ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Το όραμα του de Gaulle για ευρωπαϊκή ένωση απ τον Ατλαντικό ως τα Ουράλια...είναι ο εφιάλτης των ΗΠΑ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Σε απάντηση των πυρηνικών του Πούτιν, ο Κυριάκος προγραμματίζει έκτακτο τριήμερο (ενεργοποίησης του ηφαιστείου) στην Σαντορίνη. Κερδάμε!

Το έβαλα μέσα σε παρένθεση το επιτελικό μας σχέδιο, για να το κρύψω από τον οχτρό (μετά από ευγενή παράκληση από τον Βρασίδα.).

Ερώτηση πολλών τρις (τουλάστιχον):
 
Γιατί έκανε και κάνει τα πάντα η "Δύση", ότι περνάει από το χέρι της, για να μην ενταχθεί η Ρωσία στο σύστημα αμυντικής και ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης, στέλνοντας την τώρα τσουπ στην αγκαλιά της Κίνας;;; Οεο...
 
Όταν λέμε δύση εννοούμε τις ΗΠΑ, επειδή για να πωλούνται όπλα χρειάζεται αντίπαλο δέος, και για να πωλείται αμερικανικό υγροποιημένο φυσικό αέριο χρειάζεται αποκλεισμός του ρωσικού. Αν μέσα στη "δύση" συμπεριλαμβάνουμε και την ΕΕ, επειδή η ΕΕ είναι ένας βραδυκίνητος γραφειοκρατικός μηχανισμός χωρίς κοινή άμυνα και εξωτερική πολιτική που τελικά η αμυντική της θωράκιση μέσω του ΝΑΤΟ δεν της βγαίνει και τόσο φτηνά όπως υπολόγιζε.
 
Το όραμα του de Gaulle για ευρωπαϊκή ένωση απ τον Ατλαντικό ως τα Ουράλια..και είναι αυτό που δεν πρόλαβε να υλοποιήσει ο Αλέξανδρος, ποιος ξέρει ίσως γίνει κάποια στιγμή αληθινό.  Μια ενιαία Ευρώπη και μάλιστα με βάθος τη μισή Ευρασία.. Με πρώτες ύλες και ανεξαρτησία ενεργειακή. Αυτό είναι εφιάλτης για τις ΗΠΑ ...Γιατί αν ενωθεί η Ρωσία με την Ευρώπη, κινδυνεύει η θέση της Αμερικής. Αλλά και της Κίνας.

4 σχόλια:

ΑΡΡ. είπε...



Το όραμα του de Gaulle για ευρωπαϊκή ένωση απ τον Ατλαντικό ως τα Ουράλια..και είναι αυτό που δεν πρόλαβε να υλοποιήσει ο Αλέξανδρος, ποιος ξέρει ίσως γίνει κάποια στιγμή αληθινό. Μια ενιαία Ευρώπη και μάλιστα με βάθος τη μισή Ευρασία.. Με πρώτες ύλες και ανεξαρτησία ενεργειακή. Αυτό είναι εφιάλτης για τις ΗΠΑ ...Γιατί αν ενωθεί η Ρωσία με την Ευρώπη, κινδυνεύει η θέση της Αμερικής. Αλλά και της Κίνας.
......................................................................

Άριστα με τόνο και θαυμαστικό Λυκ!

Και εις επίρρωσιν των ανωτέρω: Η σημερινή Ευρώπη είναι η ιστορική συνέχεια- προέκτασις-προβολή της αρχαιοελληνικής επικράτειας και του ανθρωπιστικού πολιτισμού της. Η δυτική ό,τι αι αρχαίαι Αθήναι και η ανατολική-Ρωσία
ό,τι η αρχαία Σπάρτη.
Οι δε αρχαίοι Πέρσαι που ήθελαν τους Έλληνας πάντα διηρημένους και κατεκτημένους είναι ότι οι σημερινοί ¨ΓερμανοΑμερικανοί¨ ή οι εξ ανατολών και δυσμών προαιώνιοι εχθροί του ελληνικού γένους Κρονοατλάντιοι.
Γι αυτό πολεμάται τόσο σκληρά και ύπουλα η ενότης αυτής της Ευρώπης
όπως και τότε αυτή η των αρχαίων Ελλήνων.

ΑΡΡ. είπε...


ΜΠΕΝΙΖΕΛΟΤΑΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΕΣΑΙ

ΞΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

Δυστυχώς αυτή η ενέργεια της ελληνικής κυβέρνησης θα φέρει την τέταρτη μεγάλη εθνική καταστροφή σε ένα αιώνα μέσα. Μετά την μικρασιατική καταστροφή, την μέγιστη καταστροφή του εμφυλίου πολέμου, την καταστροφή της Κύπρου τώρα είναι απόλυτα σίγουρο ότι θα έχουμε νέα απώλεια εθνικών εδαφών σε Αιγαίο και Θράκη. Η κατάσταση είναι πολύ ευνοϊκή για την Τουρκία. Τον επιτήδειο ουδέτερο της ιστορίας. Αν η Ρωσία αναγνωρίσει σε αντίποινα για την αποστολή όπλων εναντίον της, τα κατεχόμενα εδάφη στην Κύπρο πιθανόν να ακολουθήσουν αλλά 5-6 κράτη κυρίως μουσουλμανικα σύμμαχοι της Τουρκίας Π.χ Πακιστάν, Αζερμπαϊτζάν κλπ. Αν επιτεθεί εναντίον μας ή Τουρκία κανείς δεν θα μας υποστηρίζει πέραν από ευχές. Άσε που μπορεί κάποιοι να ευνοούνται με τη διχοτόμηση του Αιγαίου διότι έτσι ανταμείβεται η Τουρκία σε τυχόν απώλειες εδάφους για τη δημιουργία κουρδικού κράτους. Ταυτόχρονα επιλύεται και το πρόβλημα της ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών και αρχίζει η εξαγωγή υδρογοναθράκων από τις μεγάλες ξένες εταιρείες. Μήπως αυτό επιδιώκει η ελίτ του ψευδοκράτους των Αθηνών;. Διαφορετικά θα επέλεγε τη φωνή της λογικής και της διπλωματίας όπως κάνειΤουρκία, Ισραήλ και κάθε άλλος χωρίς να εμπλέκεται τόσο φανερά εναντίον της μιας πλευράς.
..............................
Καλά από τους ηρωικούς βολευτές (!) μας, κανένας μα κανένας δεν έχει τα κότσια να το εγκαλέσει αυτό το τσόγλανο;
..............................

Κι όλα αυτά ενώ μπορούσε να διατηρήσει γραμμή ουδετερότητας. Η Ουκρανία ούτε στο ΝΑΤΟ είναι, ούτε στην ΕΕ. Δεν έχουμε καμία απολύτως υποχρέωση να τους βοηθήσουμε. Ούτε καν συμβολικά. Και δε τους χρωστάμε τίποτα. Ένας οποιοσδήποτε σώφρονας πρωθυπουργός και πατριώτης θα επέλεγε αυστηρή ουδετερότητα.

ΑΡΡ. είπε...



ΞΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ (ΙΙ)

Ο κουλις ειναι πρακτορας των αμερικανων οπως και πατερας του, των Γερμανων... Και ο κουλις και ο γαπ εχουν περασει απο ειδικα προγραμματα αυτοματισμου της σκεψης απο τις μυστικες υπηρεσιες των ΗΠΑ και οταν ακουσουν μια λεξη κλειδι κανουν συγκεκριμενες ενεργειες... Αν τον παρατηρησεις προσεκτικα εχει υποστει μεγαλη πλυση εγκεφαλου, οπως κοιταει, οι κινησεις του, η σταση του κλπ...! Ο κουλις ειναι ξεκαθαρα πρακτορας οπως και ο γαπ και θα κανει οτι του υποδειξουν τα αδελφια του οι αμερικανοι και προφανως μισει τους Ρωσσους !
Οι αμερικανοι φυτευουν οπως ο ζελανσκι πρακτορες για πρωθυπουργους, αφου πρωτα μεσω της τηλεορασης τον κανουν διασημο και καταλληλο για τετοια θεση...


Ανώνυμος είπε...

μιαν φοραν ηρθε σε συνουσιαν ο τερη με την νεαραν θοδωραν και ιδου το αποτελεσμα...