ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

Μην στραγγαλίσετε οικονομικά την άμυνα της χώρας με μια επιπόλαιη αγορά άοπλων F-35.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η κατάσταση με την Τουρκία έχει ξεφύγει.Είμαστε πολύ κοντά σε πόλεμο.

Σαν πολίτες/οπλίτες θα πρέπει να δείξουμε τη μέγιστη υπευθυνότητα. Και να ζητήσουμε το ίδιο να κάνουν και η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας. Θα πρέπει η στρατιωτική ηγεσία να εξηγήσει στον Μητσοτάκη , γιατί η αγορά των F35 θα πρέπει να μετατεθεί για το δεύτερο μισό της δεκαετίας που διανύουμε.

Θα πρέπει να καταλάβει αυτό το ζάβαλο ότι η ΠΑ έχει πολλά κενά να καλύψει. Τα f-16 blk 50 και blk 30 πρέπει να "ξεζουμιστούν". Τα f-16 πρέπει να αποκτήσουν άμεσα νέα όπλα αέρος εδάφους και νέους αντιπλοϊκούς, όπως jassm er, jsm/nsm agm 88g er από την και την ReytheonDefence.


 


Άκρως απαραίτητη είναι και η αγορά σκοπευτικών pod όπως τα sniper, αλλά και η αγορά pod ηλεκτρονικού πολέμου από το Ισραήλ.


Τα 4 erieye (ΑΣΕΠΕ) που έχει η ΠΑ θα πρέπει να αναβαθμιστούν τάχιστα και να γεμίσουν οι αποθήκες των ανταλλακτικών τους. Το ΣΑΕ χρειάζεται νέα ραντάρ, τα οποία να είναι ευκίνητα και όχι στατικά, αφού η Τουρκία πλέον θα μπορεί να τα στοχοποιήσει με μεγαλύτερη ευκολία. Ο στόλος των C-130 και των C-27 J ακόμα αντιμετωπίζει τρομερά προβλήματα διαθεσιμοτήτων.

Η αγορά των 20 F35 με κόστος 3,5 δις θα εκτροχιάσει διακλαδικά όλα τα προγράμματα. Αυτά τα 3.5 δις δεν προβλέπουν καν αγορά πυραύλων. Μιλάμε για 20 αεροσκάφη χωρίς κανένα όπλο, όσο τα f-16 δεν φέρουν ακόμα εξαιτίας των ελληνικών κυβερνήσεων πυραύλους jsm, jassm er, agm-88g er.

Μην προχωρήσετε τώρα στην απόκτηση των F-35. Δεν το επιτρέπουν τα οικονομικά μας. Θα καταστραφούν οι κλάδοι, για να πετάνε από τα 20 μόνο 8 f-35 στην καλύτερη. Μιλάμε για αεροπλάνα με ιδιαιτερότητες στην συντήρηση, τα οποία δεν μπορούν να βγαίνουν για αναχαιτίσεις, παρά μόνο για  βομβαρδισμό. Η συντήρηση τους είναι ακριβό σπορ και δεν ήμαστε έτοιμοι για αυτό. Οι βαφές τους που είναι καλυμμένα θέλουν συχνά συντήρηση για να μην αυξάνεται το ίχνος τους στα ραντάρ και πολλά άλλα.

Η Π.Α πρέπει να πάψει να είναι η κολυμβήθρα του Σιλωάμ για εξοπλιστικές πολιτικές. Επείγει η πλήρης αξιοποίηση των υπαρχόντων μέσων, ο εξοπλισμός των F16 με νέους πυραύλους και η ενίσχυση των άλλων κλάδων με κορβέτες gowind, νέα ΤΟΜΑ και ΤΟΜΠ και αναβάθμιση των Leopard. Η ΠΑ έχει ευθύνη απέναντι στο ΠΝ και στον ΕΣ . Μην στραγγαλίσετε οικονομικά την άμυνα της χώρας με μια επιπόλαιη αγορά άοπλων F-35.

Δεν υπάρχουν σχόλια: