ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Valkyries...

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Valkyries
 
Αν νομίζετε ότι η πιο πάνω φώτο, δύο που δεν μιλάνε μεταξύ τους, δεν αφορά τα συστήματα πολιτικής προστασίας/διαχείρισης κρίσεων σε όλη την Ευρώπη, καλύτερα να αλλάξετε πλευρό.
 
Τα ΕΚΑΒ δεν "μιλάνε" με την Αστυνομία που δεν μιλάει (με τα επιχειρησιακά της συστήματα) με την Πυροσβεστική, τον Στράτο, τους Δήμους ή ομάδες εθελοντών. Και αν μιλήσουμε για διασυνοριακά συμβάντα μεγάλης κλίμακας (φωτιές, σεισμοί, ναυτικά ή βιομηχανικά ατυχήματα με πολλά θύματα κλπ), η κατάσταση γίνεται της Κολάσεως. Κοινώς Βαβέλ. 
 
Στην σημερινή 4η συνάντηση των συντελεστών από 8 χώρες (Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα, Βουλγαρία, Σλοβακία, Ολλανδία και Νορβηγία) που κλήθηκαν να λύσουν αυτό το πρόβλημα στα πλαίσια του διετούς διευρωπαικού προγραμματος Valkyries, παίξαμε πάλι σαν χώρα, και ως συνήθως, φουνταριστοι. Εκτός από τον σχεδιασμό, οι τεχνολογίες blockchain, internet of things σε φορητές (wearable) συσκευές και αυτές της δορυφορικής επιτήρησης (ελληνικής κατασκευής) που θα χρησιμοποιούνται, λύνοντας μεγάλο μέρος του πολύπλοκου προβλήματος επί του πρώτου διευρωπαικου συστήματος command and control για Πολιτική Προστασία που κατασκευάζεται.
 
Θα δοκιμαστεί σε ασκήσεις μεγάλης κλίμακας από τον Μάιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο σε διασυνοριακά επεισόδια φυσικών καταστροφών στις Ισπανία-Πορτογαλία, Σλοβακία-Ιταλία, Ελλάδα - Βουλγαρία και Νορβηγία-Δανία-Σουηδία.
 
Η ολοκλήρωση τους θα οδηγήσει και σε κοινά στάνταρτ και πρακτικές για να αρχίσουν να μιλάνε, επιτέλους, μεταξύ τους με τρόπο που δεν θα χάνονται άδικα και ζωές .
(για τους εικονιζόμενους γίνονται ακόμη έρευνες...)
 
Για περισσότερες πληροφορίες, ΕΔΩ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τέτοια γράφετε κ.Λύκαστρε,κια θα βγεί μετά ο ΚρυφαΚούλης να πεί ότι ανέλαβε συντονιστής,αλλά έπεσε θύμα της ζήλειας του Τζίφρα
ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ