ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

Κινεζικά πολεμικά πλοία στρέφουν LASERS σε αυστραλιανά αεροσκάφη καθώς κλιμακώνεται η ένταση στη Θάλασσα του Τιμόρ και οι αρχηγοί άμυνας καταγγέλλουν την "επισφαλή στρατιωτική συμπεριφορά" της Κίνας.

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Να θυμίσω τι λέγαμε ΕΔΩ πριν 2 χρόνια ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥ ΤΙΜΟΡ..." Όπως και η Ινδία, η Ιαπωνία...έτσι και η Αυστραλία θα μπεί στο ρίγκ με την Κίνα. Συμβουλή μου προς τους  Αυστραλούς , όταν θα έρθει η ώρα η Κίνα θα έχει μόνο δύο υποθαλάσσιες διαδρομές προς τον Ινδικό Ωκεανό - τα Στενά του Lombok και τη Θάλασσα του Timor  και για να το κάνει αυτό θα πρέπει να περάσει από τα Στενά του  Malacca . Δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα Στενά της Μalacca ή τα Στενά της Sunda, εκτός εάν διέλθουν στην επιφάνεια.!! Και εκεί μπορεί κανείς να παίξει πολύ καλή..."μπαλίστα".


Το υπουργείο Άμυνας της Αυστραλίας καταδίκασε έντονα την "επισφαλή στρατιωτική συμπεριφορά" μετά από περιστατικό στο οποίο ενεπλάκησαν αεροσκάφος των αμυντικών δυνάμεων και κινεζικό σκάφος.

Οι ζωές του προσωπικού των αυστραλιανών αμυντικών δυνάμεων θα μπορούσαν να έχουν τεθεί σε κίνδυνο μετά τον εντοπισμό από ένα αεροσκάφος ενός λέιζερ που προερχόταν από ένα κινεζικό πλοίο, αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Αυστραλίας.

Την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου, το αεροσκάφος P-8A Poseidon εντόπισε ένα λέιζερ που φώτιζε το αεροσκάφος ενώ πετούσε πάνω από τις βόρειες προσεγγίσεις της Αυστραλίας, αναφέρει το υπουργείο Άμυνας.

Το λέιζερ εντοπίστηκε να προέρχεται από σκάφος του Ναυτικού του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, σύμφωνα με ανακοίνωση του Σαββάτου.


Ο φωτισμός του αεροσκάφους από το κινεζικό σκάφος είναι ένα σοβαρό περιστατικό ασφαλείας', αναφέρει.

'Καταδικάζουμε έντονα την αντιεπαγγελματική και μη ασφαλή στρατιωτική συμπεριφορά.

"Οι ενέργειες αυτές θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη ζωή του προσωπικού των ADF".

Το πλοίο βρισκόταν σε συντροφιά με ένα άλλο κινεζικό πλοίο και έπλεε ανατολικά μέσω της θάλασσας Arafura τη στιγμή του συμβάντος.

Έκτοτε και τα δύο πλοία έχουν περάσει το στενό Τόρες και βρίσκονται στη Θάλασσα των Κοραλλιών.

dailymail.co.uk

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

ΠΗΓΗ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: