπού η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12νμ, έστω και νότια της Κρήτης για να μπορεί να συνεχίζει να αλωνίζει ο κουμπάρος) θυμίζω που οδηγούν αυτά που λέει :
 
✔️Στην ακύρωση της Συνθήκης της Λωζανης. 
 
Πριν 99 χρόνια υπογράφτηκε η Συνθήκη αυτή που τώρα ο Ερντογάν και το βαθύ κράτος της Τουρκίας θέλει να αλλάξει διακαώς προβάλλοντας επίσημα (αυτό το φεγγάρι μέσω της Ντόρας) αιτήματα περιορισμού της κυριαρχίας μας σε όλα τα νησιά του Αν. Αιγαίου, και σε ότι αφορά και την εφαρμογή του δικαίου της θάλασσας στην Αν. Μεσόγειο. 
 
Η ίδια που και κάποιοι από την από εδώ πλευρά του Αιγαίου (Σημίτης και σια, Καϊρίδης et all, ορισμένοι χτυπημένοι γραφικοί δήθεν πούροι αριστεροί, το Σημιτιστάν εν γένει με μια λέξη, τώρα μέσα και η Ντόρα ) λένε "why not, οι Συνθήκες είναι να αλλάζουν δια του ρεαλισμού, ταμπού δεν έχομεν ".
Εκτός από τις γνωστές ανταλλαγές πληθυσμών κλπ και όσα άλλα ρεαλιστικά έληξαν και με την επόμενη συνθήκη του Μοντρε, η συνθήκη της Λωζανης όμως περιελάμβανε και:
 
1. Την παραχώρηση των Δωδεκανήσων στην Ιταλία (μας παραχωρήθηκαν μετά τον Β Παγκόσμιο βάσει και αυτής της Συμφωνίας της Λωζάνης)
 
2. Με το άρθρο 23 την παραίτηση της Τουρκίας από κάθε δικαίωμα της επί της Κύπρου (η συνθήκη του Λονδίνου του 59 της αναγνώρισε δικαίωμα εγγυήτριας δύναμης αλλά όχι εδαφικά δικαιώματα, πάλι βάσει αυτής της Συμφωνίας).
 
3. Έβαλε τέλος στο καθεστώς κτήσεων της Οθωμανικής αυτοκρατορία στην Μέση Ανατολή και την Αφρική, καθορίζοντας τα σημερινά της σύνορα. 
 
Ο Ερντογάν ξέρουμε τι θέλει τώρα. Παζάρι επί της αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου, μικρών και μεγάλων, για να συμβιβαστεί τελικά με ότι κερδίσει νότια του Καστελόριζου. Και την διαρκή ομηρία της Κύπρου αλλά και το ελεύθερο να διεκδικεί ρόλο εκεί που δεν έχει καμία δουλειά, στις παλιές της κτήσεις. Δηλαδή άρση και των 1,2 και 3 ως άνω!
.
Στην χειρότερη για την Τουρκία, επιδιώκει μια συνεκμετάλλευση της περιοχής που τον άφησε ο Μητσοτάκης να γκριζάρει νότια του Καστελόριζου το καλοκαίρι του 20 έκτασης 94.000τετρ χιλιομέτρων.. Δηλαδή και την διαρκή ομηρία της Κύπρου από την Άγκυρα αλλά και τον έλεγχο στις ροές της ενέργειας από τα κοιτάσματα της περιοχής και της Μ.Ανατολής προς την Ευρώπη (για λογαριασμό άλλων, όπως η Ρωσία, το Κατάρ και ακόμα το βαθύ κράτος της Γερμανίας κλπ)
 
Τι ακριβώς προτείνεται από αυτά να διαπραγματευτούν οι ρεαλιστές του "Why not, no taboo", και η κρυπτο-Πουτινίτσα Ντόρα ξέρει κανένας να μας πει;; 
 
Και τι επιδιώκει ο εδώ πουθουΚουλης όταν σπεύδει να τα ελαφρώσει από τον βαρύ αμυντικό εξοπλισμό τους, για να σταλθεί στην Ουκρανία;;
 
Απαντάτε βρε. Ιδού η Ρόδος!
(για το πήδημα δεν λέω, είναι λέξη ταμπού για κάποιους)
 
Υ.Γ Η ανάρτηση αφιερώνεται σε κάτι τύπους και τύπισσες  που το παίζουν "εθνικιστές" αλλά ψηφίζουν Ν.Δ. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρουνε;;

»Ο πόλεμος είναι συνέχεια της πολιτικής με άλλα μέσα»… Κ. Κλάουζεβιτς. …»Η υπέρτατη τέχνη του πολέμου είναι να υποτάσεις τον εχθρό χωρίς μάχη»… Σουν Τζου. 
 
Όταν υπάρχει αδιέξοδο στην πολιτική, η έστω η πολιτική θέλει να βγάλει έξω τις ευθύνες της από την ιστορία… τότε χρησιμοποιείται η οπλιτική, δηλαδή ο πόλεμος.Η κυβερνητική πολιτική ανεξαρτήτως κυβέρνησης, χαράσσεται υπό των ξένων σε κεντρικό τουρκικό κτήριο επί του κέντρου των Αθηνών, αναιρεί στην πράξη την φρασεολογία ότι η Συνθήκη της Λωζάνης αλλάζει μόνο με πόλεμο.
 
Η πολιτική θέληση των πολιτικών, και μεγάλου μέρους των στρατιωτικών κ.λ.π. αναιρεί στην πράξη την φρασεολογία ότι η Συνθήκη της Λωζάνης αλλάζει μόνο με πόλεμο… η Συνθήκη της Μαδρίτης 1997 που αναγνωρίζονται εκ μέρους της Ελληνικής πλευράς «ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο», αναιρεί στην πράξη την φρασεολογία ότι η Συνθήκη της Λωζάνης αλλάζει μόνο με πόλεμο.
 
Βεβαίως πολλοί έχουν το ελεύθερο να διαστρεβλώνουν την συλλογική πραγματικότητα σύμφωνα με την δική τους προσωπική μικροεγωϊστική πραγματικότητα… αλλά ίσως κάποια στιγμή στην ζωή τους θα πρέπει να εξηγήσουν με βάση τον κοινό λόγο, τα λόγια του Σουν Τζου «Η υπέρτατη τέχνη του πολέμου είναι να υποτάσεις τον εχθρό χωρίς μάχη».



4 σχόλια:

Μμ είπε...



Κατάρα στον αφορισμένο ωρκιαμένο ελληνοκτόνο (αντιντιβιστή) και στο εβραιοτουρκοκρητόσογό του.

Έφυγαν οι κακοί βασιλείς που έφερναν κομμάτι, κομμάτι και μεγάλωναν την Ελλάδα και ήλθαν οι δημοκρατικοί κομμουνοβρουκόλακες να δίνουν τώρα κομμάτι κομμάτι. τέτοιο κατάντημα ελληνικέ λαέ, ποιος το περίμενε. Τί Ελλάδα θα παραδώσεις, μωρέ, στα παιδιά σου, που ψυχορραγεί δεν ξέρω αν το σκέφτηκες ποτέ, και τί ψυχή θα παραδώσεις στον Ύψιστο που ξεπουλάς αμετανόητα τόσα χρόνια με την ψήφο σου, το μέλλον της ωραιότερη πατρίδας του κόσμου.

Ανώνυμος είπε...

Μυστικές εταιρείες εναντίον πολιτισμού και ανθρωπότητας – Μέρος 3ο

https://aperopia.fr/02-2023/mystikes-etaireies-enantion-politismoy-kai-anthropotitas-meros-3o/

Απλός ανώνυμος σχολιαστής

Μμ2 είπε...



Και μάλιστα τη στιγμή που η Μογγολία είναι πληγωμένη, όταν και ακόμα και ο Αποστολάκης μιλά για ώρα-ευκαιρία επεκτάσεως των χωρικών υδάτων στα 12 ν. μ. έρχεται η νεόγραια σκύλα από το ΕΛΙΑΜΕΠ και το Σημιτιστάν να χύσει το προδοτικό της δηλητήριο να αποθαρρύνει μια τέοια κίνησι. Βρε ούστ, γενιτσαρότουρκοι, αιμοβόρα βδελύγματα της κολάσεως!

Ανώνυμος είπε...

με το θάρρος της μακράς πορείας μου ως σχολιασ΄τ,η μια ελάχιστη διόρθωση. Η Ντόρα ΠΑΝΤΑ ήταν στο Σημιτικό μπλόκ (όπου "Σημίτης" έχει διττή έννοια =ονοματος και φυλής)
Υπάρχουν αποδείξης για το Μιζοτακέ'ι'κο ότι έχει κοινή καταγωγή με τον Σημίτη.
Η διόρθωση έγκειται ότι πάντα ο πατήρ Μιζοτάκης είχε ίδια ατζέντα με τον ΕΛΙΑΜΕΠοπρωθυπουργό, και θυμάμαι ακόμα τις δηλώσεις στήριξης του επίτιμου,όμοιες με του Καρατζατρούμπα στον γόνο.
Αλλωστε και ο δύο είχαν κοινό κέντρο οδηγιών/προάσπισης συμφερόντων, τη Γερμανία
Τέλος, μια ακόμα παρατήριση, οι πρώτοι που μίλησαν για ΝΑΤΟ'ι'κά νησιά του Αιγαίου ήταν οι αμερικάνι ημίονοι,παλαιότερα με χάρτες πρόσφατα και λεκτικά.
Και νόμιζα ότι ξύπνησα μουδιασμένος σήμερα λόγω αυχενικού, αργότερα συνειδητοποίησα ότι πέφτει βαριά η σκιά της επίσκεψης Μπλίνκεν για την καθαρογραφή του ντήλ
ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ