ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Άνοιξε το συνταγματικό Κουτί της Πανδώρας....

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Άνοιξε το συνταγματικό Κουτί της Πανδώρας....

Η κατάσταση πολιορκίας (!) που κήρυξε ο Τρυντώ στον Καναδά για να απαλλαγεί από μερικές εκατοντάδες φορτηγατζήδες που παρέλυσαν την Οττάβα δυο βδομάδες τώρα διαμαρτυρόμενοι για τα πανδημικά μέτρα, είναι εικόνα φερμένη από το μέλλον. 

Πάγωμα τραπεζικών λογαριασμών, αφαίρεση αδειών οδήγησης, κατάσχεση χρημάτων συγκεντρωμένων από εράνους, κινητοποίηση των μυστικών υπηρεσιών (!!), μέτρα πρωτοφανή, ως τώρα δεν απέδωσαν, το αντίθετο. Ο αρχηγός της αστυνομίας της καναδικής πρωτεύουσας μάλιστα υποχρεώθηκε σε παραίτηση.

Το εκπληκτικό όμως είναι άλλο. Ο νόμος που θέλει να εφαρμόσει ο Τρυντώ και ο οποίος του προσδίδει κατασταλτικές υπερεξουσίες και αίρει θεμελιώδη πολιτικά δικαιώματα όπως αυτό του συνέρχεσθαι, σαν τους ανάλογους τέτοιους νόμους διεθνώς, μπορεί να εφαρμοστεί σε τέσσερις μόνο περιπτώσεις, , όπως ο ίδιος προβλέπει για την αντιμετώπιση :

 - είτε δικτύων κατασκοπίας και δολιοφθορών
 - είτε ξενοκίνητων ενεργειών κατά του κράτους,
 - είτε πράξεων βίας για την επίτευξη θρησκευτικών ή ιδεολογικών ή πολιτικών σκοπών,
 - είτε τέλος πράξεων που αποβλέπουν στην υπονόμευση του πολιτεύματος.  

Γιατί απ' όλα αυτά κατηγορεί ο Καναδός πρωθυπουργός τους διαμαρτυρόμενους οδηγούς; Ουδείς το γνωρίζει, αφού ακόμη δεν έχει πει για ποιον λόγο κηρύσσει κατάσταση πολιορκίας!

Σε κάθε περίπτωση, και μικρό παιδί καταλαβαίνει ότι εδώ ανοίγει το συνταγματικό κουτί της Πανδώρας. Αν οι "αντιεμβολιαστές" μπορούν πλέον να κηρυχθούν αντικαθεστωτικοί αντάρτες και να προγραφούν ως εχθροί του κράτους ισότιμοι με πραξικοπηματίες και αλλοδαπούς εισβολείς, αύριο εχθρός του κράτους μπορεί να κηρυχθεί, κυριολεκτικά, ο οιοσδήποτε.

Η Canadian Civil Liberties Association εξέφρασε τη σφοδρή της αντίθεση στο αυταρχικό μέτρο.

Αναρωτιέμαι, οι δικοί μας δικαιωματιστές θα λάβουν θέση;

Δεν υπάρχουν σχόλια: