ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Ζελένσκι: «Δεν φοβόμαστε να μιλήσουμε με τη Ρωσία, για ένα ουδέτερο καθεστώς, δεν είμαστε στο ΝΑΤΟ»

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Εδώ που έφτασαν τα πράγματα πρώτα θα ολοκληρώσει το έργο του ο Πούτιν και μετά θα σε καθίσει στο τραπέζι για 1 ώρα. Μετά θα σου τραβήξει τη καρέκλα, θα σου αφήσει χρόνο να πάρεις ένα αεροπλάνο και θα φύγεις για Αγγλία. Rest in Peace Ukraine
The end. Αυτά συμβαίνουν όταν αφήνεις την εθνική σου πολιτική να  καθορίζεται από πρέσβεις.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε, την Παρασκευή (25/02), ότι δεν φοβάται να μιλήσει με τη Ρωσία, για το ουδέτερο καθεστώς της Ουκρανίας, αφού η χώρα του δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ.
Νέο μήνυμα απηύθυνε, την Παρασκευή (25/02), ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τονίζοντας πως δεν φοβάται να μιλήσει με τη Ρωσία για το ουδέτερο καθεστώς της χώρας του, προσθέτοντας πως δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ.
Χαρακτηριστικά, σε σχετικό διάγγελμα που δημοσιεύτηκε στο Telegram, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε: «Δεν φοβόμαστε να μιλήσουμε με τη Ρωσία. Δεν φοβόμαστε για κάτι: Για τις εγγυήσεις ασφάλειας για τη χώρα μας. Δεν φοβόμαστε να μιλήσουμε για ουδέτερο καθεστώς, δεν είμαστε στο ΝΑΤΟ, αλλά τι είδους εγγυήσεις θα έχουμε;».
 
Υπενθυμίζεται πως, την Πέμπτη (24/02), ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε ότι αποφάσισε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση για την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας.
 
Σε τηλεοπτικό μήνυμά του προς τους Ρώσους, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι οι περιστάσεις «απαιτούν αποφασιστική και άμεση δράση από εμάς, οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονμπάς στράφηκαν στη Ρωσία με αίτημα βοήθειας».
Μάλιστα, σύμφωνα με τον Ρώσο ηγέτη, όλη η ευθύνη για την αιματοχυσία θα βαρύνει τη συνείδηση του κυβερνώντος καθεστώτος στην Ουκρανία και κάλεσε τον ουκρανικό στρατό να μην ακολουθήσει τις εγκληματικές εντολές των ουκρανικών Αρχών και να καταθέσει τα όπλα του.
 
Εν συνεχεία, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν πραγματοποίησαν καμία επίθεση με πυραύλους, από αέρος ή με πυροβολικό στις πόλεις της Ουκρανίας.
Η στρατιωτική υποδομή, οι εγκαταστάσεις αεράμυνας, τα στρατιωτικά αεροδρόμια και η αεροπορία της Ουκρανίας απενεργοποιήθηκαν από όπλα υψηλής ακρίβειας και το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας διαβεβαίωσε ότι ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει.
Ακόμα, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας πρόσθεσε ότι οι Ουκρανοί συνοριοφύλακες «δεν προέβαλαν καμία αντίσταση», τα ουκρανικά συστήματα αεράμυνας έχουν κατασταλεί και η στρατιωτική υποδομή των στρατιωτικών αεροπορικών βάσεων έχει απενεργοποιηθεί.
 
ΠΗΓΗ
 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: