ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022

ΑΧΤΑΡΜΕΙΣ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΑΧΤΑΡΜΕΙΣ 
(Τι θα συζητούσαν οι Αριστοφάνης και Τσιφόρος αν βρίσκονταν τώρα για κανένα ουζάκι).
 
Ήταν, που λέτε, μια εποχή που η Αθήνα ήτο πολύ λοκνταουνιασμένη. Είχαν πλακώσει κάτι ημιάγριοι Πελοποννήσιοι, σαν αυτούς που βλέπεις τώρα να βγάζει ο ένας το μάτι του άλλου στην Γη της Ελιάς, και την είχαν στριμώξει άσχημα.
 
Είχε βέβαια προηγηθεί ένας Αλκιβιάδης, κάτι σαν ΓΑΠ της εποχής να πούμε, και τους είχε παρασύρει με ένα "λεφτά υπάρχουν στην Σικελία" σε μια καταστροφή. Έχασαν οι Αθηναίοι εκεί στρατό και στόλο και έμειναν με τα λιανοντούφεκα. Μοιραίως, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, πλάκωσαν τα μνημόνια και τα lockdowns.Από την μια μεριά οι Σπαρτιάτες που τους ανάγκασαν να κλειστούν στα Μακρά Τείχη και από την άλλη οι Πέρσες, το τότε ΔΝΤ της εποχής.
 
Εγκαταλείφθηκαν τα χωράφια, που τότε έφταναν μέχρι τον κόμβο Καλυφτάκη, στις Αχαρνές, λίγο πιο κάτω από το Μενίδι, και την έβγαζαν οι Αθηναίοι με λιτότητες και ξερά σύκα.
 
"Θέτε τάλαντα και χρυσό για να κάνετε πάλι οικονομία?" έλεγαν οι Μήδοι? Να παραδοθείτε στους Σπαρτιάτες, που ξέρουν να κάνουν ανάπτυξη, ήτο η επωδός των διαβουλεύσεων. Όπερ ξεχάστε δημοκρατίες,στόλους, Συμμαχίες και EastMed, όπως και τα κοιτάσματα του ασημιού στο Λαύριο. Αυτά δικά μας, μέχρι να ξεχρεώσετε το δάνειο κατά το 2060μΧ και μετά βλέπουμε.

Ζόρικη η απόφαση να κάνουν κάτι τέτοιο οι Αθηναίοι όμως. Και έμεναν και το συζητούσαν στην Αγορά, αλλά απόφαση δεν έβγαζαν. Πλάκωσαν και κάτι ιοί μετά, λιμοί και λοιμοί, "πες και εσύ Σωτηράκη τι να κάνουμε" δεν είχαν, μπάχαλο εν γένει η κατάσταση.
 
Και τότε ξεπήδησε ένας αγρότης από το Μενίδι, Δικαιοπολις με το όνομα, και έκανε το αδιανόητο:Πήγε και υπέγραψε, ο μπαγάσας, ατομική συνθήκη ειρήνης με την Σπάρτη, μπας και το σώσει.Φυσικά και δεν έσωσε τίποτα. Εκτός από την υστεροφημία του, που έγινε μόδα ανά τους αιώνας ως τρόπος λύσης προβλημάτων.
 
Ο καθείς για την πάρτι του και γαια πυρί μειχθητω για το τι να κάνουν οι υπόλοιποι.
 
Οι σύγχρονοι απόγονοι του, οι Αχταρμείς, δεν λένε και κάνουν τίποτα πολύ διαφορετικό.Ψωνίζουν λιπάσματα και φυτοφάρμακα ένας ένας, από τον κουμπάρο που τους δίνει και πίστωση, και δεν νοιάζονται που έτσι τα πληρώνουν με καπέλο 200% απ' όσο κάνουν στην Εσπερία. Θα έρθει, λέει, τον Οκτώβρη η επιδότηση επί των ιστορικών δικαιωμάτων, και θα την βγάλουσιν.Άσε τους κουτόφραγκους να ψωνίζουν φτηνότερα τα λιπάσματα από κάτι συνεργατικά συστήματα agrologistics λέει, από εκεί που πουλάνε και την πραμάτεια τους όχι χύμα. Του διαόλου πράγματα δηλαδή, κομμουνιστικά. Εμείς πάππου προς πάππου Εθνικό Συνεγιαρμό ψηφίζουμε.
 
Αχταρμάς γενικώς επί του τι συμφέρει και τι τελικά πράττουν.
Ζόρισαν όμως τα πράγματα πάλι πολύ τώρα. Έβαλαν πάλι την Ευρώπη στην μέση στην πρέφα ο Μπάιντεν και ο Πούτιν και τις παίρνουν πάλι όλα τα καπίκια. Το αέριο στα ύψη, στα πιο ύψη και τα λιπάσματα που φτιάχνονται με αυτό, να διαμαρτυρηθούμε λέει, καλή η εποχή, δεν έχει μέχρι τον Μάρτη και πολύ δουλειά στα χωράφια. Να πιούμε και κανένα τσίπουρο στον κόμβο της Νίκαιας, μην πάει χαμένο το νεο καζανισμα.
 
Μαζί σας παίδες! Κατά τα ειωθότα.
Αλλά όσο κάνει ο καθένας ατομικές συμφωνίες αλά Δικαιοπολις με τον κουμπάρο, προκοπή δεν υπάρχει και μην το ψάχνεις! Να δες τι πάθανε τελικά οι Αθηναίοι που τελικά ενέδωσαν στους εκβιασμούς alles tsizamen και κατά μόνας, και δεν έχουν σηκώσει κεφάλι από τότε.
 
Εκτός αν προτιμάτε να γίνει του Πισσαρίδη, του σύγχρονου Μήδου που τα γουστάρει όλα σας τα χωράφια κάτω από 2-3 δικούς του. Ξέρεις ποιους, κάτι funds, γι αυτούς που δουλεύει ο κουμπάρος με την πίστωση.
 
Διαφορετικά σταματάτε να κάντε τους Αχταρμείς, τους απόγονους του Δικαιοπολη, Κορονοϊοπακέτα για την πάρτι σας δεν έχει! Τα έχουν τάξει σε άλλους κουμπάρους. Αυτούς με τα καράβια που θα κουβαλάνε το ακριβό LNG ,να κάνουμε Πράσινη Ανάπτυξη. ΟΚ?
 
(Δεν ξέρω πως θα κατέληγε η σχετική συζήτηση του δημοκρατικού Τσιφόρου με τον παππού Αριστοφάνη, του Αριστοκρατικού Κόμματος, πίνοντας εκείνα τα ούζα επί του θέματος. Γίνονται ακόμα ιστορικές έρευνες επί αυτού. Θα σας ενημερώσω σχετικώς όταν μάθω).
 
Υ.Γ Το πρόβλημα των Αχταρμών παραμένει το ίδιο όσο κυριαρχεί ο Δικαιόπολις.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τέλειο !! Περιμένω το επόμενο κεφάλαιο "Απροσδιόριστο Πλούτο"