ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

Για να πλουτίσουν 2-3 λαμόγια θα καταστρέψουν όλη την ενεργειακή υποδομή της χώρας.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Για να πλουτίσουν 2-3 λαμόγια θα καταστρέψουν όλη την ενεργειακή υποδομή της χώρας.
 
Η παράλογη αύξηση του κόστους του ρεύματος σίγουρα θα φέρει αναγκαστική στάση πληρωμών από τους καταναλωτές και τα φέσια προς την ΔΕΗ και τους παρόχους θα φτάσουν στον Θεό.
 
Οι πάροχοι αρχικά θα διακόπτουν την παροχή ρεύματος τους επόμενους κιόλας μήνες σε όσους δεν μπορούν (ή δεν θέλουν να πληρώσουν γιατί θα υπάρξουν και τέτοιοι μέσα την γενική αναμπουμπούλα όπως έγινε και με τα δάνεια την περίοδο 2011 -2016), μαγαζιά ιδίως θα κλείνουν δημιουργώντας και νέα φέσια σε προμηθευτές, υπαλλήλους και δημόσιο, η ρευματοκλοπή αναγκαστικά θα φαντάζει για πολλούς ως η μόνη λύση και οι παράνομες επανασυνδέσεις ρεύματος θα είναι σε καθημερινή βάση.
 
Οι περισσότεροι φυσικά πολίτες μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος θα τρέξουν να συνάψουν ρυθμίσεις που στην ουσία δεν θα μπορούν να τηρήσουν καθώς ο αμέσως επόμενος εκκαθαριστικός λογαριασμός θα έρθει να τους κουκουλώσει. Τέλος όπως είναι φυσικό τα συνεργεία της ΔΕΗ που θα βγαίνουν για διακοπές ρεύματος θα έχουν να αντιμετωπίσουν και αγανακτισμένους πολίτες με ήδη ξεχειλισμένη οργή λόγω και από τις μέχρι σήμερα συνέπειες της πανδημίας. Η κατάσταση μπορεί να εξελιχθεί ακραία. Αυτή είναι η μία πλευρά του νομίσματος.
 
Η άλλη πλευρά είναι η ίδια η ΔΕΗ και οι ιδιώτες πάροχοι ρεύματος. Ήδη οι δεύτεροι ακούγεται ότι χρωστούν τεράστια συσσωρευμένα ποσά στην ΔΕΗ από εισπράξεις που δεν έχουν αποδώσει. Η παράλογη αύξηση της τιμής του ρεύματος που μπορεί στις περισσότερες περιπτώσεις να ξεπερνά και τον μισθό ενός καταναλωτή αφού σε σχέση με την κατάσταση της οικονομίας είναι αδιανόητη, θα μειώσει κι άλλο τις εισπράξεις των παρόχων και παράλληλα θα σταματήσει και η εξυπηρέτηση των δικών τους υποχρεώσεων προς τρίτους.
 
Θα αυξήσει επίσης το κόστος λειτουργίας τους αφού σε αυτό θα προστεθεί και το κόστος της διεκδίκησης των απαιτήσεων τους από εταιρείες διαχείρισης και μεγάλα δικηγορικά γραφεία που θα προσλάβουν. Το χάος αυτό θα επιφέρει ένα νέο μπαράζ νομικών ενεργειών, κατασχέσεων και πλεισ/μων που φυσικά θα καταλήξει σε μεταβιβάσεις απαιτήσεων όπως έγινε και με τις τράπεζες σε κάποια κοράκια. Με μια διαφορά όμως Οι πάροχοι ρεύματος δεν είναι τράπεζες για να σωθούν, άρα θα βαρέσουν κανόνι και οι οφειλές τους θα δημιουργήσουν ένα ακόμα τσουνάμι στην πραγματική οικονομία αφού λόγω της μετακύλησης και της επενέργειας θα πληγούν πολλοί στην συνέχεια από το ντόμινο αυτό.
 
Το σκάνδαλο ENERGA θα μοιάζει απλή οδοντόκρεμα. Όλη η ενεργειακή αλυσίδα θα πληγεί κατά τέτοιον τρόπο που ακόμα και να ξεπουληθούν οι πηγές της ο αγοραστής θα πάρει κληρονομιά και τα φέσια που όπως είναι φυσικό θα εκβιάσει να διαγραφούν προκειμένου να αγοράσει. Οι ξένοι εξαγωγείς ρεύματος από τους οποίους ήδη αγοράζουμε για να καλύπτουμε τις ανάγκες μας λογικά θα τσινίσουν και θα καταγγείλουν συμβάσεις διεκδικώντας και αυτοί με την σειρά τους τις όποιες απαιτήσεις τους.
 
Χάος!!! Μόνο και μόνο για να πλουτίσουν δυο τρία λαμόγια .....
 
Κάποιοι πραγματικά θέλουν κρέμασμα στο Σύνταγμα και από ότι φαίνεται στο τέλος δεν θα την γλυτώσουν, αλλά το κακό θα έχει ήδη γίνει και η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη. Δυστυχώς όμως μέχρι να φτάσουμε στις κρεμάλες "οι απώλειες αθώων" θα είναι ήδη μεγάλες.

5 σχόλια:

No N@me είπε...

Με μόλις 511 λέξεις η 3204 χαρακτήρες περιέγραψες απόλυτα και κατά την δική μου εκτίμηση το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα τους επόμενους μήνες εφόσον δεν κάνει άμεσα στροφή 180 μοιρών το πολιτικό κουκλοθέατρο όσο αφορά την ενεργειακή πολιτική ώστε να αρχίσει να ανατρέπει την ζημιά που έχει ήδη γίνει.

Καλημέρα σε εσένα και τους υπόλοιπους αναγνώστες !!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλημέρα Νο N@me και σε σένα...να έχεις μια ήρεμη Κυριακή.

Μμ. είπε...



Πως μ' αρέσουν στην φωτό σου τα βραχιόλια
φορεμένα στον λαιμό τους στα καργιόλια!

Ανώνυμος είπε...

Γενοκτονία λέγεται φιλαράκι και όχι πλουτισμός των ολίγων. Το μαγαζί σχόλασε, κλείσανε τα φώτα, τα ρολλά κατέβηκαν. Αυτός ήταν ο στόχος των Μητσοτάκηδων και εκπληρώθηκε. Η κονόμα είναι το ωφέλιμον.

Ανώνυμος είπε...

Το κακό με το γενικό ξεπούλημα των χωρών και την μετατροπή τους σε επενδυτικά funds διαφόρων συμμοριών θα πρέπει να αρχίσει να ανησυχεί όλους τους λαούς από κοινού. Ένα παράδειγμα η Σαουδική Αραβία και πως περνά η ιδιοκτησία της σε Τυφωνικά χέρια μέσω ενός παρομοίου fund. Παρόμοιες καταστάσεις εξελίσσονται και στην Ελλάδα.
Στην περαιτέρω ενίσχυση του χαρτοφυλακίου του κρατικού της fund προχώρησε πρόσφατα η Σαουδική Αραβία μεταφέροντας του τον έλεγχο μετοχών αξίας 80 δισ. δολαρίων της Aramco. Πρόκειται για μια κίνηση που εντάσσεται στο σχέδιο ενίσχυσης του Public Investment Fund πριν αυτό στραφεί στην άντληση χρημάτων από τις αγορές για πρώτη φορά.

Το PIF θα αποτελέσει αιχμή του δόρατος στο φιλόδοξο σχέδιο του Ριάντ για την αναμόρφωση της οικονομίας της χώρας μέχρι το 2030 και την μετάβαση της στη νέα πράσινη εποχή, έτσι ώστε να μειωθεί η εξάρτηση της από τα πετρελαϊκά έσοδα. Για το σκοπό αυτό, πρόθεση του πρίγκιπα διάδοχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ο οποίος ηγείται προσωπικά του PIF, είναι η κάθετη αύξηση των υπό διαχείριση κεφαλαίων του fund στα 1,07 τρισ. δολάρια μέχρι το 2025, μεταξύ άλλων και με την έκδοση πράσινων ομολόγων για τη χρηματοδότηση στοχευμένων πράσινων project.

Υπολογίζεται πως τα υπό διαχείριση κεφάλαια του fund έχουν ήδη αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, από τα 152 δισ. δολάρια το 2015 σε περίπου 500 δισ. δολάρια την τρέχουσα περίοδο.

Πηγή: https://www.ot.gr/2022/02/13/diethni/aramco-to-4-ton-metoxon-tis-metavivase-to-riant-sto-kratiko-fund-pif/


Ε