ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Ένα μικρό θαύμα έκανε η Μαρέβα στο Ακρωτήρι!

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Τι να την κάνει την καινούργια βίλα εκεί που θα είναι σε λίγο;; Όσο για θέρμανση, εκεί που θα πάνε και οι δυο τους, δεν θα έχουν ανάγκη. Hellfire...και δεν μιλάω για πυραύλους. Υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να γίνει βορά στα δόντια των αφεντικών του. Το τέλος του θα είναι πολύ άσχημο.

Η Ντόρα Μπακογιάννη, δεν άντεξε την σύγκριση…

Η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη, φημίζεται για το εξαιρετικό της γούστο στην ένδυση και τις καινοτόμες συνδυαστικές επιλογές.

Τους τελευταίους μήνες όμως απέδειξε ότι διαθέτει μία απαράμιλλη ικανότητα να «μεταμορφώνει» και ακίνητα. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της ευρύτατης ανακαίνισης που έκανε στην πατρογονική εστία της οικογένειας Μητσοτάκη, στο Ακρωτήρι Χανίων. Ένα μικρό, ανθρώπινο θαύμα, συνυφασμένο με το «θαύμα της φύσης» στο οποίο ανεγέρθη η συγκεκριμένη βίλα. Μιλάμε για ένα σημείο απαράμιλλου κάλλους, με θέα τον κόλπο της Σούδας, που είχε μαγέψει ακόμα και τον τέως υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.

Η φαντασία της Μαρέβας λοιπόν ταίριαξε επάξια το φυσικό κάλλος με την ανθρώπινη καλαισθησία. Μιλάμε για μία πλήρη ανακαίνιση της ιστορικής αυτής οικίας, για την οποία εργάστηκαν ακάματα δύο διακοσμήτριες, δεκάδες εργάτες και φυσικά η ίδια η σύζυγος του πρωθυπουργού που είχε την τελική επιστασία.

Η βίλα έγινε πραγματικά αγνώριστη. Αγνώριστη, προς το καλύτερο. Η ανθρώπινη έμπνευση έδεσε αρμονικά με την ιδανική τοποθεσία, ενώ οι οβιδιακές αλλαγές στο εσωτερικό του σπιτιού έγιναν με απόλυτο σεβασμό στην παραδοσιακή εσωτερική αρχιτεκτονική της Κρήτης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός ότι τα πατώματα ξηλώθηκαν κυριολεκτικά, προκειμένου να τοποθετηθεί επιδαπέδια θέρμανσή. Εξαιρετική επιλογή, διότι κανένα παραδοσιακό κρητικό σπίτι δεν διέθετε καλοριφέρ, ηλεκτρικές μονάδες, ή άλλης μορφής εμφανή μέθοδο θέρμανσης, πλην της «εστίας» ή της ξυλόσομπας. Το τζάκι φυσικά που διέθετε η βίλα, ανακαινίστηκε και παρέμεινε, ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού του άσβεστου πυρός που χαρακτήριζε την ελληνική οικία από την αρχαιότητα.

Το τελικό αποτέλεσμα, είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και εκθαμβωτικό, με διακριτική πολυτέλεια και αισθητική υπεροχή που όμως δεν είναι για «όλους».

Η Ντόρα Μπακογιάννη για παράδειγμα, δείχνει ότι δεν μπορεί να συμβιβαστεί με αυτή την εμβληματική αλλαγή του πατρικού της. Γι’ αυτό και «απάντησε» με την ανέγερση βίλας εκατοντάδων τετραγωνικών σε διαφορετικό σημείο, στο Πιθάρι Χανίων.

Έμπειρα μάτια πάντως που έχουν δει και τις δύο βίλες της ευρύτερης οικογένειας Μητσοτάκη, ομοφωνούν στο γεγονός ότι η Μαρέβα νίκησε την Ντόρα κατά κράτος και στην καλαισθησία…

ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

ΔΙΟ είπε...

Από μέσα, ζέχνει ο τόπος
Από έξω αμπιγιέ.

~ Εισβολέας