ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

Άσκηση για λύτες: Πως μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε σήμερα την ανάπτυξη χωρίς νέα μνημόνια;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Άσκηση για λύτες: Πως μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε σήμερα την ανάπτυξη χωρίς νέα μνημόνια;
 
Ας πούμε ότι δεν κατανοείτε στο πως θα κεφαλοποιηθεί η αξία των κοιτασμάτων φυσικού αερίου, πριν αυτά εξαχθούν, για να ενισχύσουν ΕΝΔΟΓΕΝΩΣ την οικονομία και την ανάπτυξη, χωρίς τον μονόδρομο των νέων μνημονίων.
 
Και ας πούμε ότι δεν κατανοείτε ούτε την σημασία αυτών των κοιτασμάτων στην επόμενη εποχή, του υδρογόνου, αφού αυτό μπορεί να παραχθεί οικονομικά και οικολογικά από το φυσικό αέριο, χωρίς το άλυτο πρόβλημα του "που θα βρούμε τα μέταλλα" που χρειάζονται αυτές οι τεχνολογίες για να τα κάνουμε όλα από ΑΠΕ και μπαταρίες. Δικαιολογείται η σχετική άγνοια για το "κλίμα" ξερωγώ.
 
Αυτό όμως που δεν δικαιολογείται είναι το τι μπορούμε να κάνουμε ΣΗΜΕΡΑ με το κοβάλτιο που εμπεριέχεται στο Νικέλιο της ΛΑΡΚΟ, αυτό που θέλουν σήμερα να σουτάρουν τζάμπα σε κανένα fund ημετέρων.
 
Σημείωση:
 
Το κοβάλτιο είναι ένα από τα στρατηγικά μέταλλα των ΑΠΕ, σύμφωνα και με τις εκθέσεις της Κομισιον. Υπάρχει στην Ευρώπη μόνο στην Φιλανδία και στην ΛΑΡΚΟ, και η τιμή του, λέει, θα πενταπλασιαστεί μέχρι το 2030. Γι αυτό τώρα σφάζονται στο Σαχέλ, μην προλάβει και το ελέγξει και αυτό η Κίνα. 
 
Έτσι, η αξία των κοιτασμάτων κοβαλτίου της "αχρηστης" ΛΑΡΚΟ θα αξίζει γύρω στα 80δισ€!
 
Φυσικά οι Ελληνικές Τράπεζες δεν είχαν κανένα λόγο να χρηματοδοτήσουν την εξυγίανση της ΛΑΡΚΟ, όσο και να τις παρακαλούσε κανείς επί πέντε χρόνια. Είχαν, και έχουν, άλλες εντολές, το παιχνίδι τους εστιάζει στην εξυπηρέτηση κάποιων funds, όχι στην ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας. Στις αρπαχτες και τον τζόγο, δηλαδή.
 
Οπότε ερωτώ με το φτωχό μου το μυαλό:
 
Ποιός μας απαγορεύει σήμερα, αντί για "σουταρισμα" για να γίνουν αυτά τα 80δισ futures και τοξικά ομόλογα χρηματοδότησης των ξένων funds, αυτό να το κάνουμε μόνοι μας;;
 
Η κοινοτική οδηγία 843/18 ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ πλέον την έκδοση εξωτραπεζικών ψηφιακών παγίων (ναι τεχνολογίας blockchain) αντικρυσμένων με τέτοιες πραγματικές αξίες, όπως του κοβαλτίου πχ!
 
Η έκδοση τέτοιων παράλληλων του ευρώ μέσων συναλλαγών,( αξίας θέτε στο μισό, όπερ κάπου 40δισ...) είναι αρκετά για να χρηματοδοτήσουν ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑ και νέους εκβιασμούς υποθήκευσης και του υπεδάφους, την Ελληνική Οικονομία στις περιοχές που απαιτούνται και το Κοινωνικό Κράτος χωρίς νέα δάνεια.
 
Ποιος θα αγοράζει από δαύτα, έναντι ευρώ η δολαρίων, για να επενδύσει σχετικά;;
 
Κάτι "χαζοί" που ήδη επενδύουν σήμερα σε αντίστοιχα, υψηλότερου ρίσκου, στο νέο Χρηματιστήριο αξιών επί του blockchain , που φτιάξανε ήδη στην Αμερική. Βλέπεις, ακόμα και εκεί, άρχισαν να μην εμπιστεύονται καθόλου τις Τράπεζες και τα παιχνίδια τους, και διψάνε για παράλληλα η εναλλακτικά μέσα/ψηφιακά πάγια.
 
Η ερώτηση παραμένει ανοιχτή προς απάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: